Skocz do zawartości

Zadajemy pytania... Dostajemy odpowiedzi i pomoc...

krzychu-onisk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, razem z synem przymierzamy się do zbudowania pierwszego modelu. Wybraliśmy F-16N Fighting Falcon 1:72 Hasegawa C12, i tu mam pytanie: jak wybrać kolory farb? Czy będą wymienione w instrukcji, czy mamy je sobie sami określić? 

Pozdrawiam

Ewa

Witam ,szukam planów  (oprócz 4+) do Mig 21 PFM (SPS). Jeśli ktoś ma takie i mógłby udostępnić byłbym bardzo wdzięczny, chodzi mi plany z tej serii 

1021.jpg

Edytowane przez ireneusz

bronco 369d03ea28bbf04c81139c09060e8cb4.jpg                                                                                                                                                                                                  Czy są zdjęcia tego systemu do oprysków czy to raczej graficzna fikcja  ? (fot. internet)

Edytowane przez panmopsik

Chemitrailsy rozsiewaja, i już nawet się nie kryją z tym. Depopulacja w najlepsze...

• Haha 2

• 3 weeks later...
2 godziny temu, Empire123 napisał:

Dzięki. A są maski którymi można zrobić kamuflaż skrzydeł i kadłuba do Ju 87 R?

Chodzi Ci o takie coś?

https://www.mojehobby.pl/products/Junkers-Ju-87-B-G-R-Stuka-camouflage-pattern-paint-masks-for-Trumpeter-kits.html

Edytowane przez jachud3

10 godzin temu, Mario napisał:

Czy kupował ktoś na aliexpres modele GWH, są sporo tańsze jak w Polsce, to jakieś podróbki czy można kupować?  Chodzi o su-27

Brat kiedyś kupił dużo taniej na Alie. Pudełko niby ok, ale w środku wypraski bez worków i krzywo druknięte kalki. To wyglądało jakby ktoś na produkcji ukradł i sprzedawał. I to prawdopodobnie początki produkcji. Więc ryzyko jest potężne. 

10 godzin temu, Mario napisał:

Czy kupował ktoś na aliexpres modele GWH, są sporo tańsze jak w Polsce, to jakieś podróbki czy można kupować?  Chodzi o su-27

Kupowanie na Ali to zawsze jest ryzyko. Praktycznie nie masz możliwości dochodzenia swoich praw. Nawet jak ktoś Ci poleci jakiś sklep to niczego to nie gwarantuje. Ja kupowałem wiele razy na Ali ale zawsze jakieś drobiazgi o wartości do 100 zł więc nawet jak mnie ktoś w końcu przekręci to i tak jestem na plusie. :wojo:
Miałem dawno temu małe zdarzenie z chińczykiem z Ali. Kupowałem model samochodu die-cast i po rozpakowaniu przesyłki okazało się, że kółka modelu były odłamane od modelu. Napisałem wiadomość do sprzedawcy. Przez dwa tygodnie była cisza a po dwóch tygodniach dostałem przesyłkę z Chin z porządnie zapakowanym modelem i kartką po angielsku z przeprosinami. Od tego czasu nabrałem do nich większego zaufania.

W dniu 10.12.2025 o 21:17, panmopsik napisał:

Czy są zdjęcia tego systemu do oprysków czy to raczej graficzna fikcja  ?

Kilka fotek kiedyś zachomikowałem z internetu, ale wolę wersję NASA

04872afd3b697e4f82dd819fa0900bbf.jpg

e9bf0dd2794f0610055313173ee2b4dc.jpg

OV-10D_6-10-2005_MG_6492_a.jpg

OV-10G_155492_MG_5291_a.jpg

Edytowane przez lord_karton
  • Thanks 1