Ritter Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Bardzo ładnie się prezentuje Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Grille są pozalewane CA? (to coś białe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Grille są pozalewane CA? (to coś białe) Też mi się tak wydaje, że kolega użył trochę za dużo CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Siatki zmieniły kolor po kilku dniach, jednakże otwory nie są zalane klejem. Podejrzewam, ze to kwestia kąta pod którym fotografowałem model. Zastanawiam się nad ich zamianą - założone są zestawowe Dragona, siatki Abera wyglądają lepiej. PS. Powoli rozglądam się za modelem Elefanta. W grę wchodzą następujące zestawy - DML 6126 - DML 6465 (z zimmeritem) - DML 6311 Czy macie inne sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Podejrzewam, ze to kwestia kąta pod którym fotografowałem model. Ok, tak. Co do siatek, to ja bym nie zmieniał - te są ok, jedynie co mógłbym Ci poradzić to troszkę zdewastować, jakaś mała dziura, delikatne zagniecenia do wewnątrz, jednak nic z nadmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Siatki zmieniły kolor po kilku dniach, jednakże otwory nie są zalane klejem. To dobrze Zastanawiam się nad ich zamianą - założone są zestawowe Dragona, siatki Abera wyglądają lepiej. W sumie też bym je zostawił i ewentualnie lekko podniszczył, tak jak wspomniał Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Siatki nie dawały mi jednak spokoju. Zamieniłem więc zestawowe na Abera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Siatki zmieniasz, a zapominasz o takich rzeczach jak rączki z druciku miedzianego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Siatki nie były złe ja bym zostawił szczególnie, że diametralnej zmiany nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Prace idą migusiem (aż strach). Wybrałeś bardziej awaryjną wersję Jagdtigera, mowa o modelu Ferdynanda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Zgadzam się z JŚ. Wszystkie uchwyty zmień na miedź. Na pewno model zyska na wyglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Wymieniłem już na metalowe - nie użyłem co prawda miedzi, lecz aluminium. Obecnie męczę się z Friulami. Co do szybkości pracy - niestety, zbliżają się święta - praca, praca (za coś trzeba modele kupić) a także dodatkowy kurs związany z praca (na stare lata uczyć mi się zachciało).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Jeszcze kilka poprawek i model wędruje do lakierni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Zdemontuj ten zwój drutu z prawej strony, on jest co najmniej 3 razy przeskalowany. EDIT: Dołóż klamerki zapinek na narzędzia po bokach pojazdu - te na górze panzera tak ładnie wyglądają, a po bokach brak. Edytowane 29 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Ten zwój drutu to chyba przypadek mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Drut wisiał tylko dla ozdoby . Dokończyłem wszystkie metalowe elementy, położyłem podkład Mr. Surfacer 1200, następnie wykonałem delikatny preshading. Na jutro planuje położenie koloru bazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Jagdtiger otrzymał lekki podkład z Vallejo (dark yellow), następnie po ok 12 godzinach mix z farb Tamiya - dark yellow + flat white w stosunku 80/20. Następnie, w wyniku operacji która pozbawiła mnie kilku kubków węchowych, postarzyłem gąsienice (domestos + ocet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Wygląda elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi