Super Moderator jawkers Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2010 Witam. Mechanizm podnoszący platformę, został pomalowany. Mechanizm, zamontowałem na pojeździe. Do platformy przykleiłem prowadnice, między którymi zrobię jeszcze kratownice. Na górze dokleiłem blachę. Do pojazdu zamontowałem światła obrysowe. Próbowałem zrobić instalację hydrauliczną, ale na chwilę obecną niewyszło. A tak wygląda to na dzień dzisiejszy. I na widłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Ładna platforma, widły nie są obracane i chowane pod platformą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2010 widły nie są obracane i chowane pod platformą?? Widły się obracają, i częściowo chowią pod platformą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Wygląda zacnie. Rozumiem ze wyciągarka, pasy transportowe itp się pojawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2010 Rozumiem ze wyciągarka, pasy transportowe itp się pojawią? Oczywiście, że się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 No i super to wszystko wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Stycznia 2010 Witam. Kolejny dzień, kolejne postępy nad platformą. Wykonałem kratownice od spodu platformy, w celu wzmocnienia. Platforma otrzymała 3 cienkie warstwy lakieru. Zastanawiam sie czy na najeździe nie wykonać jakiegoś logo, lub nr tel. do pomocy drogowej itp. Wciągarka czeka na podkład. A platforma tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Numeru telefonu na najeździe, to raczej nikt nie dostrzeże A co do wciągarki, to myślałem, że zrobisz ją od podstaw, z nitką, imitującą linę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Na tylnej ścianie możnaby się pokusić o logo i dane firmy, to samo na drzwiach i np. zrobić banner nad przednią szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Dokładnie, ja też uważam że dobrze by było rzucić jakieś logo czy ten numer, i to samo również na kabinie. Co do samego modelu to bardzo ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 A jak nie logo firmy czy coś podobnego to może taką kalkę z tego nowego zestawu Italeri ? Z tego co pamiętam to masz ten zestaw to nie było by problemu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Stycznia 2010 to może taką kalkę z tego nowego zestawu Italeri ? Bodzio, to nie było by głupie. A po bokach jakąś flagę, np. unii europejskiej lun inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Oprócz tego loga i paru innych pierdółek SCANII nie dawaj już nic, bo tylko zepsujesz model. Pamiętaj - co za dużo, to nie zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Marca 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Marca 2010 Witam. Szachownica namalowana, musiałem ją malować ręcznie, ponieważ aerograf mi padł. Logo naniesione. I srebrne dokończenie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Pieknie pieknie, nic tylko pogratulować i zazdroscić . Super się to logo prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Superka Logo siadło prawie że idealnie-widać było trochę za duże ,ale sobie poradziłeś Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Marca 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Marca 2010 Witam. Dzięki. Dzisiaj dokleiłem lusterka, klamki i te takie małe osłonki przy wylotach powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Witam, Model pięknie wygląda, temacik cały czas oglądam. Nie wiem czy gdzieś przegapiłem, skąd masz blachy ryflowane? Jak ze sklepu to mógłbyś zarzucić linka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Piękna Scania,czy szyba na dole Ci nie pękła troszkę czy to tylko złudzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2010 Witam. Na platformę położyłem od góry i od spodu pierwszą warstwę czarnego matu. Halogeny z pałąkiem pomalowałem w kolorze chromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Nie wiem czy gdzieś przegapiłem, skąd masz blachy ryflowane? Jak ze sklepu to mógłbyś zarzucić linka Z tego co mi się wydaje to Jawkers ma blachy z Kuchmodel'u A co do aktualki to Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam. Jawkers ma blachy z Kuchmodel'u Blachy kupiłem na Allegro, bo Kuchmodel coś zawiesił działalność. W związku z tym iż model konkursowy już skończony, powracam do Scani. Też muszę przyśpieszyć z pracami, iż na 16 kwietnia musi być już gotowa. Pomalowałem element nad przednią szybą. I zamontowałem halogeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam, Ładnie ładnie, ale mam jedno halogeny zasłaniają 144L 530 :( Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam, Ładnie ładnie, ale mam jedno halogeny zasłaniają 144L 530 :( Pozdrawiam. A co powiedz na to Pozdrawiam Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam, Ładnie ładnie, ale mam jedno halogeny zasłaniają 144L 530 :( Pozdrawiam. Przecież każda Scania, która ma założone orurowanie w stylu Trux X-LIGHT będzie miała zasłonięte napisy. Jeżeli Ci się nie podoba, to albo orurowanie, albo napisy Ale to model Jawkersa, więc niech robi tak jak jemu się podoba, a jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi