czak45 Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 (edytowane) Udało się Może nie dokońca udało, ale model zakończony. Co mi sie nie podoba: -za cienkie gałązki -za duze liście -za grube liny -za grube mocowania do osłon bocznych -źle pomalowany KM na wieży -źle pomalowany dowódca Reszta mi się podoba. I jak zwykle musiałem zrobic cos po raz pierwszy, mianowicie: 1. Ruchome zawieszenie 2. Sam teren jak i model mocno zakurzony - wiadomo lato, Włochy. Warsztat znajduje się tutaj: viewtopic.php?t=10057 Historyjka bardzo krótka tym razem: "Zgubiliśmy się" Bywa i tak Inspiracja do wykonania modelu było to zdjęcie: A moja interpretacja fotki wygląda tak: ZAPOMNIAŁEM: DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC. MAX ZOOM x10 I cala reszta zdjęć: Bez drzewa: Drzewo z drugiej strony: Zblizenie na drzewko: Figurki: Skala wielkości: I to na tyle Życzę miłego ogładania. Komentowania. Pozdrawiam Czarek. I jeszcze tak cukierkowo (na zdjeciu głowa i ręce są moje) Edytowane 11 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Co tu dużo mówić... Super! Bardzo naturalnie, zgrabnie i nie czuć małej skali! Zapisuję się na korepetycje Czekam na następną - może coś zimowego? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 No i pięknie. Kompozycja ja zawsze: ani za dużo ani za mało. Masz bracie rękę do tego. Co do listowie to na zdjęciach nie prezentuje się źle, czyli w rzeczywistości jeszcze lepiej. BRAWO!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Co tu pisać jest jak zawsze Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Model bomba! Ale tak jak sam przyznałeś liny ciut za grube, tak jakby z jakiegoś okrętu zapożyczone ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 nie będę odkrywczy - jak zawsze mistrzowskie wykonanie. pokłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 No rzeczywiście drzewko i liny rzucają się w oczy, jakby nie z tej bajki były. Ale ogólnie jest ok. Ładny model i ciekawa kompozycja ale coś mi się wydaje że się troszkę śpieszyłeś i stąd te zgrzyty na dioramce pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Model bomba! tak samo uważam i malowanie figurek świetne ja nawet bym tak nie pomalował figurki w 1/35 PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Liny nie są za grube lecz za długie. Drzewko bardzo fajne - rozmiar. Co do ludków się nie wypowiem, wenie w realu wyglądają lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 na zdjeciu głowa i ręce są moje Nie wierzę . Teren ładny, czołg też . Drzewko nie... I na koniec - bardziej mi się podobał Sherman z "miss września" i JP IV koło bagna, ale to tylko moje subiektywne uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 śpieszyłeś i stąd te zgrzyty na dioramce Nie spieszyłem się, no ale ile można dłubać jeden projekt Liny nie są za grube lecz za długie. Są za grube zobacz ta fotke oryginalna, jaka tam jest cienka linka. Nie wierzę Serio taki fotomontarz, nawet mi ładnie w niemieckim wdzianku I na koniec - bardziej mi się podobał Sherman z "miss września" i JP IV koło bagna, ale to tylko moje subiektywne uczucie.o gustach sie nie rozmawia podobno Dzieki panowie, za wszystkie komentarze Czekam na następną - może coś zimowego? Teraz to musze sie brać za coś gipsowego na moich ścianach No i troszke sie ogarnąc po przejścich. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 No i troszke sie ogarnąc po przejścich. Byle szybko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Share Napisano 12 Listopada 2009 Byle szybko Dzieki Zbychu (ze tak sobie spouwalić sie pozwole) Lub zpoufalic Mimo iz sa niedociagniecia To powiem wa, ze bardzo wymeczylem ten model Te wszystkie delikatne niuanse sporo mnie kosztowały. Dumny np. Jestem z tych spodni w kamo Italian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Byle szybko Dzieki Zbychu (ze tak sobie spouwalić sie pozwole) Lub zpoufalic Jak zwał tak zwał. Jest OK Mimo iz sa niedociagnieciaTo powiem wa, ze bardzo wymeczylem ten model Te wszystkie delikatne niuanse sporo mnie kosztowały. Dumny np. Jestem z tych spodni w kamo Italian. Spodnie wyszły świetne choć merytorycznie nie wiem bo się na niemcach aż tak nie znam. Tak to jest z tymi modelami. Przy jednych to od razu wiesz co i jak i wszystki idzie gładko a inne takie francowate - co krok to w inną stronę. Ale takie modele uczą pokory i satysfakcji ze skończenia jest tym więcej. W końcu jakby miało być przyjemnie to kupowalibyśmy gotowce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Jak u Ciebie wyszło bardzo ładnie. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 SUPER SUPER. jAK ZOBIC TAKIE DRZEWKO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Tak mi naleciało skojarzenie, czemu on nie jest różowy, scenak pasuje do niegdyś popełnionego Shermana, tu mogłoby być Pink Panther, a że dwóch facetów? Bądźmy tolerancyjni wobec inności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Bądźmy tolerancyjni wobec inności SERIO to jestem bardzo tolerancyjny, mam swoje wyrobione zdnaie na ten temat... Ale jesli chodzi o Pink Panther to wydaje mi sie, ze to temat bardzo oklepany, ale pomysł na takowa scenke(ki) mam choc to bardzo długa wycieczka modelarska. Moze kiedys??? jAK ZOBIC TAKIE DRZEWKO?? OJEJ pisałem juz o tym w warsztacie Bede w Wawie w niedziele na targu staroci z komosa ciernista. Bede tez tam z akcesoriami do modeli w skali 1/35 Moze za symboliczne sumy sie tego pozbede. Ps. To nie jest komercyjny post, nie chce poprostu wywalic tego na smieci. Moze reaktywowac cos takiego jak gieldy modelarskie, a moze zrobic cos innego. Moze takie miejsce gdzie mozna pobawic sie w zamiany modelarskich akcesoriów, przeciez kazdy z nas ma ich tak wiele Ps'owy substytut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Dział handlowo-usługowy » Giełda Moze reaktywowac cos takiego jak gieldy modelarskie, a moze zrobic cos innego. Moze takie miejsce gdzie mozna pobawic sie w zamiany modelarskich akcesoriów, przeciez kazdy z nas ma ich tak wiele Smile Jest na Modelwork-u takie forum: Dział handlowo-usługowy » Giełda Z własnego doświadczenia widzę że fajnie to działa. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Z własnego doświadczenia widzę że fajnie to działa. Polecam! Nie ma doswiadczenia w tym dziale. Ale tanku-Zbigniewie wiesz jak to jest jak mozna pomacac coz na zywo. Wiec taki pomysł wpadł mi do głowy. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 wiesz jak to jest jak mozna pomacac Smile coz na zywo. Wiem wiem. Dopiero wtedy przychodzą fajne pomysły co z czego i jak... Może taka giełda przy okazji imprez modelarskich albo właśnie jak Ty na targach staroci? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 (edytowane) Tanku ja chciałem kiedys sie pozbyt takich rzeczy w skali 1/35 ale jest tego sporo. Zrobiłem więc zdjecia całości w pudełkach. Pytania typu a co jest pod tamtym kólkiem... rozwalily mnie bo robienie kolejnych zdjęc to porażka i do tego wysylanie pojedynczych elementów to mega robota, malo fajna. Wiec taki pomysł. Podobno internet zabił takie giełdy itp. Hmmm a nie ma takich wymian na spotkaniach modelarskich??? EDIT: Poruszyla mnie ta dyskusja, nie lubie bardzo komercji Wiec oglaszam spotkania modelarskie. Moze byc nawet u mnie. Jak ktos ma jkies graty modelarskie i jest z Wawy i nie tylko to zapraszam. Zeran ul. Kowalczyka. Powymieniamy sie Trzeba cos poruszyc w tej dziedzinie modelarskiego zycia Edytowane 22 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Hmmm a nie ma takich wymian na spotkaniach modelarskich??? Ja dotychczas nie spotkałem ale pewno byłaby to kwestia wygospodarowania kilku stołów obok stoisk komercyjnych. Pewnie nie wszędzie się da ale taki pomysł trzeba by zapodać organizatorom zawodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 komercyjnych Wlasnie chce zeby modelarstwo takie nie bylo Bo mowia ze to Hobby hobby jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Dziękuję za wersję pink ;) Ogólnie to podziwiam twoje dokonania na polu 1/72, gdzie modele przypominają skalę 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi