Trojan Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Witam i zapraszam do oglądania mojej ostatniej pracy. Warsztat można prześledzić tu http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=53372 Dodatkowo samodzielnie wykonałem podstawkę. Podłoże zakupione. Drzewo i krzaki wykonałem od podstaw. Użyłem zestawów liści do dioram oraz do krzaków suszonej pietruszki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Genialne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Genialne foty Oj tam Zależało mi na tym by jak najbardziej zbliżyć się do realizmu. Stąd sesja na zewnątrz, naturalne światło, otoczenie itp. Udało mi się pożyczyć obiektyw Zeiss 1:2/50. Bez niego byłaby lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Super , i model i fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Super wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Piękny!!! bardzo mi się podoba,tylko tłumik jakoś dziwnie wygląda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Świetny model. Powiedz mi jak go zrobiłeś?(bo jestem bardzo ciekaw, chodź to nie moja ''bajka''). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Piękny!!! bardzo mi się podoba,tylko tłumik jakoś dziwnie wygląda ;) Dopiero na zdjęciach zauważyłem, że nie ma końcówki wydechu. Odpadła w czasie transportu i leżała sobie w pudle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Świetny model. Powiedz mi jak go zrobiłeś?(bo jestem bardzo ciekaw, chodź to nie moja ''bajka''). Pozdrawiam Krok po kroku jest pokazany w Warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Genialnie a zdjęcia ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Prezentuje się jeszcze lepiej niż w warsztacie Mam tylko jedną uwagę - nie bardzo mi pasuje ta podniesiona na sztorc maska... W takich wrakach jest albo zamknięta (ewentualnie uchylona 30-40cm) albo w ogóle jej nie ma Często też zdarzają się ptasie gniazda na silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 Prezentuje się jeszcze lepiej niż w warsztacie Mam tylko jedną uwagę - nie bardzo mi pasuje ta podniesiona na sztorc maska... W takich wrakach jest albo zamknięta (ewentualnie uchylona 30-40cm) albo w ogóle jej nie ma Często też zdarzają się ptasie gniazda na silniku Dzięki za miłe słowa Maskę postawiłem na sztorc by lepiej było widać silnik. Ale jest ruchoma to można ją zawsze zdeczka klapnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Krok po kroku jest pokazany w Warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Widziałem warsztat(bardzo fajnie pracowałes) ale tam nie ma opisane krok po kroku jak go robires a taki ''laik'' jak ja nie wiem jak się robi wraki. Pozdrawiam P.S Mój post powyżej jest błędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 jest moc!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Ogólnie robi dobre wrażenie. Wgłębiając się można zauważyć pewne rzeczy,. np. Mech to chyba z farby. I nie wygląda to dobrze. Kiedyś pisałem jak można taki mech osiągnąć. I ta trawa rosnąca na pojeździe. Również to dobrze nie wygląda. Kierownice potraktowałeś jak resztę. Gdyby mocno płonął szyby by nie było i kierownica mogła by tak wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Bardzo odważny projekt.Bardzo fajne zdjęcia. Ale. 1 porzucony SL300. To jak banknot studolarowy, pożółkły ze starosci leżący na chodniku...2. Samo postarzenie wygląda nierealistycznie. Patrząc na ten wrak, nie mam skojarzeń z wrakami jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Duży wkład pracy, konsekwencja w wykonaniu, fajne zdjęcia... Efekt moim zdaniem przerysowany i nierealistyczny (bardziej mi się to kojarzy ze zniszczonymi czołgami niż samochodami). Przednie kierunkowskazy zalane "rdzawą farbą" raczej mnie nie przekonają... Czyli nie kupuje, ale gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Gratuluję samozaparcia i odwagi w "zniszczeniu" modelu. Na porzuconych wrakach się nie znam - jakoś nigdy nie pasjonowało mnie analizowanie destrukcji poszczególnych elementów auta, więc nie będę czepiał się szczegółów co i jak koroduje i jakie robi przy tym zacieki albo na jakich częściach powinna rosnąć trawa, a na jakich mech. Są w kwestii starzenia lepsi specjaliści. Rzuciły mi się w oczy jedynie koła - po tylu latach stania nie ma mowy, żeby utrzymało się w nich powietrze, szczególnie jak się spojrzy na sparciałe gumy. Mimo wszystko model bardzo mi się podoba i choć wolę modele "fabrycznie nowe", to ten chętnie dołączyłbym do swojej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Duży wkład pracy, konsekwencja w wykonaniu, fajne zdjęcia... Efekt moim zdaniem przerysowany i nierealistyczny (bardziej mi się to kojarzy ze zniszczonymi czołgami niż samochodami). Przednie kierunkowskazy zalane "rdzawą farbą" raczej mnie nie przekonają... Czyli nie kupuje, ale gratuluje! Zgadzam się z Szanownym Przedmówcą Od siebie dorzucę jeszcze, że ktoś zamontował nowiuśkie przełączniki świateł/kierunkowskazów do tego wraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi