Gość Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Italeri zapowiedziało wanne na rok 2007 a rok się kończy i nadal jej nie ma. Dokładnie, to zapowiedź była na grudzień 2007, ale bardzo wątpię, żeby Italerka nam zrobiła jakiś prezent gwiazdkowy. Mam jednak nadzieję, że nie będą długo zwlekać z wydaniem, bo też czekam na tą wannę do mojej Magni. Tu jeszcze nie zmienili daty edycji, więc bądźmy dobrej myśli: Moduni.com A Actrosik bardzo ładny jak na razie i ciekawie się zapowiada Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Ja również czekam na nią, z utęsknieniem kiedy się pojawi na naszym polskim, serdecznym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 A ja czekam na 3 zapowiedzi: 1.Daf 105 XF 2.Eddie Stobart Volo FH Pusher 3.Iveco Stralis. Myśle że ze wypada zamknąć oftopa i nie robić syfu autorowi tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 A ja czekam na 3 zapowiedzi:1.Daf 105 XF 2.Eddie Stobart Volo FH Pusher 3.Iveco Stralis. Myśle że ze wypada zamknąć oftopa i nie robić syfu autorowi tematu. Popieram w obydwu kwestiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Popieram edlera ale do tego dokladam Wanienke . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 witam po wielu komplikacjach udało mi się ruszyć z budową, (przeprowadzka mojego warsztaciku) narazie pomalowałem podwozie, ale musze poprawić ponieważ rama jest po kompieli w kreciku po czerwonym kolorze i troszke zostało. kolor to czarny + grafitowy humbrola. wyszedł mi fajny kolorek tylko że matowy i w związku z tym mam pytanie czy jest jakiś lakier na humbrole żeby troche się świecił ten lakier? ale myśle że zostane przy tym macie. oczywiście słucham opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Są humbrolki gloss cote i chyba semi gloss cote. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Ładnie to wygląda, ale ja mam 1 uwagę i jedno pytanie... Zacznę od pytania - czy tłumik i/lub zbiornik będziesz robił w chromie? Przynajmniej na tłumik by się przydało. A uwaga, to mały problem, który ujawnił sie także w moim Actrosie Black Edition - rura od turbiny do tłumika jest za krótka. Ja zrobiłem tak - uciąłem tą rurę zaraz za turbiną na wysokości opaski i dorobiłem nową rurę ze... słomki do napojów, hehehehe, a konkretnie z jej harmonijkowego przegubu. Średnica niemal idealnie pasuje: Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 postanowiłem zostać przy matowej ramie i pomalutku malować detale, ale zapomniałem (chyba z pośpiechu) przykleić kolektory wydechowe i tą rure wydechową do tłuminka . elementy są pomarańczowe bo i kabina bedzie pomarańczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 grzechu79 Witam! Słuchaj ten kolor ramy to jest taki jak w nowych Scaniach powinien być, ale u Ciebie wygląda super! Mówisz że malowałeś to Humbrolami, możesz podać i numery tych farbek i proporcje w jakich je zmieszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Fajowa rama !! ,super matt i ten pomarańczowy , bardzo ładny kontrast . Ładny chrom na kołach , co to za lakier ? może nie doczytałem :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 6 Lutego 2008 Autor Share Napisano 6 Lutego 2008 grzechu79 Witam! Słuchaj ten kolor ramy to jest taki jak w nowych Scaniach powinien być, ale u Ciebie wygląda super! Mówisz że malowałeś to Humbrolami, możesz podać i numery tych farbek i proporcje w jakich je zmieszałeś? kurcze proporcji dokładnych ci nie podam bo poprostu wlałem jeden pojemnik czarnej połysk i matową chyba. to będzie 1:1 a dokładnie nr podam ci jutro grzechu79 Fajowa rama !! ,super matt i ten pomarańczowy , bardzo ładny kontrast . Ładny chrom na kołach , co to za lakier ? może nie doczytałem :P. chromu nie ma na kołach, to jest ten sam lakier co na ramie. proporcje j/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 hejka najpierw fotka ogólna dzisiaj zabrałem się za kabinke łózko powstało w następujący sposób: ze starej koszuli z krótkim rękawem odciołem z końca rękawa pasek (jest on obszyty więc ładnie wygląda(najlepiej starą albo żeby żona nie widziała:) dwa paski papieru technicznego, jeden jako prześcieradło czy coś takiego a drugi do środka żeby klej nie prześwitywał jak bedziemy przyklejać nasz "kocyk" pasek w środku pomoże nam też ułożyć kocyk na łózku, jest równo i sztywno a co do poduszki to zrobiłem ze szwu koszulki, znajduje się on na lewej stronie no i u góry to samo i reszta kabiny no i cała karoseria narazie sklejona idzie do szpachlowania słucham opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Super wnętrze kolego:). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Ta górna leżanka chyba nie powinna być tak wysoko . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Ta górna leżanka chyba nie powinna być tak wysoko . Pozdrawiam U mnie jest tak samo. Tak wskazuje też instrukcja. Czy tak jest w oryginale, tego już nie wiem. Wnętrze jest ładnie zrobione, tylko jak dla mnie, trochę za czarno tam. Ale to oczywiście kwestia gustu. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 No chyba ze tak , ja w moim nie przyklejałem 2 leżanki dlatego sie pytam . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Wiecie co... ostatnio byłem u brata w Manie TG 410A i widziałem tapicerke w takim kolorze, a że to jest moja pierwsza taka "poważna praca" i nie miałem wglądu do MB Actrosa wiec skopiowałem tapicere z Mana. Jeżeli obraziłem fanów Mana albo Actrosa... z góry przepraszam a co do drugiego łóżka u góry - tak jest w opisie. pozdrawiam odwiedzających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 grzechu79, to nie jest żadna krytyka z mojej strony odnośnie koloru wnętrza. Ja po prostu preferuję bardziej jasne kolory. Ty, ja i chyba większośc ludzi na Forum, buduje modele dla siebie i jak im się podoba. Tobie się podoba czarny, więc tak zrobiłeś. Mi się podobają szarości i znalazły się one w moim Actrosie. Nie chodzi przecież o to, żeby modele, które budujemy, były identyczne. Te różnice sprawiają, że każdy model, jeśli jest dobrze zrobiony, wzbudza zainteresowanie, ponieważ jego twórca włożył w niego własną inwencję A poza tym wiesz... O gustach się nie dyskutuje. To, co podoaba sie jednym, nie podoba się innym. Ważne jest tylko to, żeby nie zrobić zbyt dużego misz-maszu kolorystycznego - barwy muszą do siebie pasować. Życzę Ci zatem powodzenia w dalszych pracach. Jestem pewien, patrząc na dotychczasowy postęp prac, że Twój Actros bedzie "wyczesany". Acha. Jeśli nie wiesz, jak coś pomalować, to polecam zawsze poszperanie w "Google Grafika" - z pewnością znajdziesz to, co potrzebujesz. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 8 Lutego 2008 Autor Share Napisano 8 Lutego 2008 tośmy się dogadali JarekS Ty, ja i chyba większośc ludzi na Forum, buduje modele dla siebie i jak im się podoba. Tobie się podoba czarny, więc tak zrobiłeś. Mi się podobają szarości i znalazły się one w moim Actrosie. Nie chodzi przecież o to, żeby modele, które budujemy, były identyczne. Te różnice sprawiają, że każdy model, jeśli jest dobrze zrobiony, wzbudza zainteresowanie, ponieważ jego twórca włożył w niego własną inwencję ale ta opinia mi sie bardzo podoba... i tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Fani Manów i Meroli nie znają sie na rzeczy hahahah D: Najlepsze są Volva Scanie i Dafy! Pamiętaj to chłopie hahahah A teraz Grzechu powiedzcie mi jakich numerów faberk Humbrola użyliście do pomalowania podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Dawno nie śledziłem Twoich postępów prac i jestem pod wielkim wrażeniem. Jako człowiek interesujący sie marka Mercedes troszku kolorystyka wszystkich pod zespołów mnie razi ale to Twój model. Na co zasługuje to na czystość klejenia. Wygląda powoli ten Mercedes jak jakiś do zadań specjalnych FBI albo wojskowy Co zrobiłeś z kangurem dachowym i zderzakiem w chromie do przodu?? Czy była by możliwość odkupienia od Ciebie tych elementów ? czy zostawiasz sobie je. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Fani Manów i Meroli nie znają sie na rzeczy Edler Jakoś z tobą się nie zgodzę, tata jeździ TGA 18.410 w XXL i jest po prostu bomba, a osobiście mamy Mercedesa W124 więc dla mnie są to najlepsze marki , scania jest ok tylko ta przednia szyba, trochę za mała, a volvo ma za bardzo pochyloną , Wiem że o gustach się nie dyskutuje, ale każdy ma prawo wtrącić swoje "3 grosze" i powiedzieć co mu się podoba a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 11 Lutego 2008 Panowie nie kłóćcie się która ciężarówka jest lepsza, ponieważ każda ma to coś, co czyni ją lepszą i piękną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 jawkers Mercedes 124 nie ciężarówką: Ale to tak po za tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi