BaldPuma Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Jednak da się z g*wna rakietę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Super, cieszę się że relacja będzie kontynuowana. I wcale nie chciałem Cię obrazić pisząc o upadku projektu po prostu myślałem że został odstawiony w kąt i zająłeś się Humvee.:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Witam, Chroniczny brak czasu uniemożliwił jakieś większe postępy w budowie Uaz-a. Górna część drzwi z szybami nie nadaje się do użycia, co widać na fotce, dlatego postanowiłem "wyrzeźbić" sam. Można ewentualnie zrobić bez górnego elementu (w Uaz-ach są one demontowane), ale w moim wariancie przewiduje kraty na szybach. I tyle udało mi się zdziałeć. pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Witam, Do wykonania krat zabezpieczających szyby w Uaz-ie użyłem siatki z jakiegoś starego modelu (prawdopodobnie Lav 25 Piranha), ramki wykonałem z polistyrenu. Efekt widać na zdjęciach poniżej. Przymiarka na sucho, oczywiście dojdą śruby mocujące. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Miód malina i orzeszki Powodzonka przy dalszym tworzeniu Na razie pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Coś pięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 jest SUPER będzie LEPIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Kurcze, mechaników samochodowych powinni do Ciebie wysyłać po nauki... Jak prawdziwy.... nic dodać.... siedzieć i patrzeć.... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Witam, Siatki na drzwiach założone, pozostają do zrobienia białe pasy, napis milicja, klamki. Zgodnie z oryginalnymi zdjęciami kraty są mocowane niedbale, jak również mocno sfatygowane rdzą. Przymiarka na sucho, zresztą i tak drzwi będą prawdopodobnie otwarte. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 no no no, pysznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 Bardzo pysznie teraz tylko czekać na białe pasy na drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Tylko pogratulować, jak zobaczyłem wypraski to się załamałem, nie wiedziałem, że tyle można z niego wyciągnąć. Czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Witam, Tym razem przeskoczyłem z drzwi na fotele. Z tego względu, że wypraski są w fatalnym stanie, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce. Siedziska i oparcia po odpowiednim stuningowaniu pozostaną, natomiast ramy foteli zrobię we własnym zakresie. Efekty pierwszych poprawek widoczne na fotkach. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Takie modelarstwo lubię najbardziej - zrobić coś z niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 Witam, C.D. fotele. Pomalowałem elementy miękkie foteli (w oryginale są skórzane), dorobiłem tyły oparć i mocowanie do ramay fotela. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 bardzo ładne foteliki, aż je szkoda wkładać do środka, a moze uaz-a na warsztacie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam, Drzwi praktycznie ukończone, pozostaje jeszcze kwestia zawiasów, ale to już znacznie później. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Podziwiam Cię Tak prawdę mówiąc to z tego modelu nie wiele potrzebujesz wyprasek, bo prawie wszystko przerabiasz i robisz samodzielnie. Czekam na dalsze postępy P.S. Drzwi będą otwarte, zamknięte, czy może ruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Witam, Tak dla podsumowania (tradycyjnie brak czasu) elementy które już wykonałem i co pozostało do zrobienia. Wszystko muszę zebrać do "kupy" i odpowiednio zamontować, fotele jeszcze wymagają ramy dolnej, ze względu iż będzie to częściowo odkryty pojazd muszę wykonąc stęlaż plandeki. mocowanie koła zapasowego również wymaga produkcji od zera, zawiasy drzwi (być może ruchome), wnętrze kabiny z wszystkimi elementami, i ...? Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Witam. To co zrobiłeś bardzo mi się podoba. Ten wątek, to jest chyba najbardziej konsekwentnie prowadzony wątek na forum, i tego też należy pogratulować! Chciałbym tak Oglądałem z zaciekawieniem warsztat, ale mogłem przegapić więc powiedz czy planujesz wykonać jeszcze jakieś UAZ-y ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Oglądałem z zaciekawieniem warsztat, ale mogłem przegapić więc powiedz czy planujesz wykonać jeszcze jakieś UAZ-y ? Choćby planował - najpierw ma skończyć Humviego Ten wątek, to jest chyba najbardziej konsekwentnie prowadzony wątek na forum To jest dopiero wzorcowy wątek ->> (M998 PL) ale to nie zmienia faktu że UAZ i temat jest wierny kibic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 25 Maja 2011 Autor Share Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Po "krótkiej" przerwie wracam do tematu mojego UAZ-a. Zabieram się do wykończenia wnętrza, ale dzięki podpowiedzi norick-a muszę nieco zmienić podłogę jak na zdjęciach poniżej. Podłoga nie jest płaska. Poniżej widoczne dokładnie Zdjęcia już wkrótce. Edytowane 25 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Piękna sprawa (model) co do reszty to .. (znam te czasy). Gratuluje pomysłu i świetnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Miło, że ten rewelacyjny wątek wstał z martwych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi