Grzes Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 (edytowane) Nie wiem czy można to nazwac modelarstwem, czy może jest to jakas profanacja tego hobby - ocenicie sami. Za podstawe posłużył mi model Dragon CanDo 1/72 (to o tyle istotny dopisek, bo jest to seria modeli gotowych) został tylko przeze mnie spolonizowany. Sam proces wcale do prostych nie należał i zajął mi prawie 2 miesiące. w sumie wprowadziłem około 20-stu poprawek i przeróbek. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, robione były przy sztucznym swietle z którym mój aparat nie radził sobie najlepiej. Jak zrobie lepsze to sie poprawię Zapraszam: Edytowane 15 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Cześć. Zawsze podziwiałem ludzi sklejających pojazdy w 1\72. Fajne małe autko. Mi się podoba no i w słusznym malowaniu. Ładny jest. No ale oczywiscie musze się przyczepić moim skromnym zdaniem za bardzo się błyszczy. Malowanie jest ciekawe. Polskie tablice, duży wkład własnej pracy. Ale powinien być bardziej matowy. Ale poza tym jest git !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Heh właśnie dziasiaj miałem okazję dokładnie przyjrzeć się kilku humvee z naszej "osiemnastki" jednak nie było UB00327 Opierałeś się może na jakiś fotkach konkretnego egzemplarza ? Jeśli tak można prosić o źródło ? Im częściej widuję te maszyny na drogach (nie wspominając o zlotach i konkursach modelarskich) tym bardziej mi się podobają. Ten samochód ma w sobie pewną nieśmiertelną dusze ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2007 Autor Share Napisano 29 Lipca 2007 UB 00327 to autko na którym testowali karabin dachowy kierowany zdalnie z wnętrza samochodu przez operatora. Zdaje sie jako pierwszy otrzymał kamo wielobarwne. Poza tym kamuflażem wszystkie oznaczenia sa identyczne jak dla reszty naszych HUMVEE. Fotki gdzieś mam, ale nie od reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Cześć.Zawsze podziwiałem ludzi sklejających pojazdy w 1\72. Fajne małe autko. Mi się podoba no i w słusznym malowaniu. Ładny jest. No ale oczywiscie musze się przyczepić moim skromnym zdaniem za bardzo się błyszczy. Malowanie jest ciekawe. Polskie tablice, duży wkład własnej pracy. Ale powinien być bardziej matowy. Ale poza tym jest git !! Hej, przeczytaj uwaznie wstep to zobaczysz, ze to jest gotowy model z drobnymi przerobkami. Nie mozesz winic autora za blyszczace (fabryczne) malowanie. Mozna by tylko zapytac czemu nie prysnal bezbarwnym matem? Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Fajny maluszek wyszedł i w bardzo słusznym malowaniu. A możesz powiedzieć skąd wziąłeś polskie oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Heh właśnie dzisiaj miałem okazję dokładnie przyjrzeć się kilku humvee Też je widziałem na Operacji szkoda, że nie udało nam się spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Hej, przeczytaj uwaznie wstep to zobaczysz, ze to jest gotowy model z drobnymi przerobkami. Nie mozesz winic autora za blyszczace (fabryczne) malowanie. Mozna by tylko zapytac czemu nie prysnal bezbarwnym matem? Pozdro, Marudek Ależ ja absolutnie nie krytykuję Grześka. Model jest ładny i bardzo mi się podoba. Faktycznie mogłem sprecyzować pytanie, więc pytam teraz : Grzesiu czemu nie psiknąłeś Humerka półmatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egonszamak Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Grzesiu myślę, że wyszedł świetnie POGRATULOWAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 TomekHej - No szkoda szkoda ... ale w sumie trzeba bedzie zapamiętać na przyszły rok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Piter, a czy byłeś widzem, uczestnikiem, czy organizatorem? Bo gdzieś mi Twoja podobizna mignęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 To jeszcze kilka dziennych fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Ciekawy pomysł na przeróbkę, tylko niestety kalki na bokach troche brzydko wyglądają :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Bardzo fajny model Ale faktycznie coś numer na drzwiach nie bardzo wyszedł - robiłeś z "naszych" kalek?? Bo mi "UB 00016" ułożyło się całkiem dobrze: Pozdrawiam sokol Edytowane 9 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 kalki trzeba byłoo na sidoluxie ułozyć i jeszcze ponich sidoluxem przejechać. Ja tak zrobiłem w tygrysie 1:144, więc skala mniejsza i układają się dsuper na nierównosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Bo mi "UB 00016" ułożyło się całkiem dobrze: To fakt, ładnie, sam Hummer też ładny. Różnica polega na tym, że u Ciebie napis jest na płaskim, a u Grześka na wypukłym "X-ie". W tym wypadku, bez płynów zmiękczających nie da rady. Ewentualnie próbować robić napis ręcznie lub od szablonu. Natomiast Grześka witam w projekcie. Bardzo ładnie wyszedł Ci ten karaluch. Jedziesz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Grzes, jeżeli nadal chcesz zamontować Kobuza, może te zdjęcia Ci się przydadzą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Dzięki za fotki! Na pewno bedą pomocne. Po tym jak podjąłem decyzję o dozbrojeniu mego Humcia dojdzie mu jeszcze kilka zmian (z przodu wciągarka, z tyłu kanister, no i sprawiające dotychczas drzwi "krzyżykowe" będą gładkie). Fotki dosłownie z wczoraj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Trochę popracowąłem nad uzbrojeniem I wstępna przymiarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Oj ładnie. Kobuz to całkowita samoróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Oj ładnie. Kobuz to całkowita samoróbka Tak, z części znalezionych na moim złomowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Jakbyś otworzył tylne drzwi i zrobił to: byłoby miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 No i porobiło się... Tumak-4 z zamontowanym Kobuzem oczywiście będzie ukończony, ale... z innego modelu Ten powyższy został przeznaczony na jednolite malowanie zielone. Głównie przez drzwi z "X", bo egzemplarz z Kobuzem ma gładkie, a ponieważ miałem taki w parku samochodowym, zapadła szybka decyzja - zmieniamy barwy. Jak pomyślałem, tak uczyniłem... Wersja zielona robi się (właściwie to już jest zrobiona, tylko kwestia poskładania wszystkiego w całość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 U mnie wprawdzie ostatnia prosta, ale ciężko bedzie zdążyć przed końcem roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 Grzes, licze na Ciebie Niewiele do zrobienia zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi