Deco Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 Jeśli jeszcze można to bym się zapisał z Messerkiem G-10 Revella 1:48 II./ JG 27 (czyli pudełkowe) Aha i kiedy jest koniec, bo w tym roku to chyba nie zdąże, ale maj byłby dobry Jesteś dopisany. Nie wiem kiedy będzie koniec nie ustaliliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Nie wiem kiedy będzie koniec nie ustaliliśmy!Ale jeszcze w tym stuleciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 Nie wiem kiedy będzie koniec nie ustaliliśmy!Ale jeszcze w tym stuleciu? Nie Majek raczej w przyszłym! Nie wyrobimy się teraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 A ty Deco na jakim jesteś etapie swojego Mesia??Jeżeli wogóle zaczołeś?? Pzdr Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 24 Lipca 2007 Autor Share Napisano 24 Lipca 2007 A ty Deco na jakim jesteś etapie swojego Mesia??Jeżeli wogóle zaczołeś?? Pzdr Artur Nie jeszcze go nie zacząłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Mogę zapytać o pewne malowanie BF109 mianowicie szukałem i szukałem w necie (w googlach przedewszystkim) i nic. Pamiętam, że znalazłem kiedyś fotkę modelu w malowaniu [ o ile pamiętam] granatowy z mazniętą rekinią szczęką z oczami i znakami jak na tej maszynie Jak by ktoś wiedział o jaki wersję chodzi to niech mi pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Jak się nie mylę to Finlandia miała Bf-109 w wersji G-2. Nie wiem jednak który pilot miał takie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Mowisz i masz: Z finskich to jest jeszcze ciekawe: Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Paweł oto mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Chyba i ja sie dopisze. Jak skończe Łosia z BMW 801 to skleje sobie G-10 w 72, :-)))))))) Czeka na mnie biedaczka już jakis czas.Mam ochotę otworzyć jej chłodnice, i opuścić klapy do startu.Mam sentyment do tej maszyny jeszcze jak bawiłem sie szturmowikiem :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 spiton oj do Mesiów to sporo osób ma sentyment w końcu to była bardzo elegancka maszyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Ja wolę Spity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Ja wolę Spity Ale moze daruj sobie tego typu posty. Jezeli nie interesujcie Cie tematyka danego watku, nie zabieraj glosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzery Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Witam, do kiedy trwa ten projekt bo u mnie w pudełeczku czeka Messerschmitt Bf-109 F-2/F-4 z 21st Century Toys w skali 1:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Wielu osobom umknął ten projekt . Szkoda bo modele piękne i był byś jedną z nielicznych osób która coś w tym projekcie wykonała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Piekna kolekcja mietków!!!!!! całkiem fajnie wyglądają avie :-)) W swoim czasie obowiązkowo przerabiane na gustawy :-)))(jedyny dostępny za komuny model mietko-podobny:-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzt Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 a to jest moj Me 109G-14/AS Oryginalny kit: Hasegawa 1/48 Bf 109G-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Ten projekt jeszcze żyje? Jedzie do mnie E3 od tamki w 48 i się zastanawiam czy by się nie dopisać (o ile projekt jeszcze trwa). Ostrzegam tylko że nie będzie to model najwyższych lotów - raczej taka moja interpretacja bryły Emila ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Ja lepie g6 z um jak skończę to też się dołącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Mam takie pytanie jakimi kolorami (wg. humbrola) były malowane Szwajcarskie 109-tki i czy w tym kraju były one w wersji E-4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 u-boot, zajrzyj tutaj: Szwajcarski Bf 109G-10 i tutaj: Kalki do szwajcarskich Messerów W górnej części malowań masz kolory używane do malowań Bf 109. W Szwajcarii używali D-1, E-3, G-6, G-10 i pewnie kilka innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Czesc Co do tego czy szwajcarzy mieli E-4 to nie wiem ale napewno D-1 E-3a,F-2, G-6 Mam takie pytanie jakimi kolorami (wg. humbrola) były malowane Szwajcarskie 109-tki i czy w tym kraju były one w wersji E-4. Moge oczywiscie sie mylic ale wyglada mi na to ze to sa wzory malowania tych samolotow A kolory i RLM i odpowiedniki humbrol znajdziesz tutaj http://www.net.bialystok.pl/~hess/02_luftwaffe_malowanie.htm#LMD Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 A jaciesz pierniczesz. Ten z drugiej fotki wygląda jak E-4 (mimo że to E-3). Właśnie o ten schemat malowania mi chodziło. Dzięx wszystkim za okazaną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Cieszy mnie to ze cosik wybrales a w nagrode masz jeszcze kilka fotkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Ten z drugiej fotki wygląda jak E-4 (mimo że to E-3). Właśnie o ten schemat malowania mi chodziło. Dzięx wszystkim za okazaną pomoc. Bf-109 E-3a od Bf-109 E-3 nie różni się niczym poza tym, że ma "a" w nazwie i został wyprzedany zagranice. A E-3 od E-4 różni się typem owiewki i dodatkowym pancerzem za głową pilota w owiewce oraz za fotelem, a przed zbiornikiem paliwa. Chyba da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi