Daz Napisano 4 Września 2016 Napisano 4 Września 2016 Tym razem M32B1 Tank Recovery Vehicle. Baza do budowy to stara Italerka, którą udało mi się dostać jako "gotowy" model na allegro. Model był w opłakanym stanie i brakowało mu sporo części, ale z racji tego że ten model nie jest już produkowany od ładnych paru lat, musiał wystarczyć. Dorobiłem brakujące części, dałem nowe gąski, blachy od Edka dodatki od Tamiya, przyczepę od Italeri i tak oto się prezentuje ten nie typowy "sherman" Za jakiś czas stanie na odpowiedniej dioramce. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 4 Września 2016 Super Moderator Napisano 4 Września 2016 Ogólnie ok ale wywal gumiaki i zainwestuj w ogniwa szkoda pracy włożonej a kompletnie gumisie psują odbiór... Pozdro Cytuj
Daz Napisano 5 Września 2016 Autor Napisano 5 Września 2016 italeri niestety takie gaski robi... Cytuj
marioba Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 italeri niestety takie gaski robi... Niestety robi takie gąski z którymi można zrobić wszystko co się chce. Trzeba tylko posiedzieć nad nimi... Fotkę wklejam mojego M32 rozbabranego od kilku lat! Ten sam model, te same gąski i jakoś leżą.... Poza tym że model jest jak zwykle efektownie upaprany i zagracony, to jak zwykle dałeś plamę ze szczegółami: - Wywal ten niemiecki "garnek" z osłony lewego reflektora, bo model Italeri przedstawia pojazd powojennej produkcji. Wojenna produkcja M32 to maszyny zbudowane na bazie M4A1 z małymi włazami, lub na bazie M4A3. Stosowano zawieszenia: wczesne VVSS z poziomą rolką napinającą i HVSS. -Wywal te worki z przodu, bo wyglądają jak skamieniały cement... -Z przodu nad rolkami wyciągarki brakuje drzwiczek zamykających szczelinę wyciętą w pancerzu dla liny nawijanej na windę. -Antena radio jest nie w tym miejscu. Powinna być w miejscu prawego przedniego wentylatora, który to w tych pojazdach był demontowany jako całkowicie zbędny. -Nie zaszpachlowałeś dziur po centralnym wentylatorze kadłubowym, między włazami. Otwór po tym wiatraku był zaspawany i dopiero wtedy montowano moździerz 60mm. Więcej nie chce mi się pisać... W necie możesz znaleźć wszystko. Wystarczy tylko chcieć. O tym co napisałem, ja też gdzieś kiedyś przeczytałem w jakiejś mądrej książce lub w necie. Bardzo namawiam cię do korzystania z takich źródeł wiedzy. Jak się oczytasz, to nie będzie obciachu. Model mi się zasadniczo podoba. Jest efektownie upaprany. Podoba mi się pomysł z przyczepką (chyba mojemu M32 kupię taką samą). Tylko te gąski i zaniechane detale psują całość Chcesz się dowiedzieć jak spreparować gąsienice Italeri ? Odezwij się do mnie na PW Cytuj
Seweryn Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 W nowym M4A3E8 Fury ;) są super gąski. Popraw te gąsienice i będzie lepiej. Cytuj
kubisz Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 Podoba mi się pomysł z przyczepką (chyba mojemu M32 kupię taką samą). A to nie jest czasem powojenna M101? Oczywiście i ten pojazd może być zrobiony jako powojenny, więc jakby co - nie było pytania Cytuj
pedzelek Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Do czołgu mam mieszane uczucia. Natomiast przyczepka wyszła ładnie. Wybrudzona z gustem. Cytuj
bazylms Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 Ogólnie sprawia pozytywne wrażenie. Jednak te gąsienice tak paskudnie wyglądają że obowiązkowo musisz je wymienić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi