tornado Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Dzięki koledzy za rady niech będzie beż/piaskowy, tyle, że mam już takie wnętrze w Trans-Amie W planach jest welur, czy skóra? będzie skóra Obiecałem na jutro trochę fotek, ale dam już dzisiaj. Pomalowane podkładem, a następnie kolorem elementy podwozia (pomalowałem więcej niż jest tego na zdjęciach): dorobiłem sprężyny: Pomalowałem osłony piast, w zaciskach odciałem stożkowe kikuty a w ich miejsce dałem śruby: Przeszlifowałem opony i na sucho (do przymiarki) zmontowałem koła. Okazało się, że Monogram jednak dał tarcze hamulcowe ale jako całość z wewnętrzną felgą: No i jeszcze (prawie na gotowo) most i przednie zawieszenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Piękna sprawa Super jest ta czerń ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Dzięki Bodzio Do zacisków podłączyłem przewody hamulcowe: przykleiłem zbiornik paliwa, wydech i osłonę termiczną pod niego: zamontowałem przednie zawieszenie: oraz tylny most z osprzętem, felgi są już na swoim miejscu: Narazie koniec prac przy podwoziu (biorę się za silnik) - widok ogólny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Witaj! Miło widzieć kolejny świetny model na Twoim warsztacie. Pewnie upolowałeś go na ebayu? Jak zawsze, i tym razem podziwiam Twoje wykonanie. Szczególnie elementy robione od podstaw. Świetna sprawa z tymi hamulcami. Czy mógłbyś napisać co to za śruby? Wiem, że produkcją takich zajmuje się pewna amerykańska firma, ale byćmoże udało Ci się zdobyć je gdzieś bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Czy mógłbyś napisać co to za śruby? Wiem, że produkcją takich zajmuje się pewna amerykańska firma, ale byćmoże udało Ci się zdobyć je gdzieś bliżej... Tak jak napisałeś - śruby są amerykańskie, kupione na ebay'u z tym, że mosiężne (z łbem sześciokątnym) kupowałem oddzielnie na innych aukcjach, a w pudełeczku (z łbem okrągłym) na innej aukcji. Gdybyś miał namiary na nakrętki i śruby z sześciokątnymi łbami to możesz mi je podrzucić bo ostatnio nie widać ich na ebay'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Nie kusiło Cię zrobienie ruchomego zawieszenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Nie kusiło Cię zrobienie ruchomego zawieszenia ? Mam już takie zawieszenia w Jaguarze i Citroenie i co ? ano nie zdaje egazminu bo oryginalne elementy resorujace są zbyt delikatne aby mogło wytrzymać obciązenie około 2 kg (co jakiś czas coś pęka). Owszem można by je zapożyczyć z zestawów RC o ile bym takowe dopasował, ale po co bawić się nim nie będę, a model i tak bedzie stał w gablocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Gdybyś miał namiary na nakrętki i śruby z sześciokątnymi łbami to możesz mi je podrzucić bo ostatnio nie widać ich na ebay'u. Jest pewna amerykańska firma, która to sprzedaje. Jeszcze nigdy u nich nie kupowałem, ale warto by było... Tu masz link: Scale Hardware. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Wielkie dzięki Marudek masz u mnie a nawet Przeglądajac strone sklepu widzę, że to ta sama firma od, której kupowałem śruby na ebay'u - zaraz robię zakupy Tymczasem pokażę to co zrobiłem przy silniku, będą jeszcze poprawki lakiernicze bo podczas prac gdzieniegdzie przetarła się farba: Wlot kolektora ssącego (górny i boczny prawy) narazie jest luzem aby ułatwić dojście do montowania instalacji pod nim: Obecnie biorę się za montaż świec zapłonowch i instalacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Wow! chyba tylko paski zdradzają że to nie jest prawdziwy silnik w 1:1. Podziwiam i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Zamontowałem i podłączyłem świece, a także rozrusznik, przewód paliwowy i kilka kabelków. Zostało zrobić poprawki malarskie i zamontować silnik do podwozia, wtedy to będę kontynuował prace przy instalacjach, a teraz zdjecia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Poezja - zresztą ,dzień jak co dzień z relacji Pana Andrzeja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Nieźle... Szalejesz i pięknie Ci to idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Dzięki panowie nic tak nie motywuje do dalszej pracy jak miłe komentarze Na warsztacie wylądowały chłodnice, nawiuerciłem w nich otwory i do niektórych podłączyłem przewody: Silnik z chłodnicą wyladowały już na podwoziu: Następnie na warsztat trafiła deska rozdzielcza: Przymiarka kierownicy (na sucho): Firma dała dwa kluczyki, ciekawe który będzie pasował do stacyjki Sprawdzę to, ale po złożeniu wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Prace idą wzorowo Bardzo podoba mi się to, co do tej pory Pan zrobił - oby tak dalej - po prostu idealnie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 W końcu wziąłem się za kastę - zlikwidowałem nadlewki, przeszlifowałem ostre krawędzie i przykleiłem przedni zderzak. No i przymiarka budy z podwoziem: Odbyłem wycieczkę do mieszalni lakierów i kupiłem to co potrzebne do malowania kasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Silnik prezentuje się wyśmienicie Co do kasty to poczekam na lakier Oby tak dalej Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Sporawy jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Słuchaj Andrzej, Ty najpierw malujesz silnik i dopiero później dajesz kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Słuchaj Andrzej, Ty najpierw malujesz silnik i dopiero później dajesz kable? Zgadza się - instalacje kaładę po pomalowaniu silnika i osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Sorki, że post pod postem, ale daję aktualkę wraz z prośbą o poradę na temat foteli (na końcu postu). Wnętrze pomalowałem bazą, będzie jeszcze pryśnięte clearem i zrobię washa. Na podłodze bagażnika leży (nieprzyklejony) fragment wykładziny dywanowej, którym mam zamiar okleić podłogę . Narazie mam jeden, a trzeba ich przynajmniej trzy/cztery szt. Trzy pozostałe kawałki są w drodze z Francji i myślę, że w przyszłym tygodniu będę już je miał w domu Narazie wyglada to tak: Kastę pomalowałem "podkładem" zrobionym ze zlewek różnych kolorów Pactry, sufracera nie zastosowałem bo chyba bym zbankrutował (jeden nie wystarczył by) Przymiarka: No i teraz chciał bym abyście doradzili mi czy mam oklejac fotele i drzwi napisami CAMARO tak jak na załączonych fotkach, czy też zostawić tak jak są zdjęcia znalezione w necie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 A w ciężarówkach też tak robiłeś? Bo generalnie chodzi mi o to, czy nigdy czegoś klejem nie ubrudzisz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BoskiKacu Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Ja osobiście bym ich nie oklejał tymi napisami... Bez napisów wyglądają znacznie lepiej:) Ale ostateczna decyzja należy do Ciebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 A w ciężarówkach też tak robiłeś? Rozumię, że chodzi ci o instalację W większości przypadków przeowdy (przeważnie czarne) instalowałem już na pomalowanym modelu, natomiast przy silnikach sztywne (rurki) montowałem przed malowaniem. Bo generalnie chodzi mi o to, czy nigdy czegoś klejem nie ubrudzisz itp. Niekiedy zdarza się, że coś ubrudzę klejem ale zawsze można to poprawić pędzelkiem. Ps. Szałek_CMG zmniejsz rozmiar obrazka w podpisie, regulamin zabrania umieszczania tak dużych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Ja osobiście bym ich nie oklejał tymi napisami... Bez napisów wyglądają znacznie lepiej:) Ale te napisy odzwierciedlają specyficzne amerykańskie poczucie smaku ;) Ostatnio w Top Gear pokazali damską torebkę wykonaną z materiału z siedzeń Camaro - oczywiście z napisami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi