zakurzony Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Witam, Po okresie biernego podpatrywania kolegów czas na modelarski coming out również na tym forum Modelarstwo od 3 lat, wyłącznie pancerka 1:72. Model Marder II od MK72. Model bardzo porządny, przyjemnie składalny. Jedyne istotne zastrzeżenia można mieć do wnętrza (błędne i trudne do poprawienia usytuowanie silnika), z kolei mocowanie osłony działa bywa zabawą dla osób o mocnych nerwach. We własnym zakresie - lufa Aber, wyposażenie, elementy działa, elementy wnętrza (których i tak nie widać) Malowanie to dobrze znany "Kohlenklau", aczkolwiek nierygorystycznie potraktowany. Poza tym producencka kalkomania jest i tak niewymiarowa (za duża), więc powiedzmy, że jest to wariacja na temat wozu Uffz. Kohlke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Świetny model. Poproszę następny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 zaiste świetnie zrobiony. Do tego w mojej ulubionej skali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Model świetny. Brawa Pisząc za Andrzejem następny proszę. Jedynie skrzynię trzeba było zrobić jak na zdjęciach "Kohlenklau" bo ta dużo za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Ja na te skalę to pięknie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 Po takim miłym przyjęciu mojej premiery oczywiste jest, że będzie następny ;) I to nawet szybciej niż później, bo Marder już swoje odleżał, a w międzyczasie kolejny model się prawie zrobił. A co do skrzyni - tak jak pisałem, mój "Kohlenklau" to raczej wariacja na temat niż 100 % wierność wersji ze zdjęć (poza skrzynią jeszcze radiostacja i antena po prawej stronie i pozostawienie koła zapasowego w miejsce liny holowniczej). Choć akurat co do skrzyni to zadecydowały względy estetyczne - takie ogromne pudło jak w oryginale strasznie psuło widok modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Zawsze podziwiam piękne prace zdolnych modelarzy , ale zdolnych w tej skali podwójnie !!! Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Gratuluje, bardzo udanego projektu. Łatwo pomylić skale. Musiałem przeczytać jeszcze raz tytuł "Galerii", żeby upewnić się że to nie 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezol83 Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Bardzo ładny model podoba mi sie "łatering" wszystko zrobione ze smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Super - nie zapapaprany jak dla mnie Francja elegancja - no i te słuchawki ajajaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Bardzo ładnie się prezentuje, gratulacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Bardzo ładnie pomalowany, pobrudzony, obity.Czekam na następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Ja także jestem pod wrażeniem Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DmVip Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Piękna maszyna, jak po takiej przerwie to tylko pogratulować !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Świetnie wyszedł Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Ogromnie dziękuję za opinie Utrzymują w poczuciu sensu tej całej zabawy nieco naruszonego aktualnie przez proces wklejania 160 nitów z kulek BGA 0,25 mm ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi