Boozy Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Witam serdecznie. Gotowy model pz.kpfw IV ausf. B z firmy Tristar. Model wzorowany na modelu z 21 Dywizji Pancernej, Normandia 44'. Skleja się całkiem fajnie, spasowanie bez zarzutu. Najgorsze są gąsienice, w których przed sklejeniem trzeba obrobić każde ogniwo. Oczywiście doświadczeni modelarze mogą wymienić wiele rzeczy na blachy. Mój model nie jest wolny od błędów, których część zauważyłem podczas warsztatu. Ogólnie jest pare rzeczy, które w moim odczuciu się mi udały, ale są też takie które mi się nie podobają. Fotka grupowa: Miłego oglądania. PS. Zdjęcia są jedne lepsze jedne gorsze ze względu na szybko zmieniające się warunki atmosferyczne. ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 To jeszcze dorzuć wersję H i rządzisz A sam czołguś bardzo mi się podoba, ciekawe malowanie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Ciekawe malowanie, ładnie Ci ta IV wyszła Spawy były fabrycznie? No i ja wciąż czekam na pustynną IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Bardzo ładny model, ubrudzony i obity przez przesadyzmów. Trochę cieniowania by się przydało, ale to kwestia gustu. Ogólnie piwo się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Ładnie Mam pytanko ! Czy nie miałeś wrażenia, że tristarowy plastik jest jakiś taki "mydlany" i sprawia wrażenie strzępiącego się podczas obróbki ? Miałem takie wrażenie podczas dłubania przy PzKpfw 38(t) tejże firmy (...zresztą nadal niedokończonym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 To jeszcze dorzuć wersję H i rządzisz A sam czołguś bardzo mi się podoba, ciekawe malowanie pzdr. Oczywiście dorzuce. Jakby to powiedzieć jest na etapie kompletowania. Dzięki za komentarz Ciekawe malowanie, ładnie Ci ta IV wyszła Spawy były fabrycznie? No i ja wciąż czekam na pustynną IV Dzięki. Tak spawy fabryczne. Mówisz i masz bo właśnie się do pustynnej przymierzam (ausf.D). Bardzo ładny model, ubrudzony i obity przez przesadyzmów. Trochę cieniowania by się przydało, ale to kwestia gustu. Ogólnie piwo się należy Cieniowania itp. to się jeszcze musze nauczyć. Dzięki. Ładnie Mam pytanko ! Czy nie miałeś wrażenia, że tristarowy plastik jest jakiś taki "mydlany" i sprawia wrażenie strzępiącego się podczas obróbki ? Miałem takie wrażenie podczas dłubania przy PzKpfw 38(t) tejże firmy (...zresztą nadal niedokończonym ) Dzięki. Raczej plastik tristara jest dobrej jakości. Nie napotkałem przeszkód. O ile mnie pamięć nie myli to jeden element mi się uszczerbił, reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Mówisz i masz bo właśnie się do pustynnej przymierzam (ausf.D). Ale mam nadzieję, że zrobisz warsztat na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 No, no kolejna ładna czwóreczka i do tego to ciekawe kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Jak dla mnie, to Twój najlepszy model! Śliczne tłumiki Bardzo mi się podoba całokształt! Gratulacje! Aha! Fajne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Kolejna czwórka i kolejny bardzo dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Są błędy aleee..... kamo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Ale mam nadzieję, że zrobisz warsztat na forum Tak ale na razie jeszcze nie tu (związanie konkursem). No, no kolejna ładna czwóreczka i do tego to ciekawe kamo. Dzięki. Jak dla mnie, to Twój najlepszy model! Śliczne tłumiki Bardzo mi się podoba całokształt! Gratulacje! Aha! Fajne fotki Dzięki Radku. Czekam na Twojego pz IV. Fotki od niedawna wyostrzam w programie i dlatego są troszke lepsze. Kolejna czwórka i kolejny bardzo dobry model. Bardzo dobry to jeszcze nie jest ale staram się. Są błędy aleee..... kamo fajne Najlepiej napisz mi te najbardziej rażące bo przy kolejnym postaram się je wyeliminować. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Bardzo fajna "czwóreczka", wybór malowania to strzał w 10. Są błędy Ja też bym chciał wiedzieć jakie to błędy ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 spoko,bardzo dobry model.fajnie wyszly metaliczne przetarcia na kolach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Piękny. U mnie ten sam egzemplarz w 1/72 czeka na moje zmiłowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Bardzo fajna "czwóreczka", wybór malowania to strzał w 10. Dzięki Seb. Starm się jakoś od teraz wybierać upatrzone wersje bo poprzednio wszystko w panzergrey i tak za bardzo bez jakiegoś konkretnego upatrzonego egzemplarza. PS. Czekam na Twojego Tigera. spoko,bardzo dobry model.fajnie wyszly metaliczne przetarcia na kolach Dzięki. Przetarcia podpatrzyłem u kilku modelarzy i spróbowałem. Piękny. U mnie ten sam egzemplarz w 1/72 czeka na moje zmiłowanie Dzięki. To do dzieła z nim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Dzięki. To do dzieła z nim! Smile Łatwo się mówi Mirage walnął takie partolstwo, że bez blach ani rusz (w wypraskach włazy na wieży i na osłonach przekładni są niedolane). Ale dzięki Tobie mam inspirację i dostałem motywacyjnego kopa - teraz trzeba zbierać fundusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 wydech po prostu zniewala, jak dla mnie cudo. A i malowanie inne, nigdzie nie widzialem takiego... Swietny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 9 Września 2009 Autor Share Napisano 9 Września 2009 Łatwo się mówi Mirage walnął takie partolstwo, że bez blach ani rusz (w wypraskach włazy na wieży i na osłonach przekładni są niedolane). Ale dzięki Tobie mam inspirację i dostałem motywacyjnego kopa - teraz trzeba zbierać fundusze Zbieraj i walcz... wydech po prostu zniewala, jak dla mnie cudo. A i malowanie inne, nigdzie nie widzialem takiego... Swietny model. Dzięki. Malowanie patrz pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi