karambolis8 Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Witam. Rysu historycznego z wikipedii nie będzie - Hornet jaki jest, każdy widzi ;) Co do modelu, to też nie mam głębokich refleksji. Skleja się dobrze, problem był z kalkami, nadają się tylko do wyrzucenia. A szkoda, bo malowania atrakcyjne. Nie poradził sobie z nimi nawet Hypersol Agamy. Zastąpiłem je Techmodem, malowanie z Pustynnej Burzy. Mocno do merytoryki się nie przykładałem, tym bardziej że na koniec problem z kalkami spowodował, ze samolot w wersji C jest w malowaniu wersji A. Ale mnie to nie boli. Miał przede wszystkim cieszyć oko i moje cieszy. Nie do końca jestem zadowolony z przybrudzenia górnych powierzchni, ale pierwsze koty za płoty. Model zaliczam w mojej ocenie do udanych. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Fajnie ubrudzony ,-))Zwłaszcza na górnych powierzchniach skrzydeł. Edytowane 29 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Bardzo fajny, ładne kolory, dobrze przybrudzony. Podoba mnie się. Chyba jeden zbiornik się odkleja, ten po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 bardzo ładna maszyna świetne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Ależ ładny bydlaczek, co tu dużo mówić. Świetne malowanie i weathering. Zdradź jak zrobiłeś te nieregularne plamy zabrudzenia na górnych powierzchniach skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Dzięki za komentarze. Rzeczywiście jeden zbiornik jest krzywo, poprawię. Plamy na górnych powierzchniach zostały pomalowane przy użyciu soli i potem poprawione olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 moje oko tez cieszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Mi się podoba. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Ten model jest w pytę dobry! Zachęcam do głosowania na konkurencyjnym forum na zdjęcie modelu karambolisa: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=9&t=70881 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Dzięki Są lepsze fotki w tym konkursie ;) A ode mnie jeszcze parę fotek z malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Brudzenie powierzchni skrzydeł to ekstraklasa. Nie podoba mi się tylko zbyt ostry wash i świecąca powierzchnia hamulca aerodynamicznego. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Ostry wash? Wydaje mi się dosyć jasny i delikatny. Pamiętajmy, że to 1:72. Chyba, że o coś innego chodzi? Przebarwienia na górze to sól + Tamiya Smoke. Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 No górnych powierzchniach wygląda wszystko rzeczywiście bardzo fajnie. Chodzi mi o zdjęcie 6 od góry i boczne panele. Tutaj tak delikatnie to nie wygląda, ale whatever. Trzeba pamiętać, że zdjęcia i makro mogą wyostrzać pewne detale i na żywo wygląda to zapewne subtelniej. Gratuluję udanego modelu. Naprawdę dobrze pomalowany. Przy okazji, mógłbyś zdradzić nr tej podstawowej szarej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Kolorki są dwa. Gunze C307 i C308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi