Marudek Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Witam, Już dosyć dawno temu zacząłem budowę tego motocykla. Relacja z jego budowy znajduje się w dziale warsztat. W końcu udało mi się znaleźć chwilę czasu i wydrukowaćna meiście laserówką lizak dla żandarma. Modle jest więc skończony. Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Według mnie miodzio , chyba nie miałbym tyle cierpliwości. Ja też walczyłem z gotowym motorkiem, choć może nie był tak tragiczny, jak ten opisywany przez Ciebie. Wygląda tak. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Marudek: Nie umniejszając nic z Twojej pracy (szczery podziw) - lepszy byłby z koszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Kolejny model w Twoim wykonaniu rzucający na kolana. Świetny maluszek, bogato zdetalizowany, szprychy jak pisałem przy poprzednim motocyklu - niesamowicie wykonane. Chciałbym kiedyś zobaczyć ten model na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Gdyby nie to, że w temacie jest podana skala to trzeba było by się mocno zastanowić czy przypadkiem nie jest to 1/35 Gratuluje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Rzeczywiście piękny motorek, mimo że taki malutki nie sposób go nie zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Marudek, tworzysz śliczne rzeczy, szkoda tylko że te detale gołym okiem to prawie nie widać - nie zrozum mnie źle, po prostu w tym scratch buildingu jesteś świetny I przekraczasz próg wielkości modelu, po którym gołym okiem nie widać ogromu pracy. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Marudku, ukłony w pas Ci składam, dla mnie to mistrzostwo świata. naprawdę wielki szacunek. motocykl - cud, miód. natomiast moim zdaniem lizak jest do wymiany na lepiej zrobiony a kolor cegieł jest jakiś nieprzekonujący. ale to można poprawić jakby co. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 - Dzień dobry, chciałem wystawić dioramę do konkursu - Dzień dobry, proszę ją zatem przynieść - Mam ją przy sobie... - Proszę pana, ale pan mówi o dioramie, będąc w szortach i koszulce z papierosami i zapalniczką w dłoni, gdzie pan może mieć dioramę? - W pudełku od papierosów... I takie coś wzbudza podziw, małe a jak ogromnie efektowne i ten detal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Września 2009 Share Napisano 17 Września 2009 motorek jak zwykle rewelka ale czego te cegly takie rozowe,problemy z ustawieniami aparatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 ŚWIE-TNA RO-BO-TA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 To i ja zapieję ! Marudek - A QU QU Świetny jest ten półpaznokieć ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Ja też walczyłem z gotowym motorkiem Widziałem Twoje dzieło. Trzeba przyznać, że to całkiem przyzwoity zestaw. Z pewnością wycisnąłeś z niego maximum. Ja też wkrótce zbuduję Harleya w 1/72 (do pomiarów mam motor ITALERI w 1/9 i TAMIYA w 1/35. lepszy byłby z koszem No pewnie, że byłby lepszy. Tym razem zamarzyło mi się solo, ale jak tylko podszkolę się w odlewaniu z żywicy, to zrobię go z koszem i we wszystkich wersjach w jakich występował. Chciałbym kiedyś zobaczyć ten model na żywo... Nie ma sprawy - jak dopiszą wiatry, to zabiorę swoją kolekcję do Gniezna. Gdyby nie to, że w temacie jest podana skala to trzeba było by się mocno zastanowić czy przypadkiem nie jest to 1/35 Wielkie dzięki! Taki komplement od gościa który buduje RWD 5 Bis od podstaw - wiele dla mnie znaczy. Zresztą Twój model od oryginału także różni się tylko skalą w temacie. mimo że taki malutki nie sposób go nie zauważyć Hmmm, parę dni temu niosłem Cushmana zaparkowanego luzem na kawałku gładkiej płytki. Nawet nie zauważyłem kiedy się z niej zsunął. Myślałem, że dostanę szału bo nigdzie nie mogłem go znaleźć. Po godzinie poszukiwań zobaczyłem, że wisi zahaczony kierownicą o obicie z boku fotela... Poza tym regulamin konkursu LOK zakłada, że model poddany ma być ocenie z odległości 1,5m - hmmm, może sędziowie chociaż podstawkę zobaczą... przekraczasz próg wielkości modelu, po którym gołym okiem nie widać ogromu pracy. Eeeeetam, każda skala rządzi się swoimi prawami... moim zdaniem lizak jest do wymiany na lepiej zrobiony a kolor cegieł jest jakiś nieprzekonujący Wielkie dzięki Andrzeju za słuszną uwagę. Pokruszone cegły zrobiłem z zabarwionego farbką gipsu. na początku kolor był OK, ale jak gips porządnie wysechł to wszystkie cegły "wyblakły'. Już to poprawiłem - podmalowałem każdy okruch. A przy sklejaniu lizaka, to mi się chyba ręce trzęsły - to także poprawiłem. Myślę, że teraz jest dużo lepiej. W pudełku od papierosów... He, he - chociaż nie palę to jednak byłeś blisko! Każda podstawka ma jeszcze przezroczystą osłonę. Wszystkie 4 motocykle przewiozę do Gniezna w kieszeniach kurtki... czego te cegly takie rozowe, problemy z ustawieniami aparatu? O cegłach pisałem wyżej, a zdjęcia robię telefonem. Przydałby się jakiś kurs, bo nie potrafię w pełni dopasować ustawień do oświetlenia itp. Marudek - A QU QU Dzięki Rafał! Może kiedyś "dorosnę" do Twojego poziomu w robieniu realistycznych podstawek, obić i obłoceń. Zbyszek, Arek17, krzychu-onisk - wielkie dzięki za Wasz doping! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Model Primo Gusto. Pełen szacunek za niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Właśnie wróciłem z Gniezna, widziałem motorek na żywo. Zdjęcia to pikuś - na żywca robi kilka razy większe wrażenie. Gratulacje , pewno jakiś pucharek wleci za tą robótkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Dzięki Patyk! Cieszę się, że mój modelik Ci się spodobał. Zdobył mistrzostwo w klasie D1 (dioramy lądowe w 1:72) i puchar za "Najciekawszy model w miniaturze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!! GGGRRRAAATTTUUULLLAAACCCJJJEEE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Ha a ja miałem okazje te cuda zobaczyć na żywca pogadaliśmy trochę też trud włożony w ich budowę został nagrodzony w Gnieźnie Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 widziałem na żywo w Gnieźnie. Coś niesamowitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Wielkie dzięki Panowie! Mnie również było miło z Wami pogadać. Własnie dlatego żebym był rozpoznawalny zleciłem zrobienie koszulki z moim Avatarem. Najbardziej cieszę się z zawartych znajomości (dostałem parę kontaktów) no i z tego, że moje motorki się podobały. Andrzeju, fotki o które prosiłeś prześlę Ci jutro na mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 dziękuję z góry jak powiedzieliby bankierzy :-) bardzo jestem ciekaw. a ja zrobiłem dla Ciebie fotki paru motorków w Białymstoku ale trochę potrwa zanim się ogarnę. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi