kubisz Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 no photos? Ano no photos. To dopiero zapowiedź z katalogu pokazanego w Norymberdze, ale kilku z nas pokłada już wielkie nadzieje w tym modelu. A więc - pożywiom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witajcie Dawno się w tym wątku nie wypowiadałem ,co nie oznacza że go nie śledzę Moim zdaniem jest to biblia wiedzy o Humvee i chcąc dołożyć swoje trzy grosze pragnę zamieścić kilka fotek Humvee Level IV z Afganistanu używanych przez naszych żołnierzy. Zapraszam do oglądania , i myślę że mnie admin nie zlinczuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Piękne !! Dzięki za te zdjęcia. Mam też pytanie, jak jest podwozie wzmocnione? Ile to wytrzymuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Erni - dzięki za zdjęcia Jakiś model w końcu byś tu zmajstrował Mam też pytanie, jak jest podwozie wzmocnione? Ile to wytrzymuje ? Standardowy M1114 waży 4447 kg, maksymalnie załadowany 5489 kg. Pancerz ze zdjęć Erniego, czyli Frag kit 5, waży ok. 1000 kg, ale jest montowany zamiast fabrycznych pancerza i drzwi M1114, więc masa pojazdu wzrasta tylko (albo aż) o ok. 345 kg. Najprostsza wieża, czyli GPS/GPK waży ok. 50 kg (GPS) + ok. 145 kg. (GPK). Wieża taka jak z pierwszego zdjęcia (czyli O/GPK) waży ok. 570 kg. Mamy w sumie wzrost masy M1114 o ok. 1 tonę - podwozie oczywiście musiało zostać wzmocnione. Jak to technicznie wygląda - nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Ostatnio znalazłem coś takiego w sieci. Czy ktoś może coś napisać o tym modelu? Pierwszy raz "coś takiego" widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 26. AFV CLUB - AF35S-04 – Hummer Budowana wersja: Tajwański M998 HMMWV Cargo/Troop Carrier Open Cab (otwarty wariant czteroosobowy) Model pojazdu w wersji z otwartym nadwoziem, uzbrojonej w granatnik Mk 19, używanej przez siły zbrojne Tajwanu. Jest to prawie kompletny model Academy 1362 (brak jedynie gumowych opon) z dodanym pokaźnym woreczkiem żywicy: koła nowego typu, ramowa konstrukcja otwartego nadwozia, granatnik Mk 19, przednia osłona, fotele i kilka innych elementów. Jest także perforowana blacha na podłogę "bagażnika". Odlewy żywiczne słabej jakości. Nie zapominaj o tym temacie. Od siebie dodam jeszcze, że mimo iż jest to bardzo ciekawa wersja Humvee, to nie polecam, ze względu na fatalną jakość żywicznych odlewów. Oczywiście wszystko można poprawić, oszlifować, załatać itd. ale za taką cenę (ponad 100 zł) chyba nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Wiem, temat oczywiście znam. Gdzies mi umknęło. Sorry. W każdym razie na pudełku wygląda fajnie, może sobie takiego zrobię, nawet mi się podoba. Masz może jakies dokładniejsze fotki, chociaz jedną? Lubię takie otwarte Humvee's. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Fotki: Tak z drugiej strony, to odliczając cenę modelu Academy (ok. 40 zł), za ok. 70 zł dostajesz żywiczną konwersję. Tak tanio to chyba innej nie kupisz Ale jak pisałem - jakość kiepściuchna. Fotele miały być niby nowego typu, a są chyba jeszcze gorsze od zestawowych. Koła całkiem niezłe, chociaż felgi mają centralne śruby za duże i za głęboko osadzone. Granatnik w zasadzie od razu do wyrzucenia, ale łatwo mógłbyś go zastąpić tym z M998 IED. Pozostałe elementy wymagają sporego nakładu pracy przy obróbce, są bardzo chropowate. I jeszcze jedno - tajwańskie kalki (numery na boki i gwiazda na maskę) oczywiście są w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Dzięki Kuba.Spróbuję coś poprzerabiać. Model mam, fotele są do zrobienia (przynajmniej w/g moich standardów), kalki mam,granatnik mam, koła też się znajdą. problem będzie z przednia osłoną. Chyba nikt takiej nie produkuje. Jak myślisz, można by było wykorzystac fotele z Italeri ( z poduszkami)? Na fotkach są takie podobne. Klatka też jest do zrobienia (na podobnej zasadzie jak robiłem w Orevie), nie wiem tylko która obrotnica by pasowała....Z Academy, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Przednia osłona - tylko w tym zestawie jest taka, jak trzeba. Obrotnica - jest nowy element żywiczny do wykonania odpowiedniej obrotnicy. Fotele - na wszystkich zdjęciach, które wkleiłem wyżej, są fotele starego typu (fotele Aca i Ita sam wiesz, jak daleko od nich leżą). Mam też zdjęcia tajwańskich Humvee z fotelami nowego typu, ale te z konwersji też średnio je przypominają Przypomniało mi się - tutaj na stronie mojehobby.pl masz ładny inbox tego zestawu. EDIT. Przyjrzałem się jeszcze raz tym fotelom na zdjęciach z mojehobby i kurczę, chyba jednak aż takie złe nie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Właśnie zobaczyłem. Chyba jednak się zdecyduję na tą wersję, będę go robił coś na zasadzie Orev-a, czyli wiele samoróbek i przeróbek. Jako podstawę wykorzystam prawdopodobnie model Italeri, tylko z innymi kołami. Troche elementów z Aca, reszta "od podstaw". Ale to juz po M 998 GK. Przednią osłonę chyba trzeba będzie zrobić "od zera". Inbox naprawdę niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Po raz kolejny podbiję bębenek Jak zwykle po targach w Norymberdze na stronie impsdeutschland pojawiła się lista tegorocznych zapowiedzi. No i stoi tam, że nowy Humvee Italeri ma się ukazać w marcu 2010. Osobiście przypuszczam, że wątpię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 No i serducho zaczyna szybciej bić Jeszcze się okaże, że zanim zacznę M1026 to wydadzą M1097. Chociaż obstawiałbym wg tej daty, gdzieś na czerwiec, lipiec. Wątpię, że wydadzą go tak szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 To tak jeszcze, żeby rozruszać temat - moje Hummerowe zakupy z ostatnich kilku tygodni A jeszcze niedawno miałem pustą szafę i głód w oczy zaglądał... Modelarski głód oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 2 rzeczy dobrze mi znane Czy ja tam widzę figurki Potrzebujesz ich ekwipunek, czy zamierzasz bawić się w żołnierzy U mnie słabiej, więc nie będę się zbyt chwalił. Ale czy można prosić np. fotkę różnych pozostałości, kół itd Kiedyś chyba gdzieś dawałeś takie zdjęcie jak miałeś części w kartonie i fajnie to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Czy ja tam widzę figurki Potrzebujesz ich ekwipunek, czy zamierzasz bawić się w żołnierzy Zakup dla ekwipunku i dla uzbrojenia. Figurek chętnie się pozbędę. czy można prosić np. fotkę różnych pozostałości, kół itd Kiedyś chyba gdzieś dawałeś takie zdjęcie jak miałeś części w kartonie i fajnie to wyglądało Dawałem w warsztacie z Humvee z działem bezodrzutowym: ... ... W zasadzie cały czas wygląda podobnie, zależy co się na wierzch wygrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Widzę jedno takie fajne żywiczne kółeczko. Takie pudło z pewnością dużo waży, więć gdybyś się pozbył jednego kółeczka (z żywicy) - na moją rzecz - z pewnością by Ci było lżej je dźwigać. Dobry uczynek bezinteresowności z pewnością zostałby nagrodzony przez los, a poza tym zawsze miło jest pomagać bliźniemu w potrzebie. No i wspaniały przykład dla innych...Pudło też lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Widzę jedno takie fajne żywiczne kółeczko Które Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Figurek chętnie się pozbędę. Czyli tak jak ja. Próbowałem coś działać, ale nie miałem ani farbek, ani zacięcia do postaci Złom wygląda fajnie Długie zbieranie daje efekty. A tak patrząc całościowo, to tam masz pewnie prawie 2 całe modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Takie kremowe, chyba starego typu. Tak ładnie się do mnie uśmiecha, a do kółeczka uśmiecha sie mój Orev - czyli wszyscy sie uśmiechają do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 tak patrząc całościowo, to tam masz pewnie prawie 2 całe modele Otóż nie. Trochę części ubyło z tego pudła od wykonania zdjęcia (elementy wybrane do Dumvee, Humvee z Tien-Chien, ukraińskiego i warsztatowego mieszkają w oddzielnych pudełkach). Ale nawet wtedy nie było tam ani jednego kompletnego modelu. Choć w zasadzie do szczęścia brakuje tam tylko jednego elementu - dolnej części nadwozia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Takie kremowe, chyba starego typu. Tak ładnie się do mnie uśmiecha, a do kółeczka uśmiecha sie mój Orev - czyli wszyscy sie uśmiechają do siebie. Jedyne kremowe jakie tam widzę, to kółko Super Swamper. Już od dawna ma swój przydział do Dumvee, więc uśmiech pozostaje nieodwzajemniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Szkoda...Mam do wymiany taki piękny M249, nówka, prosto z magazynu, zakonserwowany, nie sklejony, nie pomalowany...Zmarnuje się...Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Potrzebuję dwóch M249. I jeśli dobrze pójdzie, to niedługo będę je miał. A Ty swoich pilnuj, bo to towar deficytowy. Następnego zestawu karabinów Dragona już Ci nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 http://www.network54.com/Forum/110741/message/1266408931/Tool+Humvee+-+finally+complete+after+4+years Bardzo ładny HMMWV BaldPumo, Kubiszu coś dla Was szczególnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi