dweler Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Witam moj model konkursowy to Bergepanzer na podwoziu Ferdinanda (P) z Dragona w skali 1:35.Wykonany bedzie z pudla chya ze po przejzeniu dokumentacji wyplyna jakies niezgodnosci.Zamieszczam in-boxa.I jeszcze jedna sprawa.Kobita zgubila mi spust od aero ew770 na zdjeciu oznaczony jako przycisk dwufunkcyjny.jesli ktos ma rozwalony taki aero i przycisk na zbyciu to chetnie odkupie i bede po stokroc wdzieczny.Jakies pomysly na zimmerit domowej roboty? in box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Hej, A od zwykłej pseudoiwaty będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 A ja z innej beczki. Konstrukcja ciekawa, nawet miałem planyna nią, ale no cóż inaczej wyszło. I z pewnością będę tu zaglądał i obserwował co stworzysz z tego cudaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 A od zwykłej pseudoiwaty będzie pasował? no kurcze nie wiadomo ale jak moglbys wrzucic zdjecie samego elementu to bede wiedzial czy pprzypasi.wielkie dzieki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Witam! Nooo modelik ten już kiedyś gościł u mnie na warsztacie, więc z uwagą obserwuje... ja jeszcze dodatki zbieram do swojego modelu i również w najbliższych dniach startuje... Co do spustu aero... Marcinie chyba nie ten, aero Dweler'a zapewne ma taką "laseczkę" zamocowaną przymocowaną do spustu zawiasem... Jeśli tak to mam element ten na zbyciu, zdechł mi w zeszłym tygodniu aero, także dawaj dane adresowe na priv i jutro będzie w drodze do Ciebie... Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 dzieki Patterson ale to jest to o czym mowi Przemo.spust jest taki jak twoj tylko ma wlasnie zamiast tych bolcow zawiasik a na nim bolec ktory otwoera zawor z powietrzem.dzieki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Co do zimmeritu to możesz użyć tego : http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=P-117&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Jakies pomysly na zimmerit domowej roboty? viewtopic.php?t=10025&start=120 To moja próba stworzenia zimmeritu może się do czegoś przyda Użyłem masy modelarskiej dwuskładnikowej milliput. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 No nic, niestety innego nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Użyłem masy modelarskiej dwuskładnikowej milliput. a nie wie kto gdzie mozna tego milputa w wawie dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Bergepanzer na podwoziu Ferdinanda (P) Ciekawa teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Użyłem masy modelarskiej dwuskładnikowej milliput. a nie wie kto gdzie mozna tego milputa w wawie dostac? W Jadarze mi się to w oczy rzuciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Bergepanzer na podwoziu Ferdinanda (P) Ciekawa teoria No a jakie to ma być podwozie? Oczywiście, że tek Bergepanzer jest na podwoziu konstrukcji Ferdynanda Porsche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Bergepanzer na podwoziu Ferdinanda (P) Ciekawa teoria No a jakie to ma być podwozie? Oczywiście, że tek Bergepanzer jest na podwoziu konstrukcji Ferdynanda Porsche. Serio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Bergepanzer na podwoziu Ferdinanda (P) Ciekawa teoria No a jakie to ma być podwozie? Oczywiście, że tek Bergepanzer jest na podwoziu konstrukcji Ferdynanda Porsche. Serio ? No a kto według Ciebie skonstruował podwozie Tigera (P) i Ferdinanada? Przeczytaj dokładnie co PiterATS napisał, a dopiero potem się uzewnętrzniaj. A to, że dweler się przejęzyczył nie znaczy, że trzeba się uciekać do sarkazmu. Tym bardziej, że tytuł wątku jest prawidłowy, więc chyba wie co robi... Tobie nigdy nie zdarzyło się coś przekręcić? Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilar_80 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Ten wóz inżynieryjny został stworzony ze względu na brak odpowiedniego holownika do ściągania Ferdinandów, pod Łukiem Kurskim więcej ich porzucono niż zostało zniszczonych. Polecam książkę AJ Press Ferdinand vol. I, można tam znaleźć plany i opis tej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 W Jadarze mi się to w oczy rzuciło. wielkie dzieki Polecam książkę AJ Press Ferdinand vol. I, można tam znaleźć plany i opis tej konstrukcji. no wlasnie jeszcze nie mialem czasu poczytac. Tym bardziej, że tytuł wątku jest prawidłowy, więc chyba wie co robi... hehe no wiem.powinienem poprostu napisac ze na podwoziu ferdinanda porshe,to taka dykcja zla .A juz najlepiej by bylo Bergetiger (P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 dobra czas cos ruszyc w temacie.oto co dzis mi sie udalo zrobic. dokupilem tez pare figurek,bedzie sie je cos przerabiac bo raczej lufy tu nie wyczyszcza.oraz tego mulliputa do walki z zimmeritem i cos do sluchania zeby sie przyjemniej lepilo(wgniata) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Pozazdrościło się moich zdobycznych figurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Piękny jest ten Bergetiger Przypomina mi się mój elefant. Ciekawe jak Ci wyjdzie Życzę powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 tak,tez lubie pojazdy na tym podwoziu. pierwsze walki z zimerritem.teraz ide tlumaczyc instrukcje do mulliputa bo chyba cos zle zrobilem bo dziadosko sie robilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Milliputem Teracota niewątpliwie dziadowsko się będzie robiło skoro ma fakturę gliny. Supefine albo standardowy czerwony (bodaj yellow-grey). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Milliputem Teracota niewątpliwie dziadowsko się będzie robiło skoro ma fakturę gliny. Supefine albo standardowy czerwony (bodaj yellow-grey). no wlasnie nie wiedzialem ze sa rozne rodzaje a w sklepie taki mi dali,ze bedzie dobry.tlumaczenie instrukcji,moze jak sie do niej zastosuje to bedzie lepiej bo za pierwszym razem odrazu zmieszalem i polepilem: Jeżeli wy nigdy używaliście *milliput* proponujemy który wyrabia s& (samodzielnie) znany (znajomy) z swoim zachowaniem przed próbą reperowania.wez mała kromka od każdej części,mieszają & (oni) i zwijać (toczyć się; zwój) do małego kulki.zplaszczyc to do kształtu monety i obserwują (przestrzegać) to nad 2 do 3 godzin.note* jak lepki i klej to jest kiedy pierwszy (najpierw) zmieszany.po godzina to przybywa gumowatosci i mniejsza ilość (mniej) lepki.in* 3-4 godziny to może być zreduk&&e do kształtu z nożem albo *scissors.in* 3-4 godziny to staje się bardzo twardy (trudny; intensywnie) i przylepia sie.po nocy to przybywa skała twardy (trudny; intensywnie) tego tylko nie bardzo rozumiem note how sticky and adhesive it is when first mixed.after Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Mieszasz dokładnie składniki, bierzesz od razu szklaną taflę, posypujesz talkiem (dostaniesz w aptece, może być nawet do stóp) szkło, posypujesz twardą rurkę metalową albo plastikową talkiem i wałkujesz najcieniej aż się da. Można podsypywać talkiem w miarę potrzeby. Drobne milliputy można rozwałkować naprawdę na grubość kartki z bloku technicznego (może dwóch). W tym millipucie mogę przeszkadzać trochę ziarna, ale pewnie coś się osiągnąć da. Rozwałkowany placek przyklejasz na CA do modelu i odcinasz nadmiar. I od razu wyciskasz wzorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi