Cinekf1 Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 (edytowane) Witam Chciałbym przedstawić w galerii model samolotu Lim-6 bis nr 1F01-01 skala 1/72. Samolot pochodzi(ł) z 45 lpszb w Babimoście, pomalowany jest w kamuflarzu wykonanym w trakcie remontu w WZL-2 w Bydgoszczy w końcu lat 80. Dla przypomnienia - model powstał z dwóch zestawów, tj. MiGa 17 PF KP oraz MiGa 15 KP. Dołożyłem konwersję MiGa 15 bis Pavli, reszta robota własna. samolot w orginale: a oto moja miniatura: [/b] Pozdrawiam miłośników polskich skrzydeł! Edytowane 25 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Swietna robota, az milo popatrzec! :-) Trudno sie przyczepic do czegokolwiek, ale skrytykuje "pancerne" oslony podwozia. Jesli nie blaszki, to mozna je latwo wyciac z cienkiego plastiku. W ostatecznosci zeszlifowac nieco na grubosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Model fajny i temat fajny. A jak zrobione są MARS-2 - karton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Marsy powstały z kołków drewnianych do mebli. Wiertarka posłużyła za tokarkę, kilka pilników, trochę cierpliwości, kilka zranionych palców i coś tam wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Doskonała robota , bardzo mi sie podoba . Pierwsza klasa . Oczywiście jest to tylko moja ocena. Ktoś na twoim warsztacie chciał koniecznie coś dodać miłego ale dla niego samego bo to takie nasze krajowe i co? A coś o długości stateczników, napewno dysponował dokumentacją fabryczną z kartami zmian ale poszło. Temat tzw "dokumentacji" to jest na 10000 postów i nie będzie miał końca. Nie istnieje idealny model ani idealna dokumentacja . Natomiast jest doskonałe wykonanie i pasja. Cieńklif miałeś przyjemność i radochę ... i to się liczy ,kolejny temat z listy jest na twojej stojance. Masz u mnie gratisa do Lima , 2X Mars-2 żywiczne dość fajnie się prezentują znalazłem przez przypadek podeślę fotkę , a Marsy w marcu. No i palce będą całe . Flynavy a kiedy na dla cię też mars starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Dzięki wielkie SAAB za miłe słowa. Co do MARS-ów, napewno się przydadzą Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Piękne maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Kurcze, szacunek. Miodny limek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Bardzo udany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Share Napisano 25 Lutego 2010 Dzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Kolega SAAB nie pamięta,że dał mi żywiczne marsy chyba z dziesięć lat temu razem z fotelami KM-1 i zywicznymi skrzydłami do 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Pozdrawiam miłośników polskich skrzydeł! Czuję się pozdrowiony Za model i tematykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 model rewelacja oglądałem warsztat i tym bardziej przyjemnie patrzeć na gotowy model, czyste malowanie, oszklenie - rewelka tym bardziej mi się podoba że mam wielki sentyment do modeli KP i tej masy wypukłych nitów - coś w sobie mają na koniec małe pytanko - czy przecierałeś czymś wspomniane nity? są dobrze widoczne, nie zlewają się z resztą powierzchni w tym samym kolorze. pozdrawiam!! p.s. kolega SAAB doskonale w kilku słowach uchwycił idee modelarstwa (sprawa dokumentacji a radocha) pod którą i ja się podpisuję obydwiema rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 czy przecierałeś czymś wspomniane nity? są dobrze widoczne, nie zlewają się z resztą powierzchni w tym samym kolorze. pozdrawiam!! wuwumaster nity przetarłem delikatnie "suchym pędzlem" aluminium humbrola. Przyznam, że efekt przerósł moje oczekiwania . Dzięki za uznanie, cieszy człowieka, gdy efekt jego pracy podoba się innym Co do wypowiedzi SAABa to dokładnie ujął w kilku zdaniach to, w jaki sposób ja osobiście podchodzę do modelaarstwa - przyjemność i relaks, oderwanie się od codziennego szaleństwa. Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 jestem obecny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Bardzo fajny modelik, do tego remontowany widzę "za płotem" (mieszkam 100 m od WZL 2). Skala 1:72 - czyli model malutki, bo akurat ten typ samolotu był jak nasz przysłowiowy krążownik szos (Fiat 126p) ;) Dobra robota, dobrze, że nie podałeś mu mocniejszego wyeksploatowania. Uwielbiam te cygara, z okna z reszta widzę jedno. Podzielam zdanie wielu tutaj - modelarstwo to głównie przyjemność. Do tego doświadczanie nowych technik, tworzenie nowych sposobów na budowy modeli i też dzielenie się tym na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 gratuluję fotki admina !! poczciwe KP w dobrym wykonaniu cieszy oko pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 dzięki Panowie Przyznam, że fotka admina mile mnie zaskoczyła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Fajny model i fajna fotka trzymam kciuki za piątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EskaOfMusic Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi