irizar Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Dziękuje Byłem w motoryzacyjnym sklepie i kupiłem biały lakier na kabinę. Ciężko było wybrać biały tych odcieni jest wiele. Ale wybrałem przymierzałem sobie do roweru, rower mam biały Tutaj pracuje nad szafeczką: ( nie jest jeszcze skończona ): Szafeczka malowana Śnieżką. Śnieżki nie polecam jakość bardzo słaba - w przypadku białego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2010 Witam, Kabina drobno dostała szpachle (poprawki) , fotele do malowania, a w tym czasie zabrałem się za wywrotkę. Jeszcze na Wywrotce trochę szlifowania jest. Fotki: Od razu przymierzyłem z kołami Wzoruje się na tym (chociaż marka naczepy wywrotki jest inna ), ale bardziej mi chodzi o malowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Jezeli naczepe bedziesz malowal w te same kolory co ciagnik to juz mi sie to bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2010 tomeka6 tak naczepa będzie w tych samych kolorach co ciągnik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Jak na razie naczepka widać posklejana czysto A co do reszty moje zdanie znasz Czekam na kolorki na kabinie jak i na patelni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 No zobaczywszy to zdjęcie nabrałem większego przekonania, działaj zobaczymy co zdziałasz, oczywiście na pewno będzie ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2010 Witam, Przymiarka: Jakieś 3dni temu kupiłem lustrzankę. Myślę, że będzie się podobać, chociaż są trochę wykadrowane i nie jest w tej rozdzielczości co w aparacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Super Mam tylko małą sugestie dla Ciebie Maćku Postaraj się zrobić obejmy na zbiorniku paliwa. Można je w dość łatwy sposób zrobić z czarnej taśmy izolacyjnej . Ale chyba że będzie to odpowiednio zabudowane(międzyosiówki, góra ramy przykryta) to tam się tym nie przejmuj, tylko jak by czasem tej "zabudowy" nie było to postaraj się o te obejmy. Czekam na te pierwsze kolorki na kabinie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Mam tylko małą sugestie dla Ciebie Maćku Postaraj się zrobić obejmy na zbiorniku paliwa. Można je w dość łatwy sposób zrobić z czarnej taśmy izolacyjnej . Nie wiedziałem o takim sposobie, a tą taśmę mam. Dzięki Kabinę maluje już nie długo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mobil91 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Kolego wymiatasz, ja tu nowy jestem czytałem parę tematów o scani to w ogóle szoku dostałem jak zobaczyłem co wy robicie z modelami ja to przy was jestem pikuś, ale kupie sobie model to tez spróbuje go przerobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Nie tylko ty jesteś pikuś przy chłopakach .A co do modelu to te obejmy obowiązkowo,ciekawy jestem tej wanny w zielonym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 13 Lipca 2010 Autor Share Napisano 13 Lipca 2010 Dziękuje za miłe słowa Do zdjęć jeszcze kupię podkładkę, żeby zdjęcia były na jednolitym tle. Ale na razie pokazuje to co mam. Wywrotka w podkładzie, a Kabinę Scanii cały czas poprawiam dlatego nie ma fotki . Wywrotka też będzie miała drobne poprawki jak zauważyłem po podkładzie. Jak wszystko pomaluję to pokażę przymiarkę. Ten babol na boku, będzie nie widoczny , a wewnątrz jeszcze raz przeszlifuje. Czasem mam problem ze złapaniem ostrości, ale nie mam statywu i może to wynikać z trzęsących się rąk, ale statyw mam zamiar kupić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Fajnie ci to idzie musze powiedziec, "rynienka" tez jest super. Co do tasmy izolacyjnej to raczej bym odradzal ten pomysl, poniewaz jest ona zbyt elastyczna i ma tendencje do odklejania sie po jakims czasie i co wtedy zrobisz z pozostalosciami kleju z tasmy na plastiku? Juz lepiej uzyj czarnej okleiny meblowej (vinyl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Jak narazie wszystko ładnie wygląda, odradzam czarna tasme izolacyjną. MOBIL91 kup sobie modelik i sklej go czysto i ładnie, nie mówiąc o malowaniu a dopiero na nastepnym coś przerabiaj.Nie zniechecam cie ale ostatnio jest masa nowych "pikusiów" co sie naogladali relacji innych kolegów i wszystko chcą przerabiac i ich relacje konczą sie na ramie i setkach złotówek wydanych na dodatki, które pózniej za grosze sprzedają a papieru sciernego w swoim warsztacie nie mają...Wiadomo o kogo chodzi...Pozdrowionka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 15 Lipca 2010 Autor Share Napisano 15 Lipca 2010 Dzięki , to jednak zrezygnuje z taśmy izolacyjnej. Nadszedł na czas malowania białym ile można... Wczoraj po ćwiczyłem sobie fotografowanie, jeszcze pokaże ten biały jak będzie świt. Teraz mnie nie będzie i fotki będą w poniedziałek ( 19.07.2010 ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Witam, Przepraszam za tamten wyczyn, że nie dodałem zdjęć. Ale przyszedł dzisiaj na to czas. Pracuje nad ramą wywrotki: Lakierek na wywrotce: (możliwe poprawki) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Dlaczego pod narożnikami kabiny nie zrobiłeś płetw ? I dlaczego wyciąłeś poduszki z ramy naczepy ? Nie łatwiej było pomalować je na czarno po sklejeniu całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Nad płetwami się jeszcze zastanawiam. Jaka jest ich długość i wysokość w 1:24 ? Poduszki będą szlifowane, malowane na czarno. Tak wg. mnie łatwiej, przy całości jak patrzyłem jest dosyć trudny dostęp. Trudny dostęp też w sensie szlifowania. Za szpachlowałem schowek na narzędzia po prawej stronie, Poprawiam jeszcze glob Scanii. Kabina jest jeszcze w podkładzie, więc i te płetwy można dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Witam, Prace trwają powoli, w Poniedziałek do Gdańska . Dłubie przy wywrotce. Rama jeszcze nie jest gotowa do malowania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam, Dawno się nic nie działo, a to z powodu aktywniejszego życia. Wyjazdy itp. Ale jak wróciłem zaraz coś podłubałem przy modelu. Firanki: Felga od wywrotki, pokazuje jedną fotkę, a mam ich pomalowane 6 sztuk. Dojdzie do tego na piaście - zielony taki sam jak na ramie. Reflektory na grilu (przymiarka). Będą jeszcze pomalowane i w środku folia aluminiowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Witam, Kabina przed lakierem: No i nareszcie przyszedł czas na białą bazę: Dolna Siatka będzie poprawiana, wyszła nie za ciekawo ;) Na zderzaki przyjdzie Klear. I na końcu fotka, jak mniej więcej będzie się prezentował zestaw: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Ten zielony robi piorunujące wrażenie, w szczególności na felgach. Podobają mi się zestawy 6x4 + rynna więc jestem bardzo ciekawy końca prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łukim@n Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 6x4 Ten pojazd to akurat 6x2 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 6x4 Ten pojazd to akurat 6x2 ;) Soey żle wpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Również jestem pełen podziwu. Czekam na kolejną porcję fotek i relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi