Marwaw Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Niestety to co napisał Artur to prawda Ledwo zdążyłem dojść do siebie, przez resztki dioramy przemaszerował pies - prosto z błota i się jeszcze otrzepał Zdjęć nie ma Cytuj
sokol Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 Lepiej żeby zdjęć nie było... Ojciec Dyrektor z helskiego muzeum nas zje... Ja tam dalej niż poza Lębork nie będę już jeździł... Cytuj
Marwaw Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Właśnie dzwoniła Żona, że jej się kompot ze śliwek na stanowisko wylał, jak pech to pech. Cytuj
Qdłaty Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 To może zróbcie stanowisko już po ataku wrześniowym? Cytuj
kornik_69 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Jaja robisz ! Prima Aprilis przecież jest Cytuj
krzychu-onisk Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 No właśnie! To musi być żart bo mnie inaczej zawał dopadnie! Cytuj
Dexter Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 A, to ta dioramka co jak jechałem rano do pracy to leżała na prawym pasie trasy? Ta o którą cysterna z propanem się potknęła? O mało zawału nie dostałem... nie ładnie tak straszyć Panowie Cytuj
zbyneck Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Właśnie dzwoniła Żona, że jej się kompot ze śliwek na stanowisko wylał, jak pech to pech. W spadający rower to jeszcze uwierzyłbym,ale latające powidła???? Jak na moje,to wszystko pachnie marnym kitem! W tym misternie przemyślanym żarcie,brakuje tylko Gangu Olsena który, wykonuje skok życia i pozbawia was resztki złudzeń o zakończeniu konkursu w terminie Tak czy siak ,chętnie obejrzę zdjęcia ruin,albo nie naruszonej dioramy Cytuj
Marwaw Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Jak to nie ma Gangu Olsena, to przecież my KLAWO JAK CHOLERA Cytuj
kosmonauta80 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Tak z ciekawości, rozumiem, że za te makietę dostaliście od Dyrektora MOW dożywotnie darmowe wejściówki na każdy obiekt MOW? Cytuj
Marwaw Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Fakt, parę projektów już tam zrealizowaliśmy, ten jest jednak największy. Cytuj
sokol Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 Prima aprilis się skończył więc parę zdjęć z produkcji ciężkiego karabinu przeciwlotniczego Sam karabin: Podstawa: Cytuj
Marwaw Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Km się miodny zapowiada, co do chwalenia jesteśmy zbyt skromni na to Zapraszamy do odwiedzenia MOW i obejrzenia modeli, większość z nich to nasze skromne dzieło. Cytuj
sokol Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Napisano 2 Kwietnia 2010 Marcin się nie chce chwalić, bo poprzednia diorama to w sumie jego dzieło, myśmy pomagali tylko ją zamontować na Helu: No i jeszcze sporo modeli Cytuj
Marwaw Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Km mam już w samochodzie - po południu ustawię go na dioramie pstryknę foty i wrzucę galerię. A, wczoraj zdjąłem rower z wieszaka Zrobiłem parę kółek po ścieżce wokół bunkra Cytuj
sokol Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Napisano 2 Kwietnia 2010 CKM kończyłem malować o 1:00 w nocy, więc fotki musi zrobić Marcin... Wygląda na to, że finisz nam się udał Cytuj
Marwaw Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Oto fotki Km-u już w miejscu docelowym: Jeśli chodzi o konkurs to już na prawdę koniec... Siadam do robienia galerii Cytuj
kosmonauta80 Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Czy możecie polecić jakieś dobre źródło informacji odnośnie tych fortyfikacji? Posiadam obecnie tylko książeczkę, którą sprzedawano przy bunkrze "Sabała" w Jastarnii. Cytuj
sokol Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Napisano 3 Kwietnia 2010 W zasadzie chyba są tylko Zeszyty Helskie (pewnie o tym pisałeś). No i trochę fotek, co dostaliśmy z MOW. Zresztą z tym pytaniem to najlepiej do Marwawa - on jest specjalistą od wszystkiego na Helu Cytuj
Marwaw Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Z tym specjalistą to przesada, raczej entuzjastą , ale fakt faktem tylko Zeszyty Helskie są bazą informacji o obiektach militarnych na Półwyspie i strony internetowe, które zresztą przewijały się przez cały watek warsztatowy. wtedy raczej nikt nie przypuszczał, że znajdzie się paru wariatów, którzy będą bawić się w budowę dioramy . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi