Monthy Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witam Korzystając z okazji ,że pan kolega użyczył aparatu to wrzucę parę zdjęć T-34-ki ,którą to zrobiłem sobie jakiś czas temu. Sam model to Dragon T-34/76 model 41 + blachy z pudła i złom + gąsiennice Friul +liny Karaya Sorry za ten karton taki trochę może pobrudzony ale to roboczy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Elegancki. Minusów brak. Zrób jakąś podstawke fajną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Świetnie pomalowany, idealny "połysk" moim zdaniem. Zdradzisz czym malowałeś/lakierowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Sam model to Dragon T-34/76 model 41 + blachy z pudła i złom + gąsiennice Friul +liny Karaya Gadasz głupoty! Zrobiłeś zdjęcia prawdziwemu T-34 i mówisz, że to model A tak poważnie, naprawdę nie ma się do czego przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witam, model bardzo fajny. Masz może jeszcze te gąski, które dał Dragon? Bardzo takich potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Łooo, jak żywy Super ! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Gratulejszyn! Wspaniały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Jeden z najlepszych teciaków jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Jak dla mnie bardzo fajny model i bardzo fajnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Model jest rewelacyjny. Przestanę chyba kleić teciaki. Ogromne wrażenie robią ślady eksploatacji. Serdecznia Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Jak zrobiłeś obicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Dzięki panowie,miło się czyta nie powiem ,miło Panzer Daj spokój nic nie porzucaj.Zacząłem malować 55-kę, zerknij lepiej co bym jakiegoś babola nie walnął. Pod okiem fachowca zawsze bezpieczniej. Zdradzisz czym malowałeś/lakierowałeś? Już się pisze.Model malowałem farbami Gunze (H) Zacząłem od koloru Tire Black ,którym to psiknąłem niektóre zakamarki ,siatki etc. (taki preshading) Następnie kolor H420 cieniutką warstewką (na tym etapie zamaskowałem taśmą miejsce po brakującym zbiorniku na kadłubie) Następnie kolorem H319 cieniowałem sobie modelik (miejsca,które chciałem aby były jeszcze ciut jaśniejsze to farba H319 rozjaśniona H338) Elementy te najbardziej "oświetlone'' to Vallejo Lime green. Na to wszystko filtr Mig-a P244.Dalej całość błyskiem Gunze, oleje z tuby,wash itp. Teraz nie pamiętam ,którego lakieru bezbarwnego użyłem na tym konkretnym modelu w każdym razie albo Microscale MICRO SATIN albo matowego Model Mastera (olej) oba się świetnie sprawdzają. Jako,że MM jest matowy (powierzchnia przed lakierowaniem- błysk) więc kładziemy go grubszą warstwą tam gdzie ma być bardziej matowe a cieńszą tam gdzie chcemy uzyskać powierzchnię satynową. Obicia to Vallejo Black Grey ''stęplowany'' gąbeczką lub malowany pędzlem oraz plamki lub rysy Vallejo Lime Green wypełniane potem (nie całkowicie) Black Grey-em.Niektóre drobne ryskiVallejo Cam.Black Brown(Model Air) Zacieki to oleje Talens -Van Dyke Brown,Yellow Ochre,Raw Sienna H420-RLM80 olive green H338-light gray H319-light green H77-tire black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Już to mówiłem w Będzinie , Super modelik ,i pewnie zobaczymy model w Kielcach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 No ładny teciak. Mam jedno pytanie. Jak zrobiłeś to delikatne błotko na kołach i z tyłu na pancerzu? Nigdy nie mogę uzyskać takiego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Nie chce mi się wierzyć że to ty zrobiłeś Pozdrówki i do zobaczenia wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Bardzo ładny! Wszystko się świetnie komponuje i morda sama się cieszy, jak się patrzy na takiego teta. Monthy, cieniowanie w taki sam sposób jak na pięć-piatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Już to mówiłem w Będzinie , Super modelik ,i pewnie zobaczymy model w Kielcach . Dzięki Marek,no zabiore go w świętokrzyskie do Tego niedowiarka .Pozdrawiam Seb przy okazji i do zobaczenia Jak zrobiłeś to delikatne błotko na kołach i z tyłu na pancerzu? To jest żywica MIG-a wymieszana z pigmentami i nakładana przy pomocy starego,krótko przyciętego pędzla,uderzając nim pionowo w te miejsca gdzie chcemy zrobić sobie takie błotko. ...cieniowanie w taki sam sposób jak na pięć-piatce? Właściwie podobnie tylko może kontrasty trochę ostrzejsze.34 wg mnie jest łatwiejszy do cieniowania z racji swojej konstrukcji -duże płaskie(te starałem się robić jaśniejsze) i nachylone powierzchnie,można się pobawić kolorami.55 natomiast niski ,jedna płyta pod kątem z przodu,okrągła wieża ,troszkę trudniej się na nim "zaczepić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Witam Nie będę oryginalny ale model na prawdę robi ogromne wrażenie, jest po prostu znakomity Też mam ten model ale teraz boję się za niego zabierać bo to co zobaczyłem w twoim wykonaniu pokazuje ile się jeszcze muszę nauczyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi