dawid xd Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Już zaszpachlowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Nie nie o fale ale o szpary między połówkami kadłuba. A to źle zrozumiałem dawid xd można wiedzieć czym szpachlujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 dawid xd można wiedzieć czym szpachlujesz? Krzyśku jasne, że możesz wiedzieć. Szpachluje jak na razie szpachlówką Revell Plasto. Ale już się kończy i mam już zakupioną (nie otwartą) szpachlówkę Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 (edytowane) dawid xd nie lepiej zamiast szpachli humbrola zaopatrzyć się w tamiye lub gunze ?? Edytowane 27 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 dawid xd dołóż dychacza i kup sobie gunze . Ale to nie szybko. Do puki nie skończą mi się te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Wszystko ładnie zaszpachlowane, wyszlifowane... Malowanie kółeczek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Wszystko ładnie zaszpachlowane, wyszlifowane... Z tego co widzę na tych marnych zdjęciach, to nie jest wszystko ładnie zrobione... ciągle widać schodek. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Może to urok srebrnego plastiku, ale udowodnisz nam dawidzie gładkość przejścia dopiero po pomalowaniu podkładem. I błagam spotkaj się z tym kolegą i wrzucaj lepsze zdjęcia, bo tych nie da się oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 A jaki dawać podkład?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Ja tam maluję bez podkładu (pewnie niektórzy użytkownicy zaraz na mnie naskoczą żem heretyk ), ale jak już bardzo chcesz to Mr. Surfacer podobno jest dobry. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Jeśli malujesz pędzelkami, to podkładu nie używaj, zapędziłem się troszkę. Pytanie jak skontrolujesz jakość szlifowanych elementów. Bo na oko, czy nawet na paznokieć nie zawsze się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Czy Łopaty już przyczepione na stałe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Czy Łopaty już przyczepione na stałe ?? Nie łopaty nie są jeszcze na stałe. To tylko przymiarka jak będzie się prezentowało. A czemu pytasz? Tak myślałem, żeby nie dawać podkładu, nie dawałem jeszcze do niczego co malowałem i dobrze wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Pytałem bo ciężko by się chyba tak to malowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Tak łopaty zostaną przyklejone na końcu. Już po pomalowaniu całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 nie dawałem jeszcze do niczego co malowałem i dobrze wychodzi... trzymam za słowo kółka nawet dobrze wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Kółka możesz washem potraktowac nawet, polecam, ale delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 W jaki sposób wykonać rdzawy kolor?? Chodzi na instrukcji o pkt 13. Pisze, że trzeba tam dać rdzawy kolor... Pomieszać czerwony z jakimś kolorem?? (tylko jakim)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=483425 kupić farbe w tym kolorze nie koniecznie tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=483425kupić farbe w tym kolorze nie koniecznie tej firmy Kolego Model Fan... Jak bym miał modelarski w mieście to owszem. Ale na razie muszę pomieszać, mało jest tego do pomalowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Uzyskaj taki kolor jak na zdjęciu - może zacznij od kropli czerwonej i trochę szarej, wtedy z czerwonego zrobi się taki wygaszona czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=483425kupić farbe w tym kolorze nie koniecznie tej firmy Kolego Model Fan... Jak bym miał modelarski w mieście to owszem. Ale na razie muszę pomieszać, mało jest tego do pomalowanie. nie rozumiem jak mogłeś zacząć robić model bez odpowiedniego zaopatrzenia się w farby a i jest jeszcze net nie musisz wychodzić nawet z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Nie widzę sensu kupować oddzielnie każdego koloru - rdzawego używa się minimalnie. Biorę kapkę czerwonego, potem żółtego robię jakiś tam pomarańcz a potem dodaję czerni i gotowe. Z samego czarnego i czerwonego to raczej brązy wychodzą - ale też może być. Do tego dodaję często srebrny aby uzyskać lekko metaliczny połysk. W dodatku produkując rdzawy ten sposób można dozować intensywność. Jakoś nie wyobrażam sobie rdzawego na każdym modelu w tym samym odcieniu. Jak wyjdzie przypadkiem za intensywnie - można zgasić washem, albo wręcz przeciwnie - zrobić washa w pomarańczu (ale to to akurat teoria i osobiście nie testowałem) Dawid - i te zdjęcia... postaraj się troszkę plis Też właśnie dłubie dzbanka i z zainteresowaniem przyglądam się Twoim poczynaniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 nie rozumiem jak mogłeś zacząć robić model bez odpowiedniego zaopatrzenia się w farby a i jest jeszcze net nie musisz wychodzić nawet z domu - bo często jeszcze nie wiadomo jakie farby są potrzebne dopóki się modelu nie ma w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 dobra my tu gadu gadu a co z postępem prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi