Skocz do zawartości

RWD 5 bis 1/32 (od podstaw)

albert091283

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie kiedy wiadomo, że dzień będzie do niczego? Kiedy znajdujecie wreszcie czas, aby wejść na ulubione forum i pierwszą rzeczą, której się dowiadujecie jest to, że zderzyły się dwa wasze ulubione samoloty.

Kiedy znajdujecie wreszcie czas, aby wejść na ulubione forum i pierwszą rzeczą, której się dowiadujecie jest to, że zderzyły się dwa wasze ulubione samoloty.

Fakt nie miła niespodzianka dla obydwu samolocików.

Albercie- kawał dobrej roboty...

Dziękuję

Taka mała i czasochłonna rzecz a cieszy. Co to takiego?? - Odpowiadam zwężka Venturiego.

Co prawda wyszła mi nieco większa niż na rysunkach i zdjęciach, ale mi się taka podoba i mam nadzieje, że mi wybaczycie ten mały szczegół

753eebf390a19877m.jpg e42b37da4dfd10fam.jpg

4dee3bad7d5b6401m.jpg

A tu jedno zdjęcie żeby nie było, że jest to jakiś bezduszny kloc metalu.

155aea7fe5840186m.jpg

Czołem Koledzy i Koleżanki

Przez kilka ostatnich dni postanowiłem troszeczkę odsapnąć od prac nad RWD, ale już jestem naładowany pozytywnie, co zaowocowało dzisiaj dopasowaniem osłon kół podłączeniem linek hamulcowych i dorobieniem nieco zmienionej na potrzeby konstrukcji piasty śmigła.

b3ef800dfe2c8ec5m.jpg 76952adb97bb6c13m.jpg

a972ec14f7c0460dm.jpg b8ab22ed0af3e34bm.jpg

Pisałem już, że wymiatasz?

Pisałeś, ale nie szkodzi, że się powtarzasz

Witam

Dzisiaj dla urozmaicenia budowy postanowiłem rozpocząć prace nad skrzydłami i tak wypiłowałem z blaszki aluminiowej szablony żeber, które posłużą do wykonania żeber z polistyrenu, ale to później teraz takie szybkie zdjęcie.

db6fe16fe9043f4fmed.jpg

Tyloma rzeczami mnie już rozwaliłeś, ale te skrzydło

To są objawy braku pracy. Niestety człowiek głupieje od nadmiaru czasu wolnego

:kopara:
awesome-dog-photo.jpg

Dlaczego tak późno znalazłem ten wątek?

Lepiej późno niż wcale

35 żeberek, jeżeli nie pomyliłem się.

36, bo dwa na środku są ze sobą złączone

Nie mogę sledzić tego wątku bo to jakiś kosmos

To nie kosmos to tylko polska myśl techniczna.

Tak poza tym to dzięki wielkie wszystkim za uwagę!!!!

Ja cały czas obserwuję. Nie odzywam się bo brak mi słów...

Albercie, czy Ty czasem nie jesteś masochistą?

Do pewnych zachowań zmuszają nas okoliczności, ale jak już wspominałem nie raz objawy choroby psychicznej rewanżują się niezłymi efektami.

A teraz poważnie wczoraj byłem się nieco zrelaksować na świeżym powietrzu, ale nie to żebym nic nie zrobił przy modelu otóż wkleiłem dźwigary w skrzydła, wzmocniłem krawędź spływu w centralnej części skrzydła( ze zdjęć wynika że ten samolot nie posiadał listwy na owej krawędzi ) i wyciekłem miejsca na lotki.

2a6604da7bc3f162m.jpg 42e4d6a573fd2675m.jpg

04f7d4f318db8ddam.jpg 0a29507324457536m.jpg

5045e6e84beee881m.jpg 9b58bbf9bc9f5e56m.jpg