Jump to content

Lim-6 bis 1F01-01 1/72

Cinekf1
 Share

Recommended Posts

Witam

Chciałbym przedstawić w galerii model samolotu Lim-6 bis nr 1F01-01 skala 1/72. Samolot pochodzi(ł) z 45 lpszb w Babimoście, pomalowany jest w kamuflarzu wykonanym w trakcie remontu w WZL-2 w Bydgoszczy w końcu lat 80.

Dla przypomnienia - model powstał z dwóch zestawów, tj. MiGa 17 PF KP oraz MiGa 15 KP. Dołożyłem konwersję MiGa 15 bis Pavli, reszta robota własna.

samolot w orginale:

101cq.jpg

a oto moja miniatura:

dsc0064an.jpg

dsc0068ix.jpg

dsc0066fp.jpg

dsc0067ck.jpg

dsc0069f.jpg

dsc0076yo.jpg

dsc0075es.jpg

dsc0077yu.jpg[/b]

Pozdrawiam miłośników polskich skrzydeł!

Edited by Guest

Marsy powstały z kołków drewnianych do mebli. Wiertarka posłużyła za tokarkę, kilka pilników, trochę cierpliwości, kilka zranionych palców i coś tam wyszło

Doskonała robota , bardzo mi sie podoba .

Pierwsza klasa . Oczywiście jest to tylko moja ocena.

Ktoś na twoim warsztacie chciał koniecznie coś dodać miłego ale dla niego

samego bo to takie nasze krajowe i co? A coś o długości stateczników,

napewno dysponował dokumentacją fabryczną z kartami zmian ale poszło.

Temat tzw "dokumentacji" to jest na 10000 postów i nie będzie miał końca.

Nie istnieje idealny model ani idealna dokumentacja .

Natomiast jest doskonałe wykonanie i pasja.

Cieńklif miałeś przyjemność i radochę ... i to się liczy ,kolejny temat z listy jest na twojej stojance.

Masz u mnie gratisa do Lima , 2X Mars-2 żywiczne dość fajnie się prezentują znalazłem przez przypadek podeślę fotkę , a Marsy w marcu.

No i palce będą całe .

Flynavy a kiedy na dla cię też mars starczy

model rewelacja oglądałem warsztat i tym bardziej przyjemnie patrzeć na gotowy model, czyste malowanie, oszklenie - rewelka tym bardziej mi się podoba że mam wielki sentyment do modeli KP i tej masy wypukłych nitów - coś w sobie mają na koniec małe pytanko - czy przecierałeś czymś wspomniane nity? są dobrze widoczne, nie zlewają się z resztą powierzchni w tym samym kolorze. pozdrawiam!!

p.s. kolega SAAB doskonale w kilku słowach uchwycił idee modelarstwa (sprawa dokumentacji a radocha) pod którą i ja się podpisuję obydwiema rękami

czy przecierałeś czymś wspomniane nity? są dobrze widoczne, nie zlewają się z resztą powierzchni w tym samym kolorze. pozdrawiam!!

wuwumaster nity przetarłem delikatnie "suchym pędzlem" aluminium humbrola. Przyznam, że efekt przerósł moje oczekiwania .

Dzięki za uznanie, cieszy człowieka, gdy efekt jego pracy podoba się innym

Co do wypowiedzi SAABa to dokładnie ujął w kilku zdaniach to, w jaki sposób ja osobiście podchodzę do modelaarstwa - przyjemność i relaks, oderwanie się od codziennego szaleństwa.

Dzieki i pozdrawiam

Bardzo fajny modelik, do tego remontowany widzę "za płotem" (mieszkam 100 m od WZL 2).

Skala 1:72 - czyli model malutki, bo akurat ten typ samolotu był jak nasz przysłowiowy krążownik szos (Fiat 126p) ;) Dobra robota, dobrze, że nie podałeś mu mocniejszego wyeksploatowania.

Uwielbiam te cygara, z okna z reszta widzę jedno. Podzielam zdanie wielu tutaj - modelarstwo to głównie przyjemność. Do tego doświadczanie nowych technik, tworzenie nowych sposobów na budowy modeli i też dzielenie się tym na forum.