Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowiłem wystartować w konkursie na innym forum z takim modelikiem.

dsc0001mg.jpg

Pomyślałem , ze tu też pokaże, żeby nie było że totalnie nic nie robię.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 130
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Szkoda, że nie nasze klimaty WRZESIEŃ 1939 r.

A właśnie , że nasze bo mam zamiar w malowaniu z 39' z Polski go robić, zresztą producent nawet zapodał kalki z kampani polskiej.

Pozdrawiam

Napisano

Czekam na więcej. Powodzenia.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam dziś jako ,że większość czasu kontemplowałem kaca i na nic innego nie miałem siły coś podłubałem.

17177714.jpg

Pozdrawiam

Napisano
Witam dziś jako ,że większość czasu kontemplowałem kaca i na nic innego nie miałem siły coś podłubałem.

Ups... a mogłeś całe 1 stycznia kleić , bo "jaki nowy rok ,taki cały rok".

Napisano

może gąsienice tylko sie formują, ja tak robie a do kół nie przyklejam gąsienic, ani kół do kadłuba. Można wszystko rozmontować.

Napisano

Tak jak jeden z Kolegów wyżej sugerował koła są luzem na wtyk zamontowane ,a to wszystko po to ,żeby gąski ułożyć jak należy.

Pozdrawiam

Napisano

Sorki ,że post pod postem. Może admini jakoś to łykną

Malutki postęp. Oczywiście wszystko luzem złożone.

62208764.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Oświeć mnie czy dobrze dedukuję. Wszystkie koła łącznie z rolkami masz włożone na sucho. Na to układasz gąsienice. Potem jak wyciągniesz koła to masz złożoną gąsienicę i wszystko osobno do malowania?

Napisano
Oświeć mnie czy dobrze dedukuję. Wszystkie koła łącznie z rolkami masz włożone na sucho. Na to układasz gąsienice. Potem jak wyciągniesz koła to masz złożoną gąsienicę i wszystko osobno do malowania?

Exactly.

Napisano

Witam.

Niestety po sklejeniu tej podstawy pod wieżę stwierdziłem ,że miedzy płytą a spawami jest szparka którą należy zaszpachlować. Po szpachlowaniu natomiast zginęły mi spawy , w związku z czym poszedł w obroty dremelek którym zrobiłem loże dla spawu i miliput z którego udziergałem nożykiem spawy.

Nie wiem,czy fotki to pokażą ale na żywo wyglądają zadawalająco. Zastanawiam się czy ich nawet trochę papierem ściernym nie przyszlifować. Fotki:

Przed

43498910.jpg

i po

30416103.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Mogę prosić o zdjęcie z bliska - nic nie widzę z tej odelgłości . Kruppa obok sładasz?

Napisano
Mogę prosić o zdjęcie z bliska - nic nie widzę z tej odelgłości . Kruppa obok sładasz?

Jak na moje to esdek 7

Napisano

Kurde chętnie bym dał fotkę z bliska próbowałem nawet przed momentem zrobić ale bez statywu i z tym obiektywem rozmazane wychodza:(

To obok to Trumpeter 1/35 Sdkfz 7/1 2cm Flak 38 czyli wypychaczowy koszmarek od chińczyków.

Może coś się da zobaczyć

70616659.jpg

Napisano (edytowane)

Na to co da się zobaczyć to dla mnie .

Zauważyłem też szew na mg.

Edytowane przez Gość
Napisano
Na to co da sięzobaczyć to dla mnie .

Zauważyłem też szew na mg.

Kurde szukałem tego szwu ale nie zauważyłem żeby był, to chyba refleks lampy błyskowej tak się odbił.

Napisano

Skoro tak to przepraszam - tak to wyglądało jak by tam był. Czekam na więcej .

Napisano

A jednak jest szew na mg z boku dziś postaram się to wyszlifować.

Ruszyłem coś wieżę.

dsc0040dy.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Super .

Ale czy na tylnych błotnikach od spodu nie powinny być przyklejone blachy foto? Z tego co widzę teraz masz tam dziurę. Jak to teraz przykleisz?