Heilsberg Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Jesteś pewien, że Airfixowe 1/76 i 1/72 to dwa różne modele? Bo coś mi się wydaje, że skala to się na pudełku z czasem zmieniła z 76 na 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Jesteś pewien, że Airfixowe 1/76 i 1/72 to dwa różne modele? Bo coś mi się wydaje, że skala to się na pudełku z czasem zmieniła z 76 na 72. Dobrze Ci się wydaje - to jest jeden i ten sam model pakowany raz jako 1/76 a innym razem jako 1/72. Ten sam trik Airfix uskuteczniał też z kilkoma innymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Nie mam dla porównania modelu w skali 1/76, ale mogę śmiało zaryzykować stwierdzenie, że ani 1/76 ani 1/72 Airfixa nie trzyma żadnych wymiarów i naprawdę różnicy nie widać. Mówię o tym modelu: Jesteś pewien, że Airfixowe 1/76 i 1/72 to dwa różne modele? Bo coś mi się wydaje, że skala to się na pudełku z czasem zmieniła z 76 na 72. Dobrze Ci się wydaje - to jest jeden i ten sam model pakowany raz jako 1/76 a innym razem jako 1/72. Ten sam trik Airfix uskuteczniał też z kilkoma innymi modelami. To mnie oszukali ! A taki zdetalowany model, a sprzedawca zapewniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Te Carriery z IBG wyglądają dobrze! Damn... ja już wiem, że biorę i robię Balbinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Te Carriery z IBG wyglądają dobrze! Damn... ja już wiem, że biorę i robię Balbinę W pełni się zgadzam i też na nie czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Sądze , że na jednym nie poprzestanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 No jak na 72 to wygląda imponująco! A wiadomo jakie kalki będą do carriera? mój wuj walczył w 1. Samodzielnym Szwadronie na takich więc jak będą znaczki to pewnie też zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Wydaje mi się , że do każdej wersji powinno być co najmniej po jednym polskim malowaniu . Ale to tylko takie luźne przypuszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Luźne ale trafne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Wydaje mi się , że do każdej wersji powinno być co najmniej po jednym polskim malowaniu . Ale to tylko takie luźne przypuszczenia Luźne ale trafne. Czyli historia z Fiatami się powtórzy... znowu wezmę z każdego po jednym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 ^dokładnie jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 A trafią się kalki w środku do jakiś egzotyków ma przykład Holenderski itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Z tego co się orientuję będą brytyjskie, kanadyjskie, polskie i niemieckie kalki i .. chyba francuskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Sa tez juz pierwsze odlewy MPK72 http://henk.fox3000.com/mpk.htm piekna gasienica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Sa tez juz pierwsze odlewy MPK72http://henk.fox3000.com/mpk.htm piekna gasienica oni wszystko mają piękne, ceny bardzo OK, czekam na Stuarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Bardzo mi się podobuje zawiezenie tego Carriera od MPK . Takie delikatne nadaje zwiewności i lekkości konstrukcji . Normalnie piękne Wiadomo kiedy będzie w sprzedaży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Sprobuje sie zdzwonic z Peter w weekend. Moze sie czegos dowiem, ale juz chyba za niedlugo http://www.network54.com/Forum/47210/message/1311262375/Universal+Carrier+MK+II+test+shot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Malowania będą różne, bez francuskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzisiaj widziałem Carrierki i ... mniam. Palce lizać. Cena już znana: 34.50 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 to może zapuścisz in-box'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie mam jak tego zrobić, bo nie mam jeszcze UC, dopiero po 01.09, po premierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Hm... na stronie Jadara pojawiły się wypraski a zdjęcia sklejonego "prototypowego" modelu krążą po sieci. Wszystko fajnie pięknie ale mam jedno spore "ale", mianowicie gąsienice. Niestety nie są zbyt podobne do oryginalnych. Może odbierzecie to jako czepianie się, ale mnie to trochę razi. Porównanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Moim zdaniem gąsienice są ok, popatrz na fotki sklejonego modelu. http://czolg.blox.pl/2011/07/First-Look-Universal-Carrier-I-MkII-Mortar.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam Moim zdaniem gąsienice są ok, popatrz na fotki sklejonego modelu. http://czolg.blox.pl/2011/07/First-Look-Universal-Carrier-I-MkII-Mortar.html Miałem się nie odzywać, nie moja skala, ale. Proszę, porównaj sobie to, z tym co jest w modelu. Pozdrawiam. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi