dark2 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Tym razem mały i prosty model od HobbyBoss'a Zawsze lubiłem czerwony kolor Samolot z założenia miał być używany, ale czysty jak do jakiejś inspekcji, dlatego brak wielkich okopceń, za to widać odpryski czerwonego ze skrzydeł (chociaż nie bardzo jestem przekonany - może jeszcze siknę te skrzydła raz) Najbardziej jestem zadowolony z rur wydechowych Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 No Fajny model jak to hobby boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Hmmm... a czy aby malowanie zimowe nie było nakładane na letnie zielone? wtedy pod odpryskami widać byłoby zieleń... No i śmigło jakieś chropowate się wydaje ... a poza tym MiG-3 to i tak najładniejszy ruski samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Hmmm... a czy aby malowanie zimowe nie było nakładane na letnie zielone? wtedy pod odpryskami widać byłoby zieleń...No i śmigło jakieś chropowate się wydaje ... a poza tym MiG-3 to i tak najładniejszy ruski samolot 98 % było tak ale nie w tym kamuflażu miałem gdzieś podręcznik z ruskimi malowaniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 E normalnie fajowy jest. Ładnie pomalowany, czysto sklejony. HB to chyba jednak najlepszy Mig 3 w skali 1/72. Troszkę szkoda, że pierwszym zdjęciem pozbawiłeś mnie ulubionej możliwości zadania klasycznego pytania. Gratuluje udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 ŚMIGIEŁKOOOOOOOOOOOOOoo!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Kurde - a co się nadmuchałem, żeby pstryknąć w odpowiednim momencie We wszystkich moich modelach kręcą się śmigła, tu wg instrukcji powinno być chyba wklejone, ale wystarczy lekko zmienić kolejność montażu i działa. Faktycznie - na fotce wygląda śmigło chropowato - po części to kwestia powiększenia, ale poprawie troszkę. Co do kolorystyki to część samolotów produkowana zimą była chyba fabrycznie malowana na biało. Widziałem też w necie analizę koloru skrzydeł takiego MiGa i niby powinny być zielone. Więc zgadzam się - malowanie należy raczej do kategorii prawdopodobnych, ale jakieś podstawy ma. Ogólnie patrząc na nieliczne foty z tamtego okresu była wielka dowolność i różnorodność malowań. Cieszę się że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Najbardziej jestem zadowolony z rur wydechowych Zapraszam do komentowania. g] Szkoda, że nie poprawileś braku tego zestawu i nie dorobiłeś pierwszych rur, które lekko wystawały zza osłony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceslaus Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Dobry model, ładny samolot. Pytanie poza tematem jaka jest cena tego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 To chyba ten zestaw: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=993275 , jeśli tak, to cenę masz tam podaną. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 pięknie odwzorowany ten MiG-3, ostatnio ulepiłem coś podobnego z Revella, ale tam jest tak skopana bryła że aż wstyd galerie zakładać ( http://student.agh.edu.pl/~rkocot/FOTO%20MODELI/Mi-3%20-%20gotowy/ ) po głębszej analizie zestawów można śmiało powiedzieć że HB to jest najlepszy model MiGa-3 w 1/72. Co do odprysków to faktycznie powalcz z nimi jeszcze, a te malowania to były fabryczne -półki obrony Moskwy miały samoloty fabrycznie pomalowane na biało choć oczywiście większość frontowych MiGów-3 jak i innych sowietów miała kamuflaż zimowy tymczasowy, czyli białe na zielone. Model b. ładnie wykonany choć dla mnie stanowi kapitalne przedstawienie jak wygląda zestaw HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 letalin - a wiesz - nawierciłem pod osłoną te pierwsze rury, tyle że faktycznie są za krótkie i nie widać, jachud3 - dokładnie to ten zestaw, Ceslaus - w sklepie z zabawkami za 27 zł (to przepłaciłem ) wuwumaster - dokładnie inspiracją u mnie były TBiU i zdjęcia z netu Skrzydła poprawie przy pierwszej okazji, gdy będę coś pryskał na czerwono. Na półce mam jeszcze łaga, ił, jaka i któryś z nich na pewno będzie zimowy - ale taki malowany wapnem na froncie, gdzie większość już się zmyła, powiedzmy zimowy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Znam modelik sam go "popełniłem", tyle tylko, że w malowaniu Poryszkina http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=7951&p=88752#p88752 Bardzo fajnie czy wyszedł ten Mig'uś pzdr. Hubert Warsztat: Spitfire Mk.Vb - 50% Fiat G.55S - 5% Zdjęcia moich modeli i nie tylko: http://community.webshots.com/user/dewertus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 generalnie wszystkim rzucającym się na MiG-a polecam stronkę: http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/mig3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi