temir 2 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam! Doczołgałem się wreszcie do końca Wątek warsztatowy można sobie oglądnąć tutaj: viewtopic.php?t=14568 A to gotowy model: Życzę miłego oglądania i zapraszam do komentowania! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Napisz z jakiego okresu ten Sherman. Jeżeli z Normandii to powinien mieć wczesny wariant wieży bez wentylatora z tyłu i bez deflektora spalin to patenty dopiero po Normandii wprowadzili. a ogólnie to bardzo ładny modelik pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Z dużą przyjemnością ogladam twojego Shermana. Zachwyca mnie w szczególnosci ten smaczek z anteną - świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam! ogólnie to bardzo ładny modelik Dzięki , fajnie że się podoba Napisz z jakiego okresu ten Sherman. Jeżeli z Normandii to powinien mieć wczesny wariant wieży bez wentylatora z tyłu i bez deflektora spalin to patenty dopiero po Normandii wprowadzili. Ja to się tam za bardzo nie znam ale w pracy p.S.Zalogi pt."US Tank Battles in France 1944-45" wyd.Concord str.19 stoi taka fotka: a pod spodem podpis głosi co następuje cit.: "A M4A1(76mm) of Co.D, 66th Armoured Regiment, 2nd Armored Division carriers an infantry team into action during Operation Cobra." Przyjąłem ze gościu ma jakieś pojęcie o temacie i tym się sugerowałem , nie jestem biegły w zakresie szermanologii i być może strzeliłem jakieś babole ale cóż na korekty już za późno... . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Temirku - jako fan Twoich zabaw w "zróbmy sobie czołg" stwierdzam, że nawet z Amerykańca potrafisz śliczności wycisnąć. Rażą tylko te grubaśne gąski (gumiaki?) i podstawa 50-tki na wieży. Fajne stonowane kolorki, pomysł z anteną inetresujący. Ocena: bdb - . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam! jako fan Twoich zabaw w "zróbmy sobie czołg" Bardzo mi z tego tytułu miło Rażą tylko te grubaśne gąski (gumiaki?) i podstawa 50-tki na wieży. Tak to gumiaki ale za to elegancko się je nakładało (fe świntuchy to nie oto chodzi co macie na myśli ). Przylądając tak fotkom orginałów tak sobie wydumałem że akurat ten typ gąsienic był dosyć masywny, może żółci bracia nieco przesasadzili ale chyba nie za bardzo , natomiast podstwę km. ratowałaby w tym przypadku blacha a tej w zestawie ni ma . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 ja też jestem fanem twoich modeli i to następne dzieło, które bardzo mi się podoba, zbliżam się do popełnienia jakiegoś Szermana (w moim języku oznacza to natępną pięciolatkę) więc spoglądałem z tym wiekszą ciekawością. jak zawsze trzymasz klasę robiąc sobie czołg. niestety, nie jestem fanem twoich zdjęć.... zrób coś z tym Temirku, please!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 No proszę takie brzydactwo, a jednak może zachwycać w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam! niestety, nie jestem fanem twoich zdjęć.... Cóż by tu rzec - chyba tylko tyle że niestety nie można mieć wszystkiego ( )... zrób coś z tym Temirku, please!!!!!!!!!!!!!! Tu jest problem : wszystko to bowiem przekracza moje możliwości sprzętowo/warsztatowo/intelektualne... - sprzęt: mój aparat to już muzealne egzemplum - warsztat: więcej niż skromny - w moim przypadku trzeci podpunkt zadaje kłam twierdzeniu że wszystko jest dla ludzi... takie brzydactwo, a jednak może zachwycać w Twoim wykonaniu. czę się zalukrowany Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Elegancki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Wreszcie mogłem sobie pooglądać fotki. Bardzo ładny. Nic dodać.... Co do gąsienic uważam że są OK. Grubość nie razi. Świetnie na dodatek pobrudzone. Jednym słowem: GRATULACJE! A jeśli już miałbym marudzić to: przydałąby się podstawka i ci piechociarze z tyłu jak na zdjęciu. Ale i bez tego jest świetnie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Tu jest problem : wszystko to bowiem przekracza moje możliwości sprzętowo/warsztatowo/intelektualne...- sprzęt: mój aparat to już muzealne egzemplum Mr. Green - warsztat: więcej niż skromny - w moim przypadku trzeci podpunkt zadaje kłam twierdzeniu że wszystko jest dla ludzi... Aparat nie ma nic do rzeczy w sumie. Widzę, że filtrowanie opanowałeś już bo w nazwie pliku pojawia się magiczne słowo "filtered" Jakiego programu używasz do obróbki zdjęć. Jeżeli masz fotoszopa to z miłą chęcią zrobię Ci szybki tutorial z kilku tips&tricks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Witam! Aparat nie ma nic do rzeczy w sumie. Eee...Chyba jednak jakieś różnice chyba są między modelami (aparatów oczywście) ... Widzę, że filtrowanie opanowałeś Za dużo powiedziane - powiedzmy "wstępnie załapałem" Jakiego programu używasz do obróbki zdjęć Adobe Photoshop Elements 2.0. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Eee...Chyba jednak jakieś różnice chyba są między modelami (aparatów oczywście) ... Jasne, że są. W większości dotyczą zupełnie zbędnych rzeczy Zdjęcia robisz bardzo dobre: chodzi mi o kadr, oświetlenie modelu (szczerze mówiąc mnie by się nie chciało fotek warsztatowych odstawiać tak jak Ty robisz te swoje ), głębie ostrości. Kwestia tylko obróbki. Elementsów nie używałem nigdy. Od razu pełna wersja fotoszopa ale powinno być wiele podobnych suwaczków w obu programach. Jakbyś miał pełnego PS'a nawet starą wersję 7.0 to by było miodzio. A masz wersję angielską, czy polską? Możemy się kiedyś umówić na GG i zrobić tutorial live Za dużo powiedziane Mr. Green - powiedzmy "wstępnie załapałem" Więcej nie musisz patrząc po rezultatach A wracając do modelu to powiem tylko, że jest wypaśny. Szczegóły, które mi się najbardziej podobają: antena, naturalny "zwis" Mr. Brown'a, bambetlen (paski szczególnie), syf na pancerzu (ten na układzie jezdnym troszkę mniej - wygląda na taki jakby zbetoniały). Generalnie kolejna piękna robota!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Witam! Jakbyś miał pełnego PS'a nawet starą wersję 7.0 to by było miodzio. Mam, ale niezainstalowany ale można to zmienić masz wersję angielską, czy polską? Polską. Możemy się kiedyś umówić na GG Niestety nie posiadam . syf na pancerzu (ten na układzie jezdnym troszkę mniej - wygląda na taki jakby zbetoniały Jak już wspomniałem to wina mojej profanacji zdjęć i efekty bledną Przyjmijmy tymczasem że to zaskorupiałe błoto Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 temir 2 Kolejny bardzo piękny model. Może czas na dioramke? Bardzo się ciesze, że siedzisz w 72 bo ta skala Ci się należy (nie umniejszająć innym siedzącym w 72). Jak zwykle precyzyjna robota, której nie powstydziłby się najlepszy zegarmistrz. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Jak to jest 72 to cofam moją poprzednią opinie Model jest za.....chwycający . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Gratuluję złota!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Witam! Gratuluję złota!!!! Dzięki Trafiło się ślepej kurze ziarno Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi