Sawicz Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Co do baniaków jeszcze, to wariant 2x 1150 i 2x 800 nie jest nierealny, mogę w razie wątpliwości służyć zdjęciem gdzie Su-22 w powietrzu ma ww. zbiorniki i dodatkowo UZR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 A to się pozmieniało od czasu kiedy dosiadałem Fittera Ale długie na zewnątrz. Sorry, że w tym temacie, ale wrzuć zdjęcie, z tego co pamiętam mieszanie zbiorników źle wpływało na wyważenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Leszek dawaj, dawaj nie przestawaj! Masz wsparcie prawdziwych ekspertów - praktyków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Ale długie na zewnątrz. Sorry, że w tym temacie, ale wrzuć zdjęcie, z tego co pamiętam mieszanie zbiorników źle wpływało na wyważenie. Oczywiście, "długie" - PTB-1150 pod skrzydła jedynie. Podobno z 1150 nie można było latać naddźwiękiem, Toyo wiadomo Ci coś na ten temat ? Su-22UM3K "308" z 7 elt podczas lotów we Włoszech. http://www.eskadra.net/galeria/amendola2006/exch81kopia.jpg Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Mała aktualizacja, postępy raczej niewielkie. Stożek wlotowy odcięty i założony po dopasowaniu od MiG-21 PFM Wcięte otwory na klapki antypompażowe(chyba tak się nazywają fachowo) Wnęki i hamulce aero z blaszek Na razie przerwa, Su leci do poczekalni, w domu remont potem wyjazd nad morze. W sierpniu wrócę do tematu Su-22 razem z APĄ na bazie Urala4230. Przed wyjazdem szybko dokończę SBlim-2 z Hobbyboss-a i na razie tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Trochę podłubałem i kadłub mam zamknięty. Na dole ładnie się zszedł na górze jest schodek. Trzeba będzie obrobić miejsca łączeń i powoli wziąść się za skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Znalazłem sobie kolejny przystanek w robieniu Suchoja. Po nim wracam z pełną mocą do Su-22: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Po nim wracam z pełną mocą do Su-22 No mam nadzieję ;) Ale żeby Sukę zrzucać na dalszy plan z powodu Fuja-16... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Oczywiście potraktujemy to jako niewybaczalną zdradę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 K-36 już pomalowany ? Bo pasy fotela powinny być w kolorze pomarańczowym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 K-36 już pomalowany ? Bo pasy fotela powinny być w kolorze pomarańczowym ;) Żartowniś się znalazł a zagłówek na biało? Kabina będzie jeszcze przerabiana i doposażana bo w takiej formie jej nie puszczę między ludzi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 A fani czekają Ja mam na stanie dwa Su-22 (wersja jedno i dwuosobowa - ot jestem fanem suszarek marki Su... i wszelkich rurek polskich i ruskich - polskich tylko bez najnowszego nabytku Block-52) No więc zlituj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Między nami mówiąc... jakoś jestem zasmucony Twoim przystankiem, takie ładne ołówki spod Twojej ręki wychodzą, tak bardzo liczę, że oczy napawam Twoim Suchojem... i sam kiedyś tam zmobilizuję się żeby nieco posmęcić nad podobnym modelem (śni mi się po nocach Su-7), a tu aż taka desperacja, aż taki krok niecny, wręcz powiem inaczej... niczym Kamikaze... hahahaha powodzenia w budowie tego co la esposa el presidente nazwała "JASTSZOMB" jak go chrzciła biednego.... czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń przy SU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Się dopisuję. Do rur Kolego Patyk ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Koledzy nie smucić proszę, że Jastrząb jest feeee i bleee, Rafale byłby lepszy? Nie róbmy proszę Migo-Su fetyszyzmu , samolot jak samolot. Sorry Leszek, ale malkontenci się znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 No niby tak , ale wtedy tych "rurek" troche latalo na polskim niebie i (zostawiajac kategorycznie polityke na boku) nasza armia przedstawiala jakas sile . Migi byly produkowane w Polsce . A teraz co masz z narodowej produkcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 No i dochodzi też kwestia gustu, jedna bryła podoba się, inna nie. Ja się kieruję w sylwetce F-16 jego wyglądem i moim odbiorem indywidualnym. Dla mnie osobiście jest brzydki - uśmiechnięty nochal, jak to zwykłem zwać go. Lubię wygląd Su-22, ot po prostu, ale też jestem zagorzałym fanem F-14. Jak mówiłem o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 ale też jestem zagorzałym fanem F-14 ja "tyż" lubię kociaka aaleee cooo taam, Patyk daaaj no to SU, kończ błyskawicznie tego "efa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Do Euro 2012 zdąże . I żeby nie było nudno to dołączy do su APA na bazie Urala 4230 z ICM-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Proszę nie robić dłuższych zastojów w tym temacie. Ludzie czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Zdjęcia z postępów wkrótce, prace trwaja cały czas. Nie biorę już żadnych tematów zastępczych - tylko Su-22. Chcę mieć ten koszmar dopasowywania i przerabiania wszystkiego za sobą. W planach miałem 4 su po jednej z każdej eskadry z opcją 1-2 szparek. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 W planach miałem 4 su po jednej z każdej eskadry z opcją 1-2 szparek. Pozdro Patyk, czy to oznacza, że rezygnujesz z planów ...? szkoda by było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 W planach miałem 4 su po jednej z każdej eskadry 6 elt - nie lata na Su obecnie 7 elt - kończy swoją działalność 8 elt 39 elt - nie istnieje 40 elt Które eskadry były w planach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chciałem zrobić suki pod katem miejsca macierzystego bazowania po jednym reprezentancie z eskadry/pułku - Powidz, Piła, Mirosławiec, Świdwin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Rozumiem. Byle z Piły nie był to 7307 ;) Może 3620 ? Ale najpierw jest 9101, więc głowy sobie tym nie zajmuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi