sokol Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Jak widać na załączonym obrazku biurko w CIWEiI też jest dobrym miejscem na montaż dioramy Kawa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Nie pogonią Cię jak Szu zacznie drzewka sadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Po urlopowych przerwach trzeba się ostro wsiąść do roboty. Podstawa bunkra sklejona i schnie - po wyschnięciu zaaplikuje do wnętrza piankę montażową. W międzyczasie w Corelu powstają rysunki parapetu i schodów. Dla pokazania wielkości bunkra, na pierwszym zdjęciu jest UAZ w skali 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Ponieważ Wojtek dzielnie buduje bunkier, spieszę poinformować, że ustaliliśmy ostatecznie wymiary całej dioramy 150 x 100 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 HA, HA!!! A nie mówiłem, że skończy się na wynajęciu pick-upa do jej transportu Nic tylko pogratulować i trzymać za chłopaków kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Według tego zdjęcia drabinka na podest powinna być prosta: i jeszcze jedno zdjęcie do pary: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Drabinka, jak drabinka, przy okazji można poprawić, ale te szczegóły parasola, ich brak spedzał mi sen z powiek, nawet nie wiesz jak pomogłeś Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Miło, że mogłem pomóc. Mam jeszcze zdjęcie wnęki amunicyjnej: i to, ... ze względu na zakończenie lufy nie jestem pewien czy to Bofors, chociaż zdjęcie pochodzi z tego samego albumu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Tak to ten Bofors, tylko ma pokrowiec na lufie założony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Szacunek za taką robotę! Życzę powodzenia w dalszej budowie. Marwaw - działo pierwsza klasa! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Budowa trwa powoli, ale prace przyspieszają - trwają pracę nad parapetem betonowym, otaczającym stanowisko działa. Parapet powstaje z płytek polistyrenu: Ze względu na wielkość podzieliłem parapet na cztery części. Na wykonaną konstrukcje nałożona została szpachlówka i na mokrą szpachlówkę jeszcze surfacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Na wykonaną konstrukcje nałożona została szpachlówka i na mokrą szpachlówkę jeszcze surfacer. ...i wyszedł całkiem sympatyczny beton. Nie ma co stworzyliśmy potwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 Poukładane, aby zobaczyć kształt całego parapetu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Prace trwają dalej... Dziś najbardziej wstrząsająca część relacji... Sokol wykonuje dach bunkra w wersji Clear Edition przy pomocy bardzo profesjonalnego sprzętu: Widać nowy model stołu montażowego firmy Tamiya oraz najnowszą wersje precyzyjnej piłki Trumpetera Skupienie na twarzy.... pot zrasza czoło.... Wreszcie jest!!! Skończone!!! Operator aparatu tak się wzruszył, że zdjęcie spaprał Wstępna przymiarka. Ponieważ od wtorku planujemy złożyć wszystko razem, takich W.S.T.R.Z.Ą.S.A.J.Ą.C.Y.C.H. relacji może pojawić się więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Skoro jest dach, to można już coś ustawiać. Parapet poprawiony, czeka jeszcze tylko na drzwi i inne elementy metalowe podajników amunicyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Wojtek walczy z bunkrem i robi fakultet z murarki , a ja zabrałem się za podstawę dioramy: Skleiłem ja klejem polimerowych z dwóch płyt 150 x 50 cm. Teraz schnie. Oczywiście to co widzicie na zdjęciu to jej spód. Zacząłem również dłubać parasol maskujący - użyłem miedzianego drutu w izolacji, jest bardzo miękki i łatwo się formuje. Skleiłem go punktowo super glutem i wzmocniłem spoinę distalem. Ciąg dalszy niebawem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 Terminy biegną, więc trzeba się sprężać. blok podstawy pokryty został szpachlówką akrylową do drewna. Po wyschnięciu pomalowany na szaro, a na górę trafił parapet. W tym stanie trafi do Marcina na podstawę i będą prowadzone dalsze prace wykończeniowe i ziemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Prac ciąg dalszy: Bunkier przyklejony do podstawy, nie mogliśmy się powstrzymać przed postawieniem armaty Nasypywanie ziemi - pianka montażowa i kawałki styropianu w roli wypełniacza, Kiedy Sokol wykonywał prace ziemne, ja zająłem się parasolem maskującym, Wstępna przymiarka całości. Prawie jak Fort Drum na Atolu Wake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Wojtku / Marcinie - moje zdanie znacie - generalnie pod but Teraz czeka mnie zabawa z roślinnością Albo dużo zabawy z roślinnością ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Zapraszam dziś o 18tej Kolegę Ogrodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Łoo!!! Extra, ale chyba nie zdążycie skończyć do końca konkursu, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Zrobimy co się da, może bez takich rzeczy jak km plot czy wagonik, ale galeria będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Raport z dzisiejszych prac: Bunkier został poszpachlowany i wyszlifowany, skończyłem męczyć parasol i udało mi się osadzić go na armacie. W tym czasie Sokol z Szu modelowali ziemię wokół stanowiska. Pianka została wyrównana, na nie znalazła się warstwa gazety nasączonej rzadkim gipsem i dwie warstwy papieru do podcieru nasączonego rzadkim Wikolem. w miedzy czasie Sokol zajął się produkcją tylnej ściany bunkra. Na razie powstały schodki. Ciekawe ilu ludzi zwiedzając MOW powie: "O patrzcie, Działą Navarony!" Ciąg dalszy nastąpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 25 Marca 2010 Autor Share Napisano 25 Marca 2010 Marcinie, a czemu nie opublikowałeś zdjęcia z ataku Tu-22 na bunkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Mówisz - masz: Sokol atakuje bunkier irackim Tu - 22, na trzeźwo i nic nie brał wcześniej Miało być wstrząsające - jest, może teraz ludzie zaczną tu zaglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi