greatgonzo Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca 6 godzin temu, Wymysl napisał: Jaki kąt nachylenia jesteś w stanie uzyskać? Ja wiem, z osiemdziesiąt stopni... . O ile model nie ma przeszkadzaczy w postaci np. podwozia., albo przeszkadzacze są stabilne konstrukcyjnie. I wymagane jest jakieś kreatywne klinowanie. Ta podstawka niekoniecznie w tym celu powstała, ale mnie wystarcza na tyle, że nie zastanawiam się nad jakąś inną. Raczej nic większego niż myśliwce w 48, ale to jest kwesta przyjętych gabarytów. U mnie max to P-38. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Jezeli masz dostep do drukarki 3D to mozesz tez sobie wydrukowac cos takiego: https://www.thingiverse.com/thing:7051375 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Czy ktoś wie co się stało ze stroną ibgmodels.com ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Pytanie o to bardzo efektowne malowanie Messerschmitta. Co to za jednostka, gdzie takie coś latało i czy byly jeszcze może inne typy maszyn niemieckich w podobnym malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Wygląda to na malowanie JG 54 z 1941 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia 2 godziny temu, jmx62 napisał: Pytanie o to bardzo efektowne malowanie Messerschmitta. Co to za jednostka, gdzie takie coś latało i czy byly jeszcze może inne typy maszyn niemieckich w podobnym malowaniu? Tak, to jednostka JG54. Wcześniej takie malowania były na Bf109E z okresu walk w Jugosławii i Grecji. Poniżej chyba najlepiej obfotografowany Emil Paula Steindla: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia A nie było innych typów z podobnym schematem malowania? Gdzieś mi się majaczy Heniek111 i chyba Hs-129. No chyba że coś pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Hs-a bym nie wykluczał. Ale to bardziej nieregularne esy-floresy przy malowaniu pustynnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Na jaki kolor pomalować wnętrze Bf-110 B.Główny kolor to na pewno RLM 02 ale nie wiem jak z z panelami na których były przyrządy.Czy też 02 czy może RLM 66? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia 2 godziny temu, Xmen napisał: Na jaki kolor pomalować wnętrze Bf-110 B.Główny kolor to na pewno RLM 02 ale nie wiem jak z z panelami na których były przyrządy.Czy też 02 czy może RLM 66? Tu masz wnętrze wczesnego Bf110C, więc można założyć że wersja B była podobna. Całość faktycznie 02, a co 66 można wypatrzeć bez problemu. Na pewno tablica przyrządów i okolice wajch sterowania silnikiem, pamiętaj że wczesny 66 był nieco jaśniejszy : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia @barszczo Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia W dniu 12.04.2026 o 21:36, jmx62 napisał: Gdzieś mi się majaczy Heniek111 i chyba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Fajnie wygląda ale weź i zmaluj takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 22 minuty temu, jmx62 napisał: Fajnie wygląda ale weź i zmaluj takiego robisz tak jak Niemcy: bierzesz puszke farby i napier....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 32 minuty temu, jmx62 napisał: Fajnie wygląda ale weź i zmaluj takiego Kamuflaż wygląda na "włoski" czyli sporo ciapek. Pędzel w dłoń i lecisz z tematem. Aerografem możesz pomalować kolor bazowy, ciapki to tylko pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 2 minuty temu, mig napisał: Kamuflaż wygląda na "włoski" czyli sporo ciapek. Pędzel w dłoń i lecisz z tematem. Aerografem możesz pomalować kolor bazowy, ciapki to tylko pędzel. coś mi się kojarzy , że ktoś wydał kalki do takiego kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 4 minuty temu, Cypis napisał: coś mi się kojarzy , że ktoś wydał kalki do takiego kamuflażu Do tego malowania nie kojarzę kalek. Natomiast są kalki do malowań w "smoke ring". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 11 minut temu, mig napisał: Kamuflaż wygląda na "włoski" czyli sporo ciapek. Pędzel w dłoń i lecisz z tematem. Aerografem możesz pomalować kolor bazowy, ciapki to tylko pędzel. Odwrotnie, te ciapki to baza (RLM79?) i na to zielone esy floresy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 15 minut temu, Cypis napisał: coś mi się kojarzy , że ktoś wydał kalki do takiego kamuflażu Taki kamuflaż to się maluje a nie nakłada kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 1 minutę temu, Xmen napisał: Taki kamuflaż to się maluje a nie nakłada kalkomanie. I to jest jedyna słuszna koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) 20 minut temu, Xmen napisał: Taki kamuflaż to się maluje a nie nakłada kalkomanie. to się nazywa konserwatyzm Edytowane 18 Kwietnia przez Cypis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) 19 minut temu, Cypis napisał: to się nazywa konserwatyzm Być może ale wyobrażasz sobie nakładać taki kamuflaż w formie kalkomanii. PS.Zobaczę jak wyjdzie mi kamuflaż na MC 202 w "wianki". Edytowane 18 Kwietnia przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, Xmen napisał: Być może ale wyobrażasz sobie nakładać taki kamuflaż w formie kalkomanii. to jest tylko kwestia czasu, cierpliwości i samozaparcia a te kalki do MC 202 wygladaja niezle Edytowane 18 Kwietnia przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 39 minut temu, BRAVO112 napisał: to jest tylko kwestia czasu, cierpliwości i samozaparcia a te kalki do MC 202 wygladaja niezle Malowany zawsze wygląda lepiej i zajmuje mniej czasu. Wystarczy jedną kalkomanię źle położyć i cała praca idzie w p...u . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Godzinę temu, BRAVO112 napisał: te kalki do MC 202 wygladaja niezle Tak i z każdej odległości widać że to kalkomanie. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi