Adrian440 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Dzięki Nexus za informacje. Takie odcienie zastosuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 W ramach uzupełnienia informacji o kolorach - farby Gunze do porównania. Zestaw trzech kolorów H305, H307 i H308 dających paletę do kamuflażu Ghost Grey. Firma Gunze stworzyła nawet specjalny zestaw farbek składający się właśnie z tych kolorów - HS103:600. Jedyna różnica w stosunku do normalnie dostępnych farbek to pojemność słoiczków - w przypadku zestawu jest to 18ml (normalnie 10ml). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Dzięki wielkie Nexus. Powiedz mi jak z ich jakością i praktycznością? Dedykowany jest do nich jakiś specjalny rozcieńczalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Jedne z najlepszych na rynku. Ja nie używam do aerografu innych Jest dedykowany rozcieńczalnik Hobby Color Thinner, ale można użyć zwykłego alkoholu... jak ktoś ma silną wolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Masz na myśli spiritus, czy czystą, zwykłą gorzałka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 czystą zwykłą wode (destylowaną ;P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Bodajże 1,5 PLN'a za litr w motoryzacyjnych sklepach A jak ze schnięciem? Kryciem? Jakieś opóźniacze trzeba stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Schnie i kryje ładnie wg mnie. Co do dodawania chemii to ja zbyt świeży jestem w malowaniu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 To tak jak ja pędzelek i humbrol to moje doświadczenie aerograf leży w półce ale kompresora (domowego) brak. A w jakim sklepie internetowym można je nabyć? Bo w znanych mi z google, albo pusto w magazynie, albo w ogóle nie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 http://www.m-zone.pl/go/_info/?user_id=GUN_HS-103&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=HS-103&lang=pl Jedna pytka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Dzięki Panowie. A co zyskuję kupując zestaw w 18ml buteleczkach zamiast w podstawowych pojedynczych 10ml? Oczywiście oprócz tego, że starczą mi ok dwu-krotnie dłużej, za prawie dwu-krotnie większą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Nic więcej. Tylko pojemność. Coś mi się obiło o uszy, że Gunze wycofał ten zestaw ze sprzedaży... sprawdzam u dystrybutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 No to może się zaopatrzę w farbki Gunze. Wszystkiego trzeba spróbować, a sam zyskam rozpoznanie na polu bitwy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 sprawdzam u dystrybutora Jutro o 10 przed m-zone? ;P Przyznam iż taki pakiet baaardzo by mi się przydał wraz z dodatkowym słoiczkiem żółtej farbki o ktorej sobie przypominam w połowie drogi ze sklepu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 siczus, nie... nie czekam tyle czasu Informacja potwierdzona - nie ma już tego zestawu. Kupiłem ostatni Chyba go sobie zostawię na pamiątkę... no chyba, że siczus będzie bardzo przekonywujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Ano ja świeży to takich układów nie mam ;P Zestawik jak najbardziej zachowaj ^^ kto wie.... może kiedyś w niedalekiej przyszłości za sześć modeli ;P Adrian440 jakieś postępy w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 siczus postępy są, ale nie duże. Niby były świeta, dużo wolnego, lecz jakoś nie było kiedy. Nie ma wsumie co pokazywać, ponieważ tylko złożyłem do kupy gondole silników, bez wirnika, oraz obudowy wlotów. Jednak jak wrócę do domu to zapodam Wam kilka skromnych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Zgadnie z obietnicą zamieszczam kilka fotek: 1. To na czym stanąłem, czyli golenie silników 2. Oraz błąd producenta. Przesunięta linia podziału na jednej z klap do silników Zastanawiam się co z tym zrobić. Zostawić? Zaszpachlować i nowe wytrasować? Zachowałbym sie nie fachowo zostawiając, wiec pobawię się i podszkolę 3. Tak dla "jaj" porównanie z niemałym samolotem, ale wrakiem F-22 RAPTOR 4. Porównanie z nieuszkodzonym, ale zakurzonym Messerschmitt'em Bf 109 [?] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Witam. Nie było wiele czasu ale coś tam podłubałem Poprawiłem wloty do silników farbką PACTRA A44 i poskładałem wszystko do kupy. Dziś liznę to jeszcze pilniczkiem, papierkiem, może szpachlą, bo wyszły małe szpary przy "drzwiczkach" do środka gondol. Poprawie wloty GUNZE H 308 i wkleję w kadłub. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Witam ponownie. Niedużo ale coś się ruszyło Przeszlifowałem szpachle na kadłubie i miejsca łączenia się elementów części modelu na kadłubie oraz na gondolach. Położyłem w tych miejscach podkład z Humbroli 145 (dlaczego 145? Sam nie wiem Jest szary jak inne podkłady modelarskie, a akurat stoi nie używana). Nałożyłem sidolux na tablice, kalke. Dziś wieczorem dam jeszcze sido na kalke. Czy od razu clear mat? Kalka prezentuję si tak: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Szkoda że, kalka jest taka płaska. Mogłeś wyciąć kilka zegarów i paneli z tablicy i nakleić na kawałek czarnego plastiku. W efekcie tablica jest bardziej wypukła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 raptorf22 nawet nie wpadłem na tak prosty sposób urealnienia tablicy Dzięki za pomysł, na pewno skorzystam z niego przy budowie następnego modelu. Co do Fairchild'a, dokleiłem gondolę do kadłuba. Fotki robiłem na dwóch brystolach i przy dwóch źródłach światła. Na czarnym tylko przy jednym. A oto ilustrację: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Witam. Właśnie próbuję poskładać kokpit w całość. Kalki naklejone i zająłem się fotelem ACES II. Coś tam nabazgrałem. Aparat widzi to troszkę gorzej niż moje ludzkie oko, ale że to pierwszy poważnie składany model to sądzę, że wygląda to jak ACES II Dojdzie jeszcze wash (przynajmniej się postaram, żeby wyglądał jak wash ) Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 A stelarz fotela nie powinien byc czarny ? Chyba raczej tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi