Rafał Kobiela Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Witam. Jako, że t-34 jest już praktycznie gotowy ruszam z nowym projektem a mianowicie Ten czołg będzie najprawdopodobniej pierwszym z serii "Izrael" Ponieważ zamierzam zrobić wszystkie wersje tego pięknego na swój sposób czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 A "pooglondam" co to wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Rafale, ale Ty masz tempo + wykonanie Dajesz korepetycje? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Dajesz korepetycje? XD Pewnie Drobna opłata w postaci modelu od godzinnej konsultacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Mam kilka fotek IV które zrobiłem w tym roku. Jak chcesz mogę Ci podesłać. A nóż się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 No proszę, kolejna Mk.4. Oczywiście zasiadam w pierwszym rzędzie, i czekam na pierwsze fotki (oczywiście służę pomocą ) Ja swoją Mk.4 tez zacząłem, , wkrótce warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 No więc pierwsze efekty prac nad tym wspaniałym pojazdem. Modelik składa sie narazie dobrze, jednak jest sporo śladów po wypychaczach. Najgorsze jest to, że są na każdym ogniwku Oczywwiście nie mogłem się powstrzymać od sklejenia wierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Wierza wyglada jak Sokół Millenium. Wierza i pancerz z góry są pokryte jakiąś specjalną pastą. Zdjęcia są z Mk. I i Mk. II ale na Mk. IV wygląda tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Zdjęcia są z Mk. I i Mk. II ale na Mk. IV wygląda tak samo. Siman I i II ma ciut delikatniejszą (za wyjątkiem Hybryd - tam jest bardzo wyraźna), stąd czasem mogą się pojawiać domysły o braku faktury anti-slipped na wcześniejszych, niemniej była zawsze. Na III i IV jest wyraźna i bardzo dobrze widoczna. PS: do autora wątku: Nawiercisz koła napinające, czy model będzie "upudlony" do maksa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 (edytowane) No więc zamaskowałem kadłub. Niedługo pierwsze testy z powierzchnią antypoślizgową. Edytowane 4 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Nie tak szybko, zostało ci jeszcze parę miejsc do zamaskowania na przykład tutaj: Warto dokupić także zestawik legenda z kuleczkami i zasobnikami Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Karol, dzięki za przestrogę. Już zabieram się do poprawy. Chodzi ci o ten zestaw http://www.jadarhobby.pl/legend-lf1178-merkava-turrethull-basket-p-17192.html A tymczasem: No więc pierwsza próba poczyniona, a z efektu jestem zadowolony. Powierzchnie antypoślizgową zrobiłem z sady oczyszczonej przyklejonej na bezbarwny lakier humbrola. Później całość pokryłem surfacerem 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 No efekt fajny wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Jak dla mnie zdecydowanie za gęsto pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Ja w swojej merkawie zastosowałem patent kolegi Stroja, i efekt wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Średnio ta powierzchnia wygląda Sposób ze sprayem antypoślzgowym lepiej się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Średnio ta powierzchnia wygląda Sposób ze sprayem antypoślzgowym lepiej się sprawdza. Zapewniam cię Łukaszu, że w rzeczywistości to lepiej wygląda. Co do spray'u, może efekt jest świetny, on sam jest dość drogi (50zł). Później poeksperymentuję jeszcze z innymi posypkami. P.S. Ha. odpisałeś mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Sposób ze sprayem antypoślzgowym lepiej się sprawdza. A właśnie, że nie ;) Sposób ze sprayem ma te wadę, że powierzchnia jest po prostu za mało wyraźna, ta wykonana przez Rafała jest jednak bliższa oryginałowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 A właśnie, że nie ;) Kwestia gustu Wszystko zależy od odległości oraz ilości warstw jakie zostały nałożone na model. Ja na swoją nakładałem 3 razy z odległości 30 cm. Zdjęcia też nie oddają rzeczywistego wyglądu. Pozwoliłem sobie na małe porównanie: Niech każdy sobie wybierze technologie wg. uznania Karol, dzięki za przestrogę. Już zabieram się do poprawy. Chodzi ci o ten zestawhttp://www.jadarhobby.pl/legend-lf1178-merkava-turrethull-basket-p-17192.html Tak to ten zestaw. Polecam wybranie sie do nich w pierwszy piatek miesiąca Same kuleczki można dostać w sklepach z biżuterią, ale koszt bedzie niewiele niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Kwestia gustu Mr. Green Wszystko zależy od odległości oraz ilości warstw jakie zostały nałożone na model. Ja na swoją nakładałem 3 razy z odległości 30 cm. Zdjęcia też nie oddają rzeczywistego wyglądu. No, powierzchnia wyszła na Twojej Merkawie bardzo przyzwoicie, wygląda tak jak powinna, chyba tez wypróbuje ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 No, powierzchnia wyszła na Twojej Merkawie bardzo przyzwoicie, wygląda tak jak powinna, chyba tez wypróbuje ten sposób Ha dałeś się przekonać u mnie też tak wyszło jak u Karola, tylko jakoś aparat nie chciał tego pokazać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Powierzchnia antypoślizgowa została poczyniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 eeee, ten, no... raczej za slaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Za słaba, że za mało widoczna czy, że kiepsko wygląda. Bo ja jestem zadowolony z niej. Może nie uchwyciłem tego na zdjęciach ale w rzeczywistości wygląda dobrze. Później spróbuję zrobić lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 no narazie wyglada ze slabo widoczna faktra ale wash moze to wyciagnac.ciezko to pokazac na zdejeciu wiec sam musisz okreslic czy sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi