Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dość spontaniczna praca.

Przeglądając wczoraj papirusy o walkach w Normandii i o Berlin, znów coś wykrzesałem.

Tytuł "Gewohnheit" - w wolnym tłumaczeniu to - przyzwyczajenie.

Użyłem modelu Revella, który to przewalał się z lewa na prawo, zawsze ustępując pola tygryskom dragona.

W modelu dokonałem kilku modyfikacji, które widoczne sa na zdjęciu tegoż.

Wyrwałem od potomka konika i jakies działko, które to pociachałem, by sobie upchnąć na klocku.

Wojak idący z miotaczem nie jest ostatecznym el. scenki(być może się zmieni...a może w ogóle zniknie, nie wiem, wyjdzie w trakcie)

Także zaczynam:

ResizeofDSCF5019.jpg

ResizeofDSCF5020.jpg

ResizeofDSCF5021.jpg

ResizeofDSCF5022.jpg

p.

Napisano

Scena drastyczna ale możliwa, a ludzka ciekawośc powoduje że muszę i chcę tu zaglądac.

Napisano

Biedna kobyłka... jeśli już musisz rozjeżdżać tego qńa, to polecam obejrzeć obraz Wojciecha Kossaka " Wiosna 1813" autor po mistrzowsku namalował padnięte konie. Powodzenia w projekcie, zapowiada się ciekawie.

Napisano

Ten tygrys najechał na wóz? Bo trochę nie pasuje mi to koło zmieszane z koniem. Tak ni w p..ę ni w oko. Jakby było odsunięte od zwierzęcia to wtedy widać, że rozjechany wóz a potem zwierzak. Ale i tak będę podpatrywał technikę

Napisano

Klacz nie będzie bezpośrednio pod gąsienicami, na to wszystko przyjdzie gleba właściwa.

Jakby było odsunięte od zwierzęcia to wtedy widać, że rozjechany wóz a potem zwierzak.

To są na to teorie?

Zerknij na zdjęcia konwojów po nalotach ;)

Sianko, dzięki, oglądałem czas spory.

Dorzuciłem większych gratów, na malućkie przyjdzie pora po dodaniu gleby właściwej i zasianiu gdzieniegdzie trawki, bo ziemie chyba zrytą zrobię...jak to po nalocie.

ResizeofDSCF5026.jpg

ResizeofDSCF5027.jpg

ResizeofDSCF5028.jpg

ResizeofDSCF5029.jpg

ResizeofDSCF5030.jpg

ResizeofDSCF5031.jpg

p.

Napisano

Scenka ma w sobie coś "ewipiegowego" To chyba przez ten cały bigos na podłożu. Z drugiej strony jest cholernie mocna przez tego nieszczęsnego konia. Czekam na postępy z niecierpliwością!

Napisano
To są na to teorie?

Zerknij na zdjęcia konwojów po nalotach ;)

No jeśli mówimy o nalocie to ok, wtedy wszytko się miesza. Ja miałem na myśli "normalnie" padniętego konia albo zabitego w strzelaninie gdzie jest zachowana kolejność: koń a za nim wóz

Napisano

Fajne to - udało Ci się na podstawce 10x10 cm stworzyć klimat, dodatkowo dorobiłeś wszystkie pierdółki na czołgu - jest na czym oko zawiesić - Brawo!

Napisano

Rafał na jarzmie ma być taki spaw? Mi on tam nie pasuje :> Scenka fajna... A szkapa biedna :(

Napisano

dzięki.

szlachcik1, nie ma być..wiesz co z głupia frant na fotkach warsztatowych to dojrzałem, że są zbyt ostre te odlewy...dziś miałem to podpiłować, oczywiście nie podpiłowałem, a złapałem się za aerek...teraz to skrobię i spróbuje pomazać.

Szkapa nie jest biedna, jak to gdzie indziej ładnie napisano..."luzuje" się ;)

p.

Napisano

Zasiadam przed monitorem i podziwiam, a raczej podpatruje . Mój kociak przy Twoim zapewne wypadnie blado, ale jak się wzorować to na najlepszych.

• 2 years later...
Napisano

Ludzie ogarnijcie się temat warsztatowy sprzed 3 lat!!!!!

Jakub 97 przestań nabijac posty na starych tematach Tutaj nikt nie ocenia cię ich ilości

Poza tym jakbyś dobrze poszukał to byś wiedział że ten temat ma już galerie Galeria

• 1 month later...
Napisano

Czy to 35 czy 72 nie ma się czego przyczepić. Wygląda pięknie.