Grzes Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Yunior nie rób scen z wtajemniczeniem. Popatrz na fotki i będziesz wiedział co zrobić. Uwierz mi, model bedzie wyglądał lepiej. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Zacząłem myślec nad tymi skrzydłami, bo bym później miał gadane, a i może pora zacząć i poprawia to co producent spartolił ;) Popatrzyłem sobie na rysunki Iskry ze starej książki Polski samolot i barwa T. Królikowskiego i wiem co robić, tylko nie wiem jak Rozważam dwie opcje, bezczelnie oszlifować skrzydła aby nadać odpowiedni kształt, tylko że wtedy mogą się popsuć proporcje skrzydła, (końcówka będzie za mała w stosunku do reszty skrzydła). Albo dokleić kawałki plastiku w miejscach które powinny być obłe i przeszlifować. Sugestie i podpowiedzi mile widziane I taka mała dygresyjka, po doświadczeniach z tą Iskrą, 200BR zrobię chyba w 1:48 żywiczną Choroszego, bo jest to na tyle ciekawa konstrukcja, i tak mi się podoba że na jednym egzemplarzu nie poprzestanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Mając chwilkę czasu odpaliłem Ilistratora i wyrysowałem kalki wg artykułu który dostałem od Krystka. Teraz muszę znaleśc kogoś kto by mi to wydrukował Poza tym jeszcze wpadło mi do głowy, próbował ktoś pisać do np techmodu, czy wydrukowali by takie customowe kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Yunior, zmieniłeś sie w Mosesa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Trzeba było zmienic ksywkę z lat młodości na obecnie używaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Jasne, bo przez chwilę myślałem, że ktoś Ci miniaturkę podebrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Hehe nie ma takiej opcji Twarz z miniaturki jest jedyna i należy tylko do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 http://picasaweb.google.pl/Miroslawgumi/TS11IskraLatajCeWLotnictwieMWWSiemirowicach# http://picasaweb.google.pl/Miroslawgumi/25022003PoEgnanieIskierWSiemirowicach# Może się przydadzą. Nie patrzyłem, czy jest akurat ta Iskra ale widać oznaczenia pozostałych samolotów siemirowickich. W pierwszej galerii są zbliżenia godeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Roobert dzięki, na te zdjęcia wpadłem już jakiś czas temu Podkład z akrylowej farby położony, obrys skrzydeł poprawiony. Mam nadzieje że już jest akceptowalny, bo biorę się za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 obrys skrzydeł poprawiony No i widzisz, można... Można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Będę zamawiał fotele http://www.ksmodel.pl/product_info.php?products_id=1249 Te są odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2009 Iskra się maluję na obecną chwilę jestem na etapie retuszów i malowania detali, sądzę że zajmie mi to jeszcze koło tygodnia. A póki co to dziś dotarły do mnie fotele od Pavli Odciąłem fotele od podstawek moją nową piłką Trumpka i taaaaak, co dalej? To moja pierwszy kontakt z żywicą i nie wiem jak się za to zabrać. Póki co zdążyłem zauważyć że jest to wszystko kruche i ma kupę nadlewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Iskra otrzymała szaty Tyle że kolorystycznie to to kompletne SciFi :( tak to jest jak się w sklepie dobiera farby "na oko" Może jak powas:bip:e to coś się zmieni Poza tym górne hamulce zalały mi się farbą, wynik malowania pędzlem. A zółty usuwając maskowanie okazał się gumą, przez co lekko poszarpane krawędzie linii w niektórych miejscach. No tak więc porażka totalna Ale robimy dalej, jakoś to będzie, napewno ciekawie na półce będzie wyglądał. I potrzebuje pomocy, teraz rozumiem że: 1. Sido (ja mam do paneli, może byc?) - 1 warstwa 2. Kalki 3. Cieniowanie linii - (czym?) 4. Wash 5. Sido 6. Lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Szkoda że na finiszu powaliłeś model. Ładnie zrobiłeś kabinę a tu taki zonk. 1. Sido minimum 3 warstwy( aero) z pędzla to nie wiem 3. Na cieniowanie lini jest już za pózno, najlepiej zrobic to aero czarną farbą po liniach , na to warstawa farby docelowa. 4. Wash - np. olejna dla plastyków rozcieńczona terpentyną z dodatkiem płynu do naczyń wpuszczona w linie i wycierana patyczkami higienicznymi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Ja bym ratował te kolory, szczególnie niebieski. Granatowa farba może poprawiłaby wygląd. Teraz wygląda nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 W jaki sposób usunąć mało inwazyjnie farbę, za dużo pracy wsadziłem w ten model aby tak to zestawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Moses coś Ty wymyślił Tyle zdjęć poglądowych miałeś a tu... sam nie wiem co zobaczyłem... Zrywaj te kolory, bo szkoda inwestycji w blaszki i fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Ach szkoda gadać :( Proszę o przepis na usuwanie farby Bedę baaardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Myślałeś o Krecie Czy odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Zobaczę. W jakich proporcjach zmieszać z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Ja to robię "na oko" ale przed kąpielą w Krecie spróbuj wując wnętrze kabiny, bo całe malowanie jej tez szlag trafi. Gdyby udało Ci się je wyjąć, spokojnie zdjąłbyś kolory z całego samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Qrde wolałbym coś mniej inwazyjnego :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Qrde wolałbym coś mniej inwazyjnego :( Pedzelek dosyć spory, dużo ręcznika kuchennego i zmywacz akryli Wa-Modu i działaj! Nie widzę za dużo zakamarków a czyszczenie możesz kontrolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Wamod do akryli ściągnie Model Mastera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi