jachud3 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Po pięknym Spicie P@wła, drastycznie obniżę poziom galerii w projekcie Barwy Forum 2. Niejako przymuszony przez rodzicielkę ("zrób mu zdjęcia, taki śmieszny jest...") zamieszczam galerię tej mojej poczwary. Dla mnie jest to jedna wielka porażka, ale... zawsze jest jakieś ale sukcesem tego modelu są kalki. O dziwo Hellerowska kalkomania się świetnie (jak dla mnie) nałożyła, a jeszcze pomaltretowana Humbrolowskim Decalfixem ładnie siadła. Wszystkie kalki są zestawowe, oprócz 'tygryska' który jest z zestawu Techmodu (dzięki krzychu-onisk ). Wątek warsztatowy TU. A teraz czas na mojego potworka : pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Widziałem drania na żywo i stwierdzam, średnio ze spodem, ale góra, miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Po pięknym Spicie P@wła... Dziękuję. Ale spitowi daleko do piękności. Za to Karaś bardzo ładny. Nie wiem dlaczego uważasz, że to porażka. Bardzo ładne brudzenie, Poza okopceniami (wydają mi się takie lekko pomazane ) nie widzę rzeczy do których mógłbym się przyczepić. Ogólnie Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 wydają mi się takie lekko pomazane Hmmm, no nie wyszły mi, fakt Robiłem je na szybko i źle pościerałem gumką miodzio Za to Karaś bardzo ładny. Wszelakich komentarzy się spodziewałem, ale na pewno nie takich Nie wiem dlaczego uważasz, że to porażka. Powiedzmy, że modelarz, który składał model, zawsze wie, gdzie zrobił koszmarne błędy i to go męczy do końca Dzięki za opinie! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Nie jest tak źle . Dam może mały pomysł na jaki kiedyś wpadłem klejąc model z wypukłymi liniami podziału. Bierzesz czarną kredkę albo ołówek. Ostrzysz go i bokiem tego stożka zatemperowanego rysujesz po linii. Na jasnych powierzchniach wychodzą równiutkie linie , na ciemniejszych są trochę gorzej widoczne. Spróbuj, może Ci się spodoba. Już tak nie robię bo nie mam modeli z wypukłościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Dam może mały pomysł na jaki kiedyś wpadłem... Super! Muszę wypróbować... a najbliższy model w mojej poczekalni z wypukłymi liniami to... P.11c Mastercrafta także wrześniowa kolekcja się rozrośnie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 a najbliższy model w mojej poczekalni z wypukłymi liniami to... P.11c Mastercrafta pzdr. Nooo, przy 11ce nie ma tak dużo linii na kadłubie, możnaby je przeryć...skrzydło to masakra, ja bym się za to nie brał;) Ale czekamy na relację, bo czemuby nie A Karasek wspanialy, nie wiem czemu narzekałeś. Kabinka też cacy. No, oby tak dalej z Wrześniem! I pozdrowienia dla Mamy Pokaż jej Brewstera Buffalo, zobaczymy co powie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Nooo, przy 11ce nie ma tak dużo linii na kadłubie, możnaby je przeryć...skrzydło to masakra, ja bym się za to nie brał;) Ale czekamy na relację, bo czemuby nie Smile Jachu ma do tej P.11-tki blachy, (parta z tego co pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 A Karasek wspanialy, nie wiem czemu narzekałeś. Kabinka też cacy. Dzięki! A co do P.11 to kupiłem sobie, bo każdy modelarz powinien mieć tą konstrukcję... a że wyczaiłem blachy Parta do tej antyjedenastki to trochę pokombinuję... ale to jest historia, która rozegra się w dalekiej przyszłości ;> pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Nie wygląda to źle, generalnie jest całkiem OK. Farba trochę grubo kładziona, ale akurat ja nie pownienem się wypowiadać w tej kwestii. Jak na ten model, można powiedzieć, że jest udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Nie jest taki zły ten Karaś, gdyby miał lepsze okopcenia, byłoby jeszcze lepiej. Fajnie, że robisz polskie samoloty z września 39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi