Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwszy model w tej skali, zestaw przyjemny w montażu. Okopcenia nie wyszły tak jak chciałem, fotki mało wyraziste, wyszły bardzo mglisto. Dorobiłem przewody hamulcowe i dodałem metalowe lufy MG. Po za tym prosto z pudełka.

Pozdr

IMG_2322.jpg

IMG_2321.jpg

IMG_2319.jpg

IMG_2317.jpg

IMG_2316.jpg

IMG_2308.jpg

IMG_2304.jpg

IMG_2303.jpg

IMG_2302.jpg

IMG_2301.jpg

IMG_2299.jpg

IMG_2298.jpg

IMG_2326.jpg

Napisano

Leszku ten "Knoor" z 3 fotki, to w jakiej skali i gdzie go można kupić? też bym się na niego skusił

A teraz na poważnie: Bardzo ładny "Emilek", choć faktycznie zdjęcia ciut "przymglone". Powodzenia w dalszych projektach.

Pozdrawiam.....Sławek

Napisano

Model wygląda efektownie. Okopcenia z rur wyszły fajnie, te spod kadłubowej chłodnicy całkiem mi się nie podobają.

Zdradź patent na wykonanie spirali na antenie radia, niby wiem co i jak ale warto dopytać u źródła

Napisano

Leszek zanim podejme sie oceny pierwszego Twojego modelu w 48 ,mam prosbe ,zrób zdjęcia na białym tle i mam wrazenie że za mocno podkręciłeś ISO w aparacie bo ziarno straszne.

Napisano

ISO było na 100, przysłona 22 czas 2-5 sek. Słabe swiatło, jak będzie jasno to zrobię jeszcze jedno zdjęcie bo faktycznie zupełnie nie odzwierciedlaja one tego co jest w rzeczywistości. Antena to drucik sprężynkai to nawinięta spirala i ściśnięta na drucie. Tylko że taki patent był chyba w FW-190, tu to troche taka fantazja.

Napisano

Zdjęcia faktycznie mogłyby być lepsze, ale Messer naprawdę wart uwagi, tym bardziej że Leszek nie za często sięga po tematykę drugowojenną (kajarzę tylko Hurricane IIc w 1/72). W każdym razie moim zdaniem debiut w nowej skali jak najbardziej udany. Czekam na Spitfire!

Napisano

Photobucket gdzie chowasz fotki ma proste narzędzia do ich korekty. Mistrzem takich zabiegów nie jestem, ale pozwoliłem sobie trochę pogrzebać:

th_IMG_2346.jpg

...czy teraz bardziej podobny?

Jeżeli sobie nie życzysz takich operacji to usunę zdjęcie.

Napisano

Marek d - Tyż fajnie, jak uda mi się zrobić fotki z których jestem zadowolony to już nie majstruje w edytorze. Te z pierwszego postu były kiepskie i moje mieszanie w edycji jeszcze je pogorszyło.

Napisano

Ale dobrze, że dałeś nowe fotki. Te pierwsze wzbudzały pewien niepokój (okopcenia sprawiały wrażenie jakby aerograf pluł). Teraz widać że jest ok z dobrymi oczekiwaniami na przyszłość. Tym bardziej, że bieżący temat jest mi bardzo bliski...

Napisano

Gratuluję Leszek, bardzo ładna maszynka Czyżby rozbrat z odkurzaczami i powrót do prawdziwych samolotów?

Napisano
Czyżby rozbrat z odkurzaczami i powrót do prawdziwych samolotów?

Na razie tak, dokończę eR-a, Iskrę i Su-22Um i to będzie koniec 1/72 i zamknięcie mojej kolekcji tematycznej. Impulsem do zmiany tematu a przy okazji skali była gra IL-2 Sturmovik. Rzeczywiście prawdziwe samoloty -bez rakiet, radaru, tylko człowiek i jego umiejętności.