Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fakturkę ciężko zobaczyć teraz, ale pewnie wyjdzie ładnie.

Jak robiona? Klejem i twardym pędzlem?

Napisano
Czy ta zapinka z rosyjskim napisem pasuje do II W.Ś.?

A. Matrosow to bohater Związku Radzieckiego. Zdaje się, kryminalistą łagiernikiem wcielonym do Armii Czerwonej. Propaganda wmawiała ludziom, że w czasie szturmu zasłonił sobą gniazdo kaemu w bunkrze i pomógł swoim w szturmie. Tak naprawdę zasłonił otwór wentylacyjny.

Napisano
A. Matrosow to bohater Związku Radzieckiego. Zdaje się, kryminalistą łagiernikiem wcielonym do Armii Czerwonej. Propaganda wmawiała ludziom, że w czasie szturmu zasłonił sobą gniazdo kaemu w bunkrze i pomógł swoim w szturmie. Tak naprawdę zasłonił otwór wentylacyjny.

Dziekuje.

ale pewnie wyjdzie ładnie.

Tego nie wie nikt, ale to lubie

ale pewnie wyjdzie ładnie.

Dokładnie tak, pędzel z metalowym włosiem.

EDIT:

Płyty pospawane:

spawy.jpg

spawy22.jpg

Pozdrawiam

Napisano
Zrobiłem fakture odlewu.

Czarku, a czy nadbudówka nie była aby spawana z blach walcowanych? Wtedy ta faktura w tej skali będzie mocno przesadzona. Na zdjęciach egzemplarzy muzealnych te płyty są, jak na ruski sprzęt, dość gładkie, w przeciwieństwie do osłony jarzma armaty lub czołowej części kadłuba niektórych wersji, które są faktycznie glutowate.

Poza tym super robota, oglądając Twoje modele nabieram ochoty, żeby sobie coś znów w "paznokciowej" skali skleić

Napisano
będzie mocno przesadzona.

I co zrobisz jak nic nie zrobisz

Postaram sie coś zmienić.

W przyszłości planuje robić takie rzeczy szpachlówka w płynie.

EDIT:

spawy333.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Po skończeniu BM-13 doszlusuję z ISU-152, tyle, że w 1/35. Będę Cię do tego czasu podglądał!

Napisano

Tak sobie poogladałem Twoje modele z forum.

Ładnie sklejasz-czysto, ładnie malujesz, ale brudzenie i podstawka takie sobie jak na mój gust. Więcej szaleństwa zycze

Studiuje net, a zapomniałem o mojej na której mam cos apropo:

http://modelarstwo2008.eu.interia.pl/menu%20podrozdialy/1do1/muzeum%20wojska%20polskiego%202/czolg/czolg.html

Pozdrawiam.

Napisano
Więcej szaleństwa zycze

Prawda jest taka, że podstawek robić nie umiem, a brudzić po trochu nie umiem, a po trochu mi szkoda (niezbyt lubię gdy błoto zasłania szczegóły konstrukcji pojazdu). KW był pierwszym modelem do którego dłubałem podstawkę i drugim, przy którym próbowałem brudzenia

No, ale dość już tego OT na mój temat - dawaj dalej ze "Zwierobojem"

• 2 weeks later...
Napisano

Jak dla mnie ładnie . Pozwól że spytam jak zrobiłeś spawy ? Bo to co wkleiłeś w szczeliny to był zwykły pasek polistyrenu ? Jak później temu nadałeś "kształt" spawu ? Powodzenia w dalszej budowie.

Pozdrawiam Marcin.

• 1 month later...
Napisano
Bo to co wkleiłeś w szczeliny to był zwykły pasek polistyrenu ? Jak później temu nadałeś "kształt" spawu ?

Lepiej późno niż wcale

Wkleiłem na klej EXTRA THIN TAMIYA super klej.

Potem smarowałem nim spaw, zrobił sie mieki to nożykiem zrobiłem fakture spawu.

Tymczasem:

Zmiana z ISU 122 na ISU 152

pudelkou.jpg

Lufa ABER, moja pierwsza toczona, metalowa.

lufa.jpg

Miałem duże problemy z gąskami, a to bardzo ważny element.

gasienice.jpg

Rozwierciłem też wydechy.

1wydechy.jpg

Ps. Przepraszam za ten wszedobylkski kurz, ale szlifuje ściany.

Pozdrawiam.

Napisano

Zawsze mnie kusł ten potwór, pogapie się trochę, a potem sam może sam spróbuję. Chyba też w 72 bo 35 to mi się w garażu nie zmieści...