mnowogro Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Byłem pewny że to Ci wysłałem - cała budowa jest bardzo ładnie pokazana. Cieszę się że się przyda, no i lepiej późno niż wcale A tak BTW niedługo flak 30 pokaże się w ofercie ACE. Gdyby cena była jakaś przystępna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Byłem pewny że to Ci wysłałem - cała budowa jest bardzo ładnie pokazana. Kurczę... Może przegapiłem? W każdym razie dzięki i tak I na pewno nie późno tylko akurat na czas w sam raz A tak BTW niedługo flak 30 pokaże się w ofercie ACE. Gdyby cena była jakaś przystępna... To zależy co do niego upakują, ale chyba pójdę Twoim tropem i jeżeli chodzi o takie drobiazgi to będę szukał modeli "combo", z których można szabrować coś i wkładać gdzie indziej, przekładać, przerabiać itp. jak na przykład ten SWS z Flakiem 37mm. Co z Twoimi projektami? Czekam i czekam na Wirbelwinda, zakończenie Panzer III i pustynnego ośmiokołowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Dzięki linkowi od mnowogro lepię sobie sanki. I tak oto paka i zawartość zrobiła się trój-modułowa Sanki oczywiście jeszcze nie są skończone. Generalnie z paką jeszcze poszaleję - magazynki, zapinki i inne duperelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Fachura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Fajnie, że podniszczyłeś te deski po bokach sanek. Dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Wymiękam jak to oglądam - przerasta to mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 Dzięki bardzo ale wiecie... sklejanie to jest pikuś. Trzeba tylko trochę cierpliwości i uporu. Dla mnie prawdziwa trudność zaczyna się po położeniu podkładu i tu dalej noga jestem... ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Dzięki bardzo ale wiecie... sklejanie to jest pikuś. Trzeba tylko trochę cierpliwości i uporu. Dla mnie prawdziwa trudność zaczyna się po położeniu podkładu i tu dalej noga jestem... ech. Już nie przesadzaj. Dobrze jest! Piękny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Kolejna odsłona warsztatu: 1. Model Rodena jest wspaniały!!! Polecam wszystkim modelarzom zajmującym się skalą 1:72. Silnik, zawieszenie, wał... Nawet koła są dobrze wykonane, co w naszej skali jest największą bolączką. 2. Nie kupujcie kół żywicznych CMK do Opla Blitza!!! Szajs i tyle. Jakość odwzorowania poniżej oryginału Rodena, a jakość wykonania odlewów woła o pomstę do nieba (jak można odlać taki element jak koło i je przy tym zwichrować???). Ja wykorzystałem jedno jako zapas, tylko dlatego, bo żal mi było zmarnować koło z Rodena, które sobie wykorzystam gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 Czy ktoś może mi pomóc w kwestii okablowanie spodniej strony paki Blitza? Chodzi o kable do tylnych świateł i ich prowadzenie od paki do kabiny. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Ponieważ wiem już na 100%, że nie wyrobię się w terminie konkursu, bardzo proszę administrację o przesunięcie tematu do działu "Pojazdy wojskowe - warsztat". Niestety działają siły nieczyste wyższej instancji... :/ Projekt będzie kontynuowany, ale na pewno wolniej niż planowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 Stan na dzisiaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Śliczności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 Zaprawdę powiadam Wam - fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 jak na moje oko wygląda na 35 świetna robota pozazdrościć umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 śliczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Dzięki bardzo za miłe słowa. Aż się zarumieniłem... serio... Jutro szlifowanko elementów kabiny... uffff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Wiesz co... jak to jest u Ciebie "wolniej" to ja mam chyba tempo "ujemne" SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Jako, że na warsztacie leży u mnie muł Rodena z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że to co prezentujesz jest fizycznie nie do wykonania dla zwykłej istoty ludzkiej. Musisz posiłkować się: a) siłami nieczystymi b) krasnoludkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 Wiesz co...jak to jest u Ciebie "wolniej" to ja mam chyba tempo "ujemne" No ja wypatruję egipskiego smoka z niecierpliwością Jak pokazałeś przed Bytomiem tempo potrafisz narzucić, więc do dzieła!!! ako, że na warsztacie leży u mnie muł Rodena z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że to co prezentujesz jest fizycznie nie do wykonania dla zwykłej istoty ludzkiej. Musisz posiłkować się:a) siłami nieczystymi b) krasnoludkami Nie przesadzajmy Na pochyłe drzewo każda koza. Roden przy tych modelach odwalił kawał wspaniałej roboty nie mogę się już doczekać Opla Allrad. Poza tym to nic innego tylko dłubanina w plastiku. Dla mnie to żaden problem. Problem zaczyna się jak trzeba farbki wziąć do ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Problem zaczyna się jak trzeba farbki wziąć do ręki. Mam to samo... po malowaniu nie moge na swojego ex'a patrzec A opelek prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Zmęczył mnie, ale wreszcie skończony. Oczywiście delikatne drobiazgi jak lusterko, wycieraczki i znaczniki skrajni dojdą po malowaniu bo się boję, że mi je aero zdmuchnie. Oczywiście wszystko zmontowane na suchość. Lewe drzwi i lewa maska mocnym luzem, bo docelowo będą oczywiście otwarte na "rozścież". Wnętrze szoferki i podmaszcze już pomalowane, ale tak się rozpędziłem z klejeniem, że zapomniałem zdjęć zrobić. Żałuję bo mi się podoba... :-/ No to zapraszam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 bajecznie wygląda. no to pędzel w dłoń i dajesz do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 bajecznie wygląda. no to pędzel w dłoń i dajesz do przodu. Andrzejku nie jesteś na bierząco Radek ma już psikawkę! Model wygląda bardzo zacnie. Bardzo, bardzo, bardzo zacnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 Dzięki bardzo chłopaki. Prace chwilowo wstrzymane. Kompressor ist kaputt. Front robót przeniósł się na Valentine, bo tam póki co tylko sklejactwo wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi