HK1885 Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Kolejny model, któy skończyłem w czerwcu - Spitfire Mk I z BoB. Dodałem zooma eduarda i żywiczne wydechy od tegoż ( dedykowane wprawdzie do nowego Airfixa I/V, ale pasują i do tamiji). Kalkomanie z Aeromastera niestety drukowane przez Cartografa - kładły się jak nieszczęście i wymagały mnóstwa zabiegów. Malowany Gunze i Tamiją, wykończony z pomocą chemii MiGa i AK, tamijowskich pisakówi pigmentów i srebrnej kredki. Wykorzystałem też po raz pierwszy emalie tamijowskie - działa się nimi na powierzchni tak jak typową chemią od AK, jesyna różnica jest taka, że dłużej schną, ale Gunze / Tamija rozcieńczana LT jest absolutnie niewrażliwa na te farbki więc można dużo. Zapraszam do komentowania. Cytuj
Gerd Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 To ja pierwszy. Bardzo, ale to bardzo efektowny model. Trudno się oprzeć magii Spitfire'a w brytyjskim malowaniu i MISTRZOWSKIM wykonaniu. Brawo dla Szanownego Kolegi! Cytuj
Sławekb Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 I te właśnie malowanie Spitfire'a lubię najbardziej..........te duże kokardy pod skrzydłami,chyba zawsze będą mi przypominać dzieciństwo i film "Bitwa o Anglię"......a sentyment do tego samolotu już chyba nigdy mnie nie opuści...choć buduję najczęściej polskie śmigła .......Model jak najbardziej trafiony w mój gust . Cytuj
Mikolaj75 Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Przyłączam się. Mi też się podoba, podobnie zresztą jak i prezentowany obok Tajfun. I ponowię swą prośbę - wykonaj któregoś z szarych rozpoznawczych z kokardami bez białego koloru. Tam z pewnością będzie bardzo szerokie pole do prac malarskich i to dających się udokumentować, a i jakieś drobiazgi będziesz może musiał sam dorobić ;-) Cytuj
HK1885 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Napisano 7 Czerwca 2015 Trudno się oprzeć magii Spitfire'a w brytyjskim malowaniu i MISTRZOWSKIM wykonaniu. Dziękuję. Chociaż z tym MISTRZOWSKIM to mocno pojechałeś. te właśnie malowanie Spitfire'a lubię najbardziej..........te duże kokardy pod skrzydłami,chyba zawsze będą mi przypominać dzieciństwo i film "Bitwa o Anglię" Klasyk - to prawda, a co do filimu... Przyłączam się. Mi też się podoba, podobnie zresztą jak i prezentowany obok Tajfun.I ponowię swą prośbę - wykonaj któregoś z szarych rozpoznawczych z kokardami bez białego koloru. Dzięki. Co do szarych - XIX-ka wciąż czeka, ale Edward wypuścił VIII-kę w takim właśnie malowaniu. Prędzej czy później trafi na warsztat. Wygląda jak Spitfire. Istotnie, nie sposób go z Mustangiem pomylić. Rewelacja !!!. Dzięki. A tutaj jeszcze mały suplement - tak obecnie wygląda kolekcja: Cytuj
Desaxe Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Kolekcja wyjątkowo piękna, a co do tego konkretnego modelu z galerii to jak już nieraz pisałem - uwielbiam Twój styl robienia spitów i ich malowania Czekam niecierpliwie na kolejne! Cytuj
marek d Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Istotnie, nie sposób go z Mustangiem pomylić. Ładne stadko. Może jednak sięgniesz po Mustanga. Cytuj
Under B Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Perfekcyjne malowanie, perfekcyjny model! Cytuj
united4ever Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Przepiękny model. W kolekcji koniecznie musi się znależć miejsce dla jakiegoś Hurricana. Ten nowy od Airfixa podobno ładny. Cytuj
HK1885 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Napisano 8 Czerwca 2015 Perfekcyjne malowanie, perfekcyjny model! Miło mi, aczkolwiek jestem bardziej krytyczny w tym względzie... Przepiękny model. W kolekcji koniecznie musi się znależć miejsce dla jakiegoś Hurricana. Ten nowy od Airfixa podobno ładny Dziękuję. Co do Hurricane'a to ... Cytuj
united4ever Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Przepiękny model. W kolekcji koniecznie musi się znależć miejsce dla jakiegoś Hurricana. Ten nowy od Airfixa podobno ładny Dziękuję. Co do Hurricane'a to ... O prosze, to teraz pozostaje mieć nadzieje na jakiś warsztat (ze szczególnym uwzględnieniem technik malarskich). Cytuj
kornik_69 Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 Świetny model, Świetne wykonanie, Świetna kolekcja! Airfix stworzył bardzo ładny zestaw, który w Twoim wykonaniu pokazał się z najlepszej strony. Pozdrawiam Kornik Cytuj
HK1885 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Napisano 12 Czerwca 2015 O prosze, to teraz pozostaje mieć nadzieje na jakiś warsztat (ze szczególnym uwzględnieniem technik malarskich). No nie wiem... Nie stosuję właściwie żadnych specjalnych technik malarskich. Się zobaczy się, może jak się wreszcie przełamię i usiądę do niego?... Świetny model, Świetne wykonanie, Świetna kolekcja! Dzięki. Airfix stworzył bardzo ładny zestaw, który w Twoim wykonaniu pokazał się z najlepszej strony. W istocie jest to stara tamija... Cytuj
kornik_69 Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 W istocie jest to stara tamija... No tak słoneczko przygrzało, oczko nie dowidziało Jeszcze raz gratuluję! Kornik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi