Andrzej_LK Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 o, jaka ładna wersja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Fakturkę ciężko zobaczyć teraz, ale pewnie wyjdzie ładnie. Jak robiona? Klejem i twardym pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Czy ta zapinka z rosyjskim napisem pasuje do II W.Ś.? A. Matrosow to bohater Związku Radzieckiego. Zdaje się, kryminalistą łagiernikiem wcielonym do Armii Czerwonej. Propaganda wmawiała ludziom, że w czasie szturmu zasłonił sobą gniazdo kaemu w bunkrze i pomógł swoim w szturmie. Tak naprawdę zasłonił otwór wentylacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 A. Matrosow to bohater Związku Radzieckiego. Zdaje się, kryminalistą łagiernikiem wcielonym do Armii Czerwonej. Propaganda wmawiała ludziom, że w czasie szturmu zasłonił sobą gniazdo kaemu w bunkrze i pomógł swoim w szturmie. Tak naprawdę zasłonił otwór wentylacyjny. Dziekuje. ale pewnie wyjdzie ładnie. Tego nie wie nikt, ale to lubie ale pewnie wyjdzie ładnie. Dokładnie tak, pędzel z metalowym włosiem. EDIT: Płyty pospawane: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Ale pięknie równiutkie... Wot sovietskaja technika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Zrobiłem fakture odlewu. Czarku, a czy nadbudówka nie była aby spawana z blach walcowanych? Wtedy ta faktura w tej skali będzie mocno przesadzona. Na zdjęciach egzemplarzy muzealnych te płyty są, jak na ruski sprzęt, dość gładkie, w przeciwieństwie do osłony jarzma armaty lub czołowej części kadłuba niektórych wersji, które są faktycznie glutowate. Poza tym super robota, oglądając Twoje modele nabieram ochoty, żeby sobie coś znów w "paznokciowej" skali skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2009 będzie mocno przesadzona. I co zrobisz jak nic nie zrobisz Postaram sie coś zmienić. W przyszłości planuje robić takie rzeczy szpachlówka w płynie. EDIT: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Po skończeniu BM-13 doszlusuję z ISU-152, tyle, że w 1/35. Będę Cię do tego czasu podglądał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2009 Tak sobie poogladałem Twoje modele z forum. Ładnie sklejasz-czysto, ładnie malujesz, ale brudzenie i podstawka takie sobie jak na mój gust. Więcej szaleństwa zycze Studiuje net, a zapomniałem o mojej na której mam cos apropo: http://modelarstwo2008.eu.interia.pl/menu%20podrozdialy/1do1/muzeum%20wojska%20polskiego%202/czolg/czolg.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Więcej szaleństwa zycze Prawda jest taka, że podstawek robić nie umiem, a brudzić po trochu nie umiem, a po trochu mi szkoda (niezbyt lubię gdy błoto zasłania szczegóły konstrukcji pojazdu). KW był pierwszym modelem do którego dłubałem podstawkę i drugim, przy którym próbowałem brudzenia No, ale dość już tego OT na mój temat - dawaj dalej ze "Zwierobojem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Te gubaśne "uchwyty" na lampę i klakson na przedniej płycie przydałoby się zeszlifować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Jak dla mnie ładnie . Pozwól że spytam jak zrobiłeś spawy ? Bo to co wkleiłeś w szczeliny to był zwykły pasek polistyrenu ? Jak później temu nadałeś "kształt" spawu ? Powodzenia w dalszej budowie. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 Bo to co wkleiłeś w szczeliny to był zwykły pasek polistyrenu ? Jak później temu nadałeś "kształt" spawu ? Lepiej późno niż wcale Wkleiłem na klej EXTRA THIN TAMIYA super klej. Potem smarowałem nim spaw, zrobił sie mieki to nożykiem zrobiłem fakture spawu. Tymczasem: Zmiana z ISU 122 na ISU 152 Lufa ABER, moja pierwsza toczona, metalowa. Miałem duże problemy z gąskami, a to bardzo ważny element. Rozwierciłem też wydechy. Ps. Przepraszam za ten wszedobylkski kurz, ale szlifuje ściany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Zawsze mnie kusł ten potwór, pogapie się trochę, a potem sam może sam spróbuję. Chyba też w 72 bo 35 to mi się w garażu nie zmieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 ISU-152 mi też się bardziej podoba. Gąsienice - fakt, trochę gimnastyki wymagają. Ładnie wyszły Ci zwisy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi