tenzan Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Korzystając z wolnej chwili zamieszczam jeszcze jedną galerię. Myśliwiec US Navy F4F-4 Wildcat, firmy Hobby Boss. Samej konstrukcji chyba nie trzeba przedstawiać. Co do modelu, sklejał się dosyć dobrze, ale były problemy z pasowaniem kokpit-kadłub. Do tego model jest nitowany przez producenta, ale nity powinny być wypukłe. Na plus zestawu zaliczam dobrą detalizację kokpitu, silnika, jak i komory podwozia, a także miłe w obsłudze kalkomanie. Kokpit ubogaciłem zestawem Eduarda. Malowanie - farby Pactra, ale model popełniłem dosyć dawno temu, to nie pamiętam ich numerów. Potem lekki wash, no i ślady eksploatacji jak i okopcenia wykonane za pomoca Tamiya Weatherine Master. Model przedstawia samolot stacjonujący na Henderson Field, Guadalcanal 1942, pilotowany przez kpt. Mariana E. Carla. Zapraszam do oglądania i komentarzy, acz tradycyjnie - fotki takie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Myśliwiec US Navy F4F-4 Wildcat, (...) Model przedstawia samolot stacjonujący na Henderson Field, Guadalcanal 1942, pilotowany przez kpt. Mariana E. Carla. A się czepnę W tym wypadku myśliwiec jest z dywizjony VMF-222 USMC ;) A co do samego modelu, bardzo miły w odbiorze, sam go jakiś czas temu popełniłem. Nitowanie mimo że wgłębne, bardzo poprawia odbiór modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Super Ci wyszedł - też go kiedyś robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Bardzo ładny model, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Bardzo ładna miniatura. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Oglądając Twoją kolekcję przypomina mi się moja modelarska młodość (lata 80-te) kiedy po zakupieniu pierwszego Zero Hasegawy zacząłem robić japońce i amerykańce z Pacyfiku. Z braku modeli (straszne słabo dostępne ze względu na przywożenie w walizkach) i kasy (mega drogie) zakończyłem na 3 modelach Zero i Wildcacie wraz Helcatem. Chciałem kupić jeszcze Aichi Val ale nie było mi dane... Dzięki za deja vu. Z przyjemnością się przyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi