Wojciech Butrycz Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Z okazji 70 rocznicy Powstania Warszawskiego i w nawiązaniu do wpisu w NOWOSCI I IN-BOXY/Literaturka, przedstawiam swojego Liberatora Mk VI, GR-S z 1586th (Polish) Special Duty Flight, który wykonywał również loty z pomocą dla walczacej Warszawy. Model wykonany z zestawu B-24J Hasegawy z dodatkami Eduard BiG Ed, koałmi żywicznymi True Detail, i przeróbkami oczywiście dotyczącymi przedniej "szklarni", tylnej wieżyczki typu Boulton Paul itd. 1 Cytuj
manas Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Niezaleznie od przerobek, o ktorych pisales: jak oceniasz sam produkt Hasegawy? Cena jest tak czy inaczej bardzo wysoka, ale biorac pod uwage sklejalnosc i poprawnosc - czy aby nie razaco za wysoka? Cytuj
Banny Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Model oglądałem już w najnowszym Scale Aviation Modeller, podoba się. Zdjęcia tylko mogłyby być lepsze (w wyższej rozdzielczości), bo trudno ocenić tak duży model przy szerokości obrazka 500 pikseli... PS Widziałem także polskie Mustangi w Model Aircraft! Co prawda nie zrobiły na mnie aż tak dobrego wrażenia jak ten Liberator, ale generalnie podoba mi się idea propagowania lotnictwa z szachownicą w anglojęzycznych periodykach. Gratulacje! Cytuj
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Bardzo ładny, tylko jak już pisano - zdjęć mało i troszkę słabe dla tak pięknego modelu. Cytuj
mig Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Bardzo ładny Liberator. _____________________________________________________________ Na warsztacie: Po-2 - ICM 1/72 TK-3 - Ftf 1/72 Cytuj
doc-2006 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Czy można poznać źródło kalkomanii. Projekt i druk własny? Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 Skala to oczywiście 1/72 (Hasegawa), kalki współprojektowane z producentem (na indywidualne zamówienie) i był to proces dłuższy, z poprawkami, jak pokazuje skan projektu do Liberatora Mk III w załączeniu. Ale, ale..."chodzą słuchy" o wypuszczeniu takowych przez jedną z płodnych ostatnio firm w Polsce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi