Boozy Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Dziś przerobilem spawy. Musiałbym je jeszcze bardziej płaskie zrobić i chyba to nastąpi. Są lepsze, bo nie tak pobabrane jak te białe. Przy okazji: Z czego bierzecie cieńkie druciki do okablowania itp? Potrzebuje bardzo cieńkiego - prawie jak włos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Weź kawałek kabla np. od anteny, euro, tam są takie cieniutkie miedziane druciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Mam drucik miedziany 0,2 mm, ale myślę że chyba znalazły by się w sklepach cieńsze. Albo może spróbuj wciągniętej nad ogniem plastikowej ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Potrzebuje bardzo cieńkiego - prawie jak włos. W słuchawkach do mp3 są bardzo cieniuteńkie druciki - właśnie jak włos i jest ich tam sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Ale na dobry początek wyryj rowki w miejscu spawów i dopiero je wklejaj - wtedy będą ładne i płaskie. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam Troszke mnie tu nie było. Z drucikiem coś się pokombinuje. Błotniki weszły jak weszły. Nie jest to majstersztyk ale jest. Najwięcej roboty było z nitami. Nie wiecie może czy można kupić same przednie błotniki fototrawione? W tym zestawie są tylko tyle. Działam już powolutku z wnętrzem wieży. Jak się uda to górna część będzie zdejmowalna, tak aby było można do środka wejrzeć. Stan na dziś: Słabe mam teraz warunki do robienia zdjęć. Jak się zebiore to kupie ten namiot bezcieniowy. Małe głupie pytanko, bo dopiero druga lufa z RBModel: Osadzić ją należy do miejsca zaznaczonego czerwoną kreską? Czy do końca tzn. tego cypla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Witam Dzięki uprzejmości Jarka (CCC) otrzymałem przednie błotniki. Jeszcze raz dzięki. Niestety, jak zauważył kolega Dominik, trzeba poprawić dach wieży. Już miałem sobie to odpuścić, gdy przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Usunąłem plastik trzymający dach i dodałem płytke na przednią część dachu. Dzięki temu nie ma różnicy grubości. Wnętrze wieży powolutku. Nie jest majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie dotyczące lufy - tak, RB zaznacza rejon do którego należy lufę wsadzić w model Będę teraz trochę częściej wpadał bo mnie samego czeka czwórka H pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Patrząc teraz na rysunek z pierwszego postu. Na pewno Twój model powinien mieć przykręcaną śrubami czołową płytę? W dodatku ułożenie gąsienic na bokach może świadczyć o braku szczelin obserwacyjnych (zaczęto je eliminować w czerwcu '43). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Patrząc teraz na rysunek z pierwszego postu. Na pewno Twój model powinien mieć przykręcaną śrubami czołową płytę?W dodatku ułożenie gąsienic na bokach może świadczyć o braku szczelin obserwacyjnych (zaczęto je eliminować w czerwcu '43). Nie ma innych zdjęć także można przyjąć, że były, a można przyjąć, że ich nie było. Jednym słowem, czy zrobiłbym bez, czy z szczelinami oraz przednią dokręcaną płytą będzie ok. Zwróć jeszcze uwagę na rolki podtrzymujące w układzie jezdnym - są gumowe. Późne ausf. H miały raczej metalowe. Już w tym temacie było o tym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Też racja, może w innym momencie filmu było by widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Też racja, może w innym momencie filmu było by widać Tylko, gdzie ten film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Zastanowiłem się "a może to jest G" ale koła napędowe to wykluczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Hej. Coś się tam dzieje. Właściwie to wnętrze gotowe do malowania. Zostało załatać i przeszlifować wieżyczke dowódcy. Niema to jak zdjęcie z fleshem... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 To ja raz zaspamuję w Twojej relacji. Z........e dobrze to wygląda, cały czas zerkam. Gratuluje samo zaparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Gratuluje samo zaparcia. Hmm, i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Gratuluje samo zaparcia. Hmm, i co dalej? Dopiero teraz zauważyłem. Projekt musi poczekać, bo mam troszke inne plany, a przy okazji musze odpocząć troszke od "4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 Witam po przerwie Gratuluje samo zaparcia. Hmm, i co dalej? Dopiero teraz zauważyłem. Projekt musi poczekać, bo mam troszke inne plany, a przy okazji musze odpocząć troszke od "4". Jednak nie odpoczywam. Plany modelarskie zmieniają się co chwila. Postanowiłem jednak dokończyć tą czwóreczke. Zmotywowała mnie zapowiedź późnej J. Wnętrze prawie gotowe. Zostały do zrobienia włazy oraz wieżyczka dowódcy. Posklejam to w całość i biore się za zewnętrzną część modelu. Udało mi się zrobić tył, ale jeszcze nie do końca. Gąsienice oraz koła jezdne są już na ukończeniu. Model wygląda dziś tak: Przed przyklejaniem osprzętu musze jeszcze poprawić niektóre powierzchnie po szpachlowaniu, dorobić niektóre spawy i ponacinać linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Ooo, temat powstał z martwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi