adamkijak Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Kubisz- dzieki za foty bedzie na czym sie oprzec podczas malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam, No to Panowie dołączę: A jako baza model Tamci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Witaj w projekcie Jakubie. Na zachętę do szybkiego założenia warsztatu masz takie ładne zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Mnie również podoba się wybrana przez Ciebie wersja. Na pewno będę śledził warsztat. Warsztatów co raz więcej (i dobrze), a mnie co raz bardziej korci jeszcze jeden Hummer. Mianowicie ten: Źródło: internet Podstawą modelu byłby Academy I.E.D., natomiast działo przeszczepiłbym z tego: KLIK Jak sądzicie brać się za to czy nie? Zdanie kolegi Kubisza już znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Jak sądzicie brać się za to czy nie? Zdanie kolegi Kubisza już znam. Już Cię dodałem do listy na początku tematu, więc nie masz wyjścia Masz tu jeszcze jedno zdjęcie marokańskiego Humvee z działkiem, w oryginalnym malowaniu: A tak Marokańczycy wożą ZSU na innym typie Humvee: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Brać się i to napewno Sam się przymierzam - jakaś 10 pozycja na liście zamiarów (ale muszę robić działko bo z ACM w 72 jest marne) Mam(y = ciągła wymiana fotek z Kubiszem ) jeszcze chyba 1-2 fotki tego ustrojstwa - zebrałem też trochę fotek działka (przy okazji robienia listy) jak trzeba prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Chętnie przyjmę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Chyba powyższa wersja się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Chyba powyższa wersja się nie nadaje a czemu nie? No chyba, że faktycznie ograniczymy się tylko do pojazdów wojskowych. Co jednocześnie przekreśli moje plany o tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 W regulaminei jest że cywilne też Może jakąś informacje udzielić w cywilnym dziale ? Bo tam pewnie nic nie wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 To jest całkiem dobra myśl. Jako nowy wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Niech moderator któryś podklei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Chyba powyższa wersja się nie nadaje Jak najbardziej się nadaje, punkt z regulaminu projektu (1. post w tym wątku): "projekt dotyczy wszystkich wersji pojazdu <>, z dowolnego okresu, użytkowanych przez dowolny kraj, wojskowych lub cywilnych, w dowolnej skali." Tak więc gulus - zapraszam do zgłoszenia. Qdłaty - Ty mnie nie strasz co jakiś czas tym gąsienicowym Hummerem, tylko też bierz się za robotę A tu mam jeszcze jedno zdjęcie Humvee z ZSU na skrzyni ładunkowej: Mam(y = ciągła wymiana fotek z Kubiszem ) jeszcze chyba 1-2 fotki tego ustrojstwa - zebrałem też trochę fotek działka (przy okazji robienia listy) jak trzeba prześlę. Nie bądź taki skromny z tą wymianą, większość fotek mam już teraz chyba od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Kolegom Cywilniakom na razie wstawiłem informację jako nowy wątek. Zobaczymy co się urodzi. Ty mnie nie strasz co jakiś czas tym gąsienicowym Hummerem, tylko też bierz się za robotę Bardzo chętnie, nawet wymęczę ten układ jezdny, ale poszukuję osoby, która pomoże mi zaprojektować i wydrukować kalki. Oczywiście odpłatnie. Tych znaczków pędzlem nie namaluję. Co do ZSU to wybiorę oryginalne malowanie UN. Ewentualnie dodam wyciągarkę bo wkońcu IED ma w zestawie, ale o tym więcej w warsztacie. BaldPuma napisał: Mam(y = ciągła wymiana fotek z Kubiszem ) jeszcze chyba 1-2 fotki tego ustrojstwa - zebrałem też trochę fotek działka (przy okazji robienia listy) jak trzeba prześlę. Nie bądź taki skromny z tą wymianą, większość fotek mam już teraz chyba od Ciebie Ja bym się chętnie pod tą wymianę podłączył... w trybie zasysania, bo niestety nic ciekawego, poza łazikiem marsjańskim, nie mogę zaoferować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Co do ZSU to wybiorę oryginalne malowanie UN. Ewentualnie dodam wyciągarkę bo wkońcu IED ma w zestawie, ale o tym więcej w warsztacie. No jakże by inaczej. Już zamawiam ładne, rodzinne zdjęcie wszystkich Twoich białych Humvee po skończeniu tego z ZSU Ja bym się chętnie pod tą wymianę podłączył... w trybie zasysania, bo niestety nic ciekawego, poza łazikiem marsjańskim, nie mogę zaoferować. Podłączę Cię, szczegóły na gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam 1. Co do zasysania i wymiany - np dopisane ( no problem)- jak dasz adres mogę wysłać płytkę - mam darmowe przesyłki /Kubisz da Ci nr gg/ 2. pytanie - czy w projekt mogą wejść - URO - seria Vamtac, Mowag Eagle I-III, i wszelkie nielicencyjne kopie np Chińskie ale z założeniem dokładnie hummerowskiego zawieszenia czyli np Toyota Megacruiser wchodzi a Gaz Tigr - NIE Hummerowskiego - bo mam zamiar wziąść gotowe podwozia sorki za np /mimo "słusznych" lat jestem graczem online/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Małe podsumowanie po miesiącu (z małym kawałeczkiem) trwania projektu. Na razie zgłosiło się 12 chętnych, z czego 6 osób prowadzi w sumie 12 warsztatów. Jest już jedna galeria. A w budowie są (i była ta jedna zakończona) takie wersje Humvee: Jak widać, każdy inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Takie małe plany - oczywiście po skończeniu warsztatów 1. 2. 3. 4. czyli w kolejności: polski / portugalski / portugalski / izraelski ale jak wpadnie coś ciekawego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Może koledzy cywilniacy się skuszą. Zdjęcia z Łodzi. W tle Manufaktura: Zdjęcia: Hanadam Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 ładnie to tak bez pytania o zgodę na publikację?? Sam takiego zrób a nie proponuj innym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam Mam w planach budowę mojego humvee numer 2 i wybrałem sobie pick-upa.Zamierzam go zrobić z dużą ilością ładunku na pace. Macie może w swoich zbiorach fotki humvee tak mocno obciążonego ładunkiem. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Proszę bardzo. Pustynna burza (z działkiem M167 Vulcan na holu, jedno z moich ulubionych zdjęć): OIF: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki Kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Masz tu jeszcze, żebyś nie mówił, że mało Wszystkie są z OIF: Jak widać, często skrzynia zostaje pusta (żeby się desant zmieścił), a wyposażenie żołnierzy wisi na zewnątrz albo jest załadowane na półkę nad kabiną. Ale spokojnie możesz też zrobić typowo towarowego M998, z ławkami lub bez, ze skrzynią wypakowaną czym się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Zamierzam zrobić takiego załadowanego na maksa ładunkiem.Dzięki wielkie za foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi