ryszardb Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Dzięki za pomoc. Jesteś szybszy niż komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek7 Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Pokład prezentuje się doskonale ciekawe jak będzie wyglądał cały model jeżeli na tym etapie już bije taki efekt ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 (edytowane) Coś drgnęło i jest już pierwszy pokład na miejscu. Edytowane 29 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 jak to pomalować w środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 całkiem interesująco już wygląda model, podoba mi się imitacja koloru drewna jak to pomalować w środku ? też drewno? pewnie właśnie sam bym tak pomalował wnętrze Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 I chyba tak zrobię. Na niektórych zdjęciach modeli widziałem wnętrza łodzi pomalowane na biało , w okretach wojennych często były malowane ( przynajmniej górna partia burt) na czerwono. Stąd moje pytanie. Zrobiłem gretingi na podlogi szalup i te będą białe. Ławki siedzeń były na tych okrętach najczęściej czerwone ( tak jest w instr.). ale to za duża pstrokacizna więc u mnie też chyba będą białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 jednak czerwone wyglądają bardziej bojowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek7 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Jesień pozytywnie wpływa na prace modelarskie... ;) Jeśli mogę... Jakim aparatem robisz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Pomijając fakt jak najbardziej bojowego wyglądu, ten kolor miał bojowe zastosowanie - zapobiegał obniżaniu morale dziarskich matrosów przez nie miły widok rozbryzganiej na ławkach krwi, a przynajmniej dawał tyle, że ta krew była mniej widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Ustawiłem działa drugiego pokładu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Ustawiłem działa drugiego pokładu imponująca ilość Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Szalupy już na miejscu. Ostatnie ich zdjęcie, potem nie będzie widac Teraz przyszła kolej na dziób. Przydałoby się tu zakląć szpetnie - niewiele tu do siebie pasuje Pokładzik galionu nie pasuje do kształtu dziobnicy, wręgi pokładzike nie pasują do odbojnic burt i ledwo się mieszczą na przedłyżeniu dziobnicy. Na pokłzdzie dziobówki producent chce wcisnąć schodnię na górny pokład dziobówki , kiedy w dziobówce są drzwi a klapy działowe nie mogąsię otworzyć. Horror konstrukcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Horror konstrukcyjny dobrze Tobie idzie więc i z tym dasz radę Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 12 Października 2009 Autor Share Napisano 12 Października 2009 I znów udało mi się zrobić parę detali : wiaderka , beczki i figurę galionu załączę moje "patenty" do mieszania farb - kiedys ciągle przy mieszaniu chlapałem farbami po całym stole. Z pustej buteleczki po rozp. zrobiłem osłonkę i teraz mam spokój . Ze starych pędzli zrobiłem parę potrzebnych przyrządzików: pierwsze to "wiertarki" o różnych długościach(czasem się coś zapomni a potem niemożna się dostać do wmętrza) , następne to osadzone igły i różne kształtki do wiązania lin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 ciekawa wstawka warszatowa, myślę że wielu początkującym przyda się takie zdjęcie jak wykorzystać drzewce po pędzelku z pożytkiem dla warsztatu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Chyba udało mi się zrobić galion i dziobnicę Figura jest trochę żle wklejona. W orginale ma szparę 2,2mm , a stęga dziobnicy 3,6 mm. Troszkę ją spiłowałem ale gdybym przymierzył figurę do gołego kadłuba można by to było dociąć lub bardziej powiększyć szczelinę w figurze. Ale nie wygląda chyba najgorzej Ate schody i jakieś wytyki na dziobie są zbędne i ich nie wkleję Tylna ściana 2pokł. jest już na miejscu. Idziemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 galion jak galion... mi dzwon okrętowy na Twoich zdjęciach spodobał jak zerkam na te wszystkie Wasze żaglowce to się zastanawiam czy się na takiego nie skusić, ech... tylko gdzie to potem trzymać Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek7 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Normalnie czad.... Niezłe tempo i super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 I znów troszkę do przodu. Jak w jednej stoczni (1:1) zastój, to w drugiej wre robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 miło widzieć, że prace trwają bez przerw niezmiennie podoba mi się kolor pokładu w Twoim modelu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Tyle razy był przemalowywany, że nie wiem jak to się stało ale wszystko to dzięki forumowiczom Dzięki za uznanie zawsze to miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 Prace postępują powoli. Armaty na miejscu uzbrojone, kule w pogotowiu wyciory do pracy gotowe. Muszę jeszczezrobić regał na hamaki gdyż ten co jest oryginalny jakoś mi go nie przypomina , no i zabawa rrufą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 ładnie, oj ładnie z rufą rozumiem początek zabawy dopiero Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Super deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 No bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi