Skocz do zawartości

Flakpanther Coelian 1:35 Dragon

Dolin

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu nie mozna tak z kalką? Malowali białe od szablonu, a potem krzywo przyłozyli szablon pod czerwone. Przecież to jakis głupi Helmut z Fritzem malowali, jeszcze w tym czasie walnęło bombą koło warsztatu !

Edytowane przez Gość

Ahoj,

Welcome

Your paint work is nice - (the tone of wehrmaht olive is superb - did You use single paint for it?) the colours are mildly faded. All the vertical fading lines are well made, however did You think about making them a little bit thinner?

Your scratches along the turret are very realistic, and very fine - You made them with brush? I like also the scratches at the shield, that were made during vertical movement of the gun - this is nice detail, rarely find in other builds. You have covered the gun ball in the main hull and painted it yelow, why not to add some minia covered shields at the turret or other smaller details? It would bring even more life to it.

Ciao

Twoje malowanie jest fajne i miłe w odbiorze (podoba mi kolor bazowy pojazdu - użyłeś pojedynczego koloru w tym celu?) a kolory są fajnie stłumione i wyblakłe. Te pionowe wyblakłe linie są fajnie zrobione, ale czy myślałeś może aby zrobić je nieco cieńsze?

Zadrapania na wieży są bardzo realistyczne i drobne w wykonaniu - zrobiłeś je pędzelkiem?

Podoba mi się także sposób w jaki zrobiłeś zadrapania na osłonie działa - ukazuje ruch w pionowej płaszczyźnie tej osłony - to bardzo fajny detal malarski, rzadko spotykany w innych pracach.

Zasłoniłeś port na karabin w kadłubie i pomalowałeś do kolorem bazowym, dlaczegóż by nie pomalować osłony lub innych detali na wieżyczce kolorem minii? Ożywiło by to nieco model.

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość

Twoje malowanie jest fajne i miłe w odbiorze (podoba mi kolor bazowy pojazdu - użyłeś pojedynczego koloru w tym celu?) a kolory są fajnie stłumione i wyblakłe. Te pionowe wyblakłe linie są fajnie zrobione, ale czy myślałeś może aby zrobić je nieco cieńsze? - Jestem nieudolna, leniwy

Zadrapania na wieży są bardzo realistyczne i drobne w wykonaniu - zrobiłeś je pędzelkiem? - Jest malowany zwykłej szczoteczki. ....Rewell....lub Italeri 00 lub 000........:?:

Podoba mi się także sposób w jaki zrobiłeś zadrapania na osłonie działa - ukazuje ruch w pionowej płaszczyźnie tej osłony - to bardzo fajny detal malarski, rzadko spotykany w innych pracach. -

Zasłoniłeś port na karabin w kadłubie i pomalowałeś do kolorem bazowym, dlaczegóż by nie pomalować osłony lub innych detali na wieżyczce kolorem minii? Ożywiło by to nieco model. -

Nie mam pełnego obrazu tego, co ten model jest w finale. To rozwiązuje w trakcie budowy.

Pozdrawiam (Ja też.)

2 gajur : To model nie zbudowano w jeden dzień!

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

Szanowny Dolin, mam wielka prosbe, czy mozesz mi zdradzic tajemnice odnosnie kolou (wermacht olive) jakiego uzyles malujac wiezyczke Coliana. Bardzo mi sie podoba, jak widac na zdjeciu wydaje sie perfekcyjny , taki akurat jaki powinien byc taki zolty.

Dolin

Szanowny Dolin, mam wielka prosbe, czy mozesz mi zdradzic tajemnice odnosnie kolou (wermacht olive) jakiego uzyles malujac wiezyczke Coliana. Bardzo mi sie podoba, jak widac na zdjeciu wydaje sie perfekcyjny , taki akurat jaki powinien byc taki zolty.

O gustach się niedyskutuje, grunt żeby autor był zadowolony, jednak jak dla mnie model na początku był genialny, jednak im więcej dodatków malarskich, tym model traci, chyba trochę przesadziłeś i model zamiast zyskać sporo utracił. Ale to tylko moje skromne zdanie