jamalo_17 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Oglądając np zdjęcia Michaela Wittmana na czołgu Tygrys zimmierit wydaje się bardzo gruby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Tu też jest dosyć cienki. Przegłądałem kilka fotek niemieckich czołgów z zimmeritem i każdy był inny. grubszy, cieńszy itd. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 każdy był inny. grubszy, cieńszy itd. wlasnie, nie ma co sie czepiac. grubszy napewno jest efektowniejszy ale dobry wash powinnien i ten ladnie podkreslic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Nie jestem super znawcą ale wg mnie ten zimmerit jest zbyt mało widoczny, uwzględniająć tą skalę... PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Nie jestem super znawcą ale wg mnie ten zimmerit jest zbyt mało widoczny, uwzględniająć tą skalę...PoZdro Też odnoszę takie wrażenie. W/g mnie jest zbyt płytki, równy i jednolity. Ja spróbowałbym te arkusze z zimmeritem wygnieść jeszcze gorącym np. śrubokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Sam nie wiem co sądzić o tym zimmericie. Na fotkach warsztatowych wygląda strasznie płasko i chyba dragon w swoich 1/72 robi lepszy, ale już na zdjęciu gotowego modelu Tamiyi wygląda całkiem dobrze. Osobiście spróbowałbym zrobić zimmerit sam. Myślę, że przy tej skali nie powinno to sprawić dużego problemu, a model tylko by zyskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Tak będzie wygladał zimmerit po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 powinien byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Będzie jeździł?? a da się kupić metalowe gąsienice do takiego modelu w 1/16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Tak widziałem metalowe gąsienice tiger 1:16 do modeli rc http://www.swistak.pl/a3507495,Gasienice-metalowe-TIGER-I-RC-1-16.html# ten model jest statyczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Witam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Tak wygląda zimmerit firmy Tamyia po pomalowaniu Nie wiem czy warto go wymieniać. A jeśli tak to to jakiej masy plastycznej najlepiej użyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Witam. Jeżeli o mnie chodzi to bym wywalił ten zimmerit Tamiyi i spróbował go zrobić z Green Stuff a. http://jotte.istore.pl/pl,product,318333,kneadatite,blue,yellow,green,stuff,8,calowy.html Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Nie wiem czy warto go wymieniać. A jeśli tak to to jakiej masy plastycznej najlepiej użyć? Ja bym go mimo wszystko wymienił. Tutaj masz bardzo fajny poradnik jak i z czego można zrobić fajny zimmerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 zimmerit z TAmiya epoxy putty lepszy niż green stuff. Zaleta sam w sobie ma już kolor jasny zbliżony do wehrmacht olive. Green stuff ciążej zamalować na jasno . Ludzie PLN- skończył się dawno ! Teraz już jest PLZ -POLSKI ZŁOTY. JAK US D (DOLAR) GB P Pound. Polska nie ma waluty na "N" ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 zimmerit z TAmiya epoxy putty lepszy niż green stuff. Zaleta sam w sobie ma już kolor jasny zbliżony do wehrmacht olive. Green stuff ciążej zamalować na jasno I tak większość ludzi kładzie przed farbą szary podkład (ew. czarny) więc kolor masy nie ma znaczenia. Komu jak wygodniej - niech robi. Nie można dyskryminować niczego ze względu na kolor ;) Ludzie PLN- skończył się dawno ! Teraz już jest PLZ -POLSKI ZŁOTY. JAK US D (DOLAR) GB P Pound. Polska nie ma waluty na "N" ?????? PLZ się skończył. PLN jest ;) http://pl.wikipedia.org/wiki/PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie . Wstawiam kilka nowych foto. Co do zimmeritu to będe go wymieniał. Za kilka dni wstawie kilka nowych fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE . KT JESZCZE NIE SKOŃCZONY. WSTAWIAM KILKA NOWYCH FOTEK.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Model ładny, wieeeelki. Ale tak powiem szczerze, że tego zimmeritu na pierwszy rzut oka nie widać na tych zdjęciach, tylko na tym ostatnim fajnie widać. Ale patrząc na archiwalne zdjęcia to bardziej go widać...:( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 na koamo super wyszlo. a bedziesz bardzo brudzil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Zimmerit jest widoczny w zalezności jak światło pada, a co do brudzenia to jeszcze nie wiem ,ale chyba nie za bardzo? obok skala 1:35 POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Zwracam honor Marcinie. Piękna robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Ten zimmerit wcale nie wygląda jak zimmerit... szpeci cały czołg a malowanie zrobiłeś na prawdę ciekawe. Dlaczego nie zrobiłeś zimmeritu od podstaw w tej skali o wiele łatwiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 A ja dopatrzyłem się wielkich śladów po wypychaczach na zapasowych gąskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin128gb Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi