Skocz do zawartości

Zadajemy pytania... Dostajemy odpowiedzi i pomoc...

krzychu-onisk

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy takie mam pytanko o F-117 w skali 1:48. Co polecacie Academy, Italeri czy Tamiyę. Jest chyba jeszcze Revell przepak Monogramu ale to chyba stary model wiec go nie biorę pod uwagę.

Podejrzewam że padnie na Tamkę, wiem relacja cena/jakość itp. Ale i tak chyba rzaden z nich jest raczej nieosiągalny.

14 minut temu, Tazman79 napisał:

Czy miał ktoś do czynienia z produktami tej firmy?

77605_rd.jpg

Mam golonki od nich do J-10C/CE wyglądają bardzo zacnie. Inne zestawy, które posiadam do J-10 również bardzo ładny detal do tego ostry i brak widocznego prążkowania (warstw druku). Ogólnie fajne ale także kosztowne zabawki...

49 minut temu, mirage3 napisał:

Mam golonki od nich do J-10C/CE wyglądają bardzo zacnie. Inne zestawy, które posiadam do J-10 również bardzo ładny detal do tego ostry i brak widocznego prążkowania (warstw druku). Ogólnie fajne ale także kosztowne zabawki...

Zamówiłem na próbę golonki do MiGa-29 właśnie, ponieważ szukam alternatywy dla produktów Tempmodels, które są ciężko dostępne 

W dniu 9.05.2026 o 12:22, greatgonzo napisał:

Nie sposób nie spytać jakie?

Co bym nie wymyślił to i tak będzie źle więc się nie będę próbował uzewnętrzniać. Poprostu jakoś mi ta firma nie pasuje. Koniec, kropka.

I kolejne moje męczące pytanie. 

Ostatnio Hobby2000 wznowiło fajny temat mianowicie Hawker Typhoon Mk.I  "Car Door". W jednej z edycji nr kat 48045 jest jedno bardzo interesujące  malowanie naszego pilota latajacego w 1943roku w 183 Sqn RAF F/O Eugeniusza Gottowta. Pytanie tyczy białego poziomego pasa na kadłubie, na wysokości wydechów, praktycznie od kołpaka śmigła aż do drzwi kabiny. Co to za pas, do czego służył (jakiś rodzaj szybkiej identyfikacji), czy był często stosowany itp?

Napisano (edytowane)
15 godzin temu, jmx62 napisał:

I kolejne moje męczące pytanie. 

Ostatnio Hobby2000 wznowiło fajny temat mianowicie Hawker Typhoon Mk.I  "Car Door". W jednej z edycji nr kat 48045 jest jedno bardzo interesujące  malowanie naszego pilota latajacego w 1943roku w 183 Sqn RAF F/O Eugeniusza Gottowta. Pytanie tyczy białego poziomego pasa na kadłubie, na wysokości wydechów, praktycznie od kołpaka śmigła aż do drzwi kabiny. Co to za pas, do czego służył (jakiś rodzaj szybkiej identyfikacji), czy był często stosowany itp?

Oznakowanie szybkiej identyfikacji samolotów grających Niemców w ćwiczeniach Spartan w marcu 1943 w ramach przygotowań do inwazji. Oprócz tych białych pasów był jeszcze czarny kołpak śmigła i spód lewego skrzydła.

Edytowane przez Wymysl
  • Thanks 1