Marudek Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 Hej! krzychu-onisk - no właśnie - jak mogłeś . Co myślisz o skuterze? Michalw Wielkie dzięki za świetny link do NKL-26. Co prawda planuję budowę RF-8, ale te materiały też mi się pewnie kiedyś przydadzą. RF-8 to mniejsza, nieopancerzona wersja aero sań. Wyglądem przypomina dwuosobowy kosz motocyklowy - i właśnie dlatego tak mi się spodobały. Gdybyś miał jeszcze jakieś materiały na temat RF-8, to będę bardzo wdzięczny jeśli mi je udostępnisz LordDisneyland Dzięki za ciekawego linka. Widziałem to zdjęcie w wątku "Zdjęcia unikatowe, ciekawe i takie sobie", ale myślałem, że to jakaś garażowa produkcja dla Pana Samochodzika . Lubię takie dziwactwa, ale na razie skupiam się mniej więcej tylko na II Wojnie. Więc gdybyś znalazł gdzieś fotki/plany wijskowych motorów z tego okresu, to będę wdzięczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 (edytowane) Tylko pamiętaj, żeby miała 48 gwiazdek, a nie 50, bo i takie zdarzało mi się widzieć u drugowojennych odtwórców. Erolek - Wiem wiem Taką 90x150cm mamy do obozu - oczywiście z odpowiednią ilością gwiazdeczek. Widziałem fotkę z tegorocznego D-Day Hell, gdzie rekonstruktor miał naszywki 82DPD a na garnku wymalowane oznaczenia z "Kompanii braci", czyli 101DPD - na dodatek niepoprawnie) A Twoja fotka extra (rozumiem, że 1 SBS:)) To tyle rekonstruktorskiego offtop'u ;) Marudku - czekamy na postępy Edytowane 12 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Marudek widziałeś artykuł o motorach dla desantu w najnowszych Militariach XXw. numer specjalny "Na lądzie" ( okładka z tygrysem)? Coś dla Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Marudku, ksywka w wersji "Marduk" rządzi - ogólnie słucham i wykonuję poszukiwania zdjęć motorów, żeby nie wiem co się działo, bo strach przeogromny Powinieneś arthurowi piwko postawić za podpimpowanie nicka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Powinieneś arthurowi piwko postawić za podpimpowanie nicka ;) Ups Teraz zobaczyłem literówkę - sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Powinieneś arthurowi piwko postawić za podpimpowanie nicka ;) O nieeee! Ja z bóstwami Babilonu nie chcę mieć nic wspólnego A tak poza tym, model jest już prawie skończony. Skończyłem krzaczek/drzewko, trochę wysokiej trawy itp. Jeszcze muszę tylko popracować nad naszywkami z symbolem 82 DPD. Zresztą zobaczcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Marudku, szacun i pokłony. piekna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Super. Figurki 1 klasa. Możesz zdradzić jak zrobiłeś drzewko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Dzięki Andrzeju za doping i zawsze cenne uwagi! piotrek2142 - drzewko robiłem podobnie jak to jest opisane na Armoramie (tu na forum w temacie, który zdradza tajniki budowy elementów makiet, jest link do tego). Po prostu kilka drutów skręciłem razem, na to starym pędzlem nałożyłem zabarwiony na brązowo gips. Potem w kroplę Wikolu sypałem posypkę, której normalnie używam jako trawy. W ten sposób zrobił się okruch, którego starałem się zanadto nie zbijać/zgniatać. Następnie masę takich okruchów przyklejałem kolejno do konarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Piękne - chciałbym sobie je wszystkie obejrzeć obowiązkowo na przyszłorocznych Mistrzostwach Mikromodeli w Wieluniu... Zapraszam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Marudku, widziałeś te dragonowskie motorki w dziale figurasów? Faaaaajne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi